Knall rott!!!

09-10-30

Igar vaknade jag kl 6 igen =) Jag skulle prata med Julia, Mathias, Robin och Ida. Ida aker utomlands nu forresten.. Ha de sa harligt =) Vi pratade lite om skidresan, att ingen hor av sig. Grrr..... Och att det blir baberg den 21 November nar jag kommer hem =D Ah va roligt att fa dansa igen!!!!! =D Efter en timme va Julia tvungen att sova. Upp och jobba igen pa morgonen. De va iaf roligt att prata med er =)

Sen gick jag raka vagen till gymmet. Shit assa, man blir ju bara svettigare och svettigare for varje gang. Aven om jag inte tranar hardare. Haha, konstigt. Efter de gick jag faktiskt inte in i duschen, utan raka vagen i poolen =) Jag skulle till frissan kl 11.15 sa de va ingen ida ett tvatta haret innan, for de gor ju dom. Men jag gick anda in i duschen for att tvatta av mig lite =P Sen blev de frukost en snabbis innan jag fick rusa till cafet for att ta med mig en take away kaffe pa vag till frisoren. Jag tankte vara lite for tidig for att kunna sitta och titta i tidningar efter en bra har farg. Jag hade inte riktigt bestamt mig for vad jag ville ha an. Men den gubben gick inte. Nar jag kom dit sa fanns de inget vantstalle. Inga stolar att sitta pa utom dar man blir klippt. Sa jag fick ga igen for att komma tillbaka till 11.15. Typiskt, hur ska nu kunna veta vad jag vill ha.

Jag tog en svang och tittade lite i affarer, jag hade anda 30 minuter pa mig =P

11.14 va jag tillbaka och jag fick satta mig i stolen. Och dar fick jag sitta en bra stund innan de va nagon som hade tid med mig =P Tur att jag inte gor nagonting pa dagarna... Hehe...

Tillslut kom hon och presenterade sig for mig och fragade vad jag vill ha. Jag svarade rott, men jag vet inte vilken nyans. Sa hon hamtade lite fargprov och ropade pa hennes arbetskamrat. Sa gick vi igenom tillsammans vad jag skulle kunna passa i. De kandes sa bra att alla la sig i och diskuterade.
De fragade om jag ville ha fargning eller toning. Jag sa att jag har haft fargning forut men att de som haller langst ar val bast. Jag har verkligen ingen aning om sant. Det slutade med att jag pekade ut en farg, frissoren gick och blandade och jag horde aldrig vilket de blev, fargning eller toning =P Men de marker vi val haha.
Dar satt jag iaf ett bra tag. Nar hon hade lagt in fargen i hela haret sa rullade hon bara ihop haret och lat de va utan nagon plastpase pa huvudet och utan nagon varme runt. Hmm, konstigt. Tar de inte langre tid da?
Pa detta stallet fick man nagot att dricka om man kande for de ocksa, de ar lite trevligt tycker jag. =)

Nar jag hade suttit och last igenom tre skvallerblaskor och harbotten hade stuckit sonder mig totalt vad de kandes som, sa kom hon antligen och sa att vi skulle ta ur fargen. =) Jag fick ga bort till en asaremega stor stol for att satta mig. Hon tryckte pa en knapp for att fa stolen att lagga sig och sen satte hon pa massage i stolen. Hehe, ah vad harligt. Snacka om ett bra stalle. =D De basta va att forst schamponera hon haret tva ganger och da kande jag att de enda som saknas nu ar en huvudmassage. Men sa nar balsamet kom sa korde hon en massage undertiden. Ah vad skont. Shit, jag hade ju kunnat ga dit bara for att fa mitt har tvattat och masserat =P

Nar de va klart satte jag mig ater i stolen och hon torkade haret med handuken. Jag ville verkligen inte se resultatet. Tank om de ser fordjavligt ut? Tank om jag inte blir nojd! Hon tog bort handduken och dar satt jag och kunde inte fa ur mig nagot att saga. Stammade fram lite ord som inte va till nagon nytta. Till slut sa jag, de ser ju oranget ut i harbotten. De va de enda jag inte ville att det skulle bli. Men tydligen sa blev de annorlunda dar eftersom jag hade en utvaxt precis dar. Det skulle andra sig ganska snart. Okej sa jag, tack for hjalpen. Reste mig for att betala och sprang hemmat. Hjalp tankte jag, hur ser jag ut. Lockarna ar borta ocksa.

Pa vag hem fick jag ett nytt problem. De korde forbi en kille och ropade hej. Jag lossades som att jag inte horde och fortsatte hemmat. Men sa vande bilen och korde sakta brevid mig. Shit, jag ar ju orange i haret, kunde han inte stannat innan jag gick till frissan. Okej, jag far val saga hej da. Han fragade om vi inte kunde ses. Jag sa jag har inte tid, jag ska ata lunch nu. Far jag folja med, fragar han da. Jag sa, jag ska ata pa sunrise om du hittar dit. Okej, ses dar sa han och akte. Jag tog av mig flippfloppen och sprang sa fort jag kunde till cafet.
Jag vill inte traffa nagon nu va tusan. Jaja, de kanske betyder nagot. =P

Nar jag traffat alla i cafet, de har sett min nya farg, tydligen sa va de snyggt, och satt mig ner for att fa min mat, sa kommer han. Shit, han hittade hit. Vi satt och pratade tills jag hade atit klart och sen ville han tydligen till beachen och bada. Mmm, de kan ju inte vara sa farligt. Beachen ligger ju anda bara over gatan fran cafet tankte jag, sa ar de nagot sa kan jag ju bara ga tillbaka hit igen =P
Jag gick hem och bytte till baddrackt och sen tillbaka. Han fick banne mig vanta vid cafet. =P

Vi tog ett dopp, lag och sola och sen va han tvungen att aka. "Synd" tankte jag, och pustade ut. Hehe... Men han va inte nojd. Han ville lixom inte slappa taget kandes de som. Han fragade om vi inte skulle synas nar han kom tillbaka igen. Men ta de lite lungt i stormen tankte jag, fast jag sa, jag ska till Surfclub ikvall vid 21, du kan ju komma dit om du vill traffa mig. Okej svarade han, definitivt. I'll be there...

Hej da sa jag och gick direkt till Mia, som forovrigt stod och tittade pa oss nar vi kom, med utsikt over stranden. Hon hade lamnat cafet for en stund for att kolla in oss =P Hehe...

Jag gick hem for att se mig i spegeln igen. Men oj, coolt. Nu ser jag ordentligt. De hade blivit tort ocksa och jag hade grejat lite med lockarna sa att de skulle komma tillbaka. Resultatet blev PRECIS som jag ville ha de forsta gangen jag fargade de rott, for 2.5 ar sedan. =P Weehoo, as bra. Sa nu ska ni fa se hur det blev. Jag forsokte ta ett kort pa den roda fargen ;)



Fast jag vill inte pasta att de ser super rott ut pa bilden... =P

Kl 18-19 skulle jag hjalpa till i convinience igen. Och undertiden jag gjorde de sa va Mia hemma och pluggade RSA. Alkoholregler kan man nog saga att det ar. Sant som man maste gor har for att fa salja alkohol. Shawn gjorde fried rice med salmon =) Som va klart tills jag kom hem efter 19. =) Vi satte oss och at och sen va ju min tanke att ga till Surfclub. Men jag orkade verkligen inte. Eller ja, jag kande inte for de. Jag ville ju upp tidigt dagen efter och grejer. Sa jag sket it. Men de fick jag igen for pa natten. For hela min natt har jag dromt om hur arg han ar pa mig och shit. Hoppas jag inte ser han mer sa jag slipper forklara. =P Shawn sa att han blir nog inte arg... =D Hoppas de ar sant.

Nu ar iaf snart familjen har. =D

Varm choklad...

09-10-30

Igar vaknade jag upp vid 7 faktiskt. Gick till gymmet vid 9 och bloggade dar emellan. =P

Jag at frukost hemma men gick till cafet for en kaffe. Tog en svang till resorten for att hamta barnsang till Alice som snart ar har =) Tillbaka till cafet och at lunch. Efter de till resorten igen for att hamta en barnstol. Sen ater till cafet for en varm choklad =P Inte for att jag fros, men jag har vantat sa lange pa att prova den. O va god den va!!!! =D De va latt den godaste chokladen jag har druckit. Mamma, du hade gillat den kan jag saga! =)

Nar jag va fardig med allt ata och dricka i cafet sa gick jag hem och tog hand om barngrejerna jag hade burit hem. Tvattade lakan och tacke och satte ihop barnsangen.

Shawn vaknade denna morgon med varsta bakfyllan. =P Han till och med stannade hemma fran golfen. Da ar de allvarligt =P De ar inte mycket som gor att han hoppar over golfen, men denna dagen blev en film dag for Shawn. Han hyrde eller kopte x-men den nyaste filmen. Och den sag han tva ganger om. Haha, va da bakis. Orkade inte ens satta pa en ny film. =)

Dagen till anda slutade med att jag gjorde min forsta makaronilada eller vad de heter. Valdigt enkelt och onyttit. Makaroner, ost och gradde. Sen va varan dag slut ater igen =D

Stada, stada, stada....

09-10-29

I igar va det en stad dag. Speciellt for Mia. Jag kan val tycka att det ar lite onodigt att stada nar de anda ar nagra dagar kvar till familjen kommer. Men hon ville fa de gjort. Jag gick och tranade och greja undertiden hon stadade =P

Men allra forst satt jag och pratade lite med folk hemma. De va riktigt trevligt ;) Och undertiden jag gjorde de sa va Mia pa brandutbildning med hotellagarna har. De holl pa 1.5 timme sa hon fick nog gatt igenom lite smatt och gott.

Mia och Shawn hade bestamt att de skulle ha en halv dag ledigt var igar, sa kl 14 gick Mia ner for att jobba och Shawn slutade for dagen. Jag foljde med for att ta med mig en kaffe hem.

Jag satte mig och blogga hela eftermiddagen, men tanke pa att jag la in en del kort igar sa tar det en bra stund innan man blir klar.

Kl 18-19 skulle jag faktiskt hjalpa till i Convinience igen. Dar satt jag i en timme helt sjalv. Jag hade bara tva kunder undertiden =P Men jag fick last dagstidningarna iaf =P

Nar jag kom hem sa kom June och Dave strax efter. June hade lagat mat at oss =D Sa himla snallt. Sa vi at ris med nagot gott till. Och hade vinprovning igen. Allt som ska saljas i cafet maste provas, sa att de vet vad de saljer. Jag forovrigt dricker bara for att det bjuds =D Tihi.... Jag gick inte och la mig forens kl va 23 tror jag. Jag pratade med Julia igar kvall med... Hihi, roligt =D

Matshopping....

09-10-29

Jag vaknade vid normal tid igen. Kl 6.00 Och satte mig framfor datorn for att prata med lite vanner. =) Vid 8 tiden vaknade Mia. Hon ville uppenbarligen inte trana denna morgon, for hon gick raka vagen in i duschen. Men med tanke pa att jag bara atit massa socker i helgen, sa va de dax for mig att ga till gymmet iaf. Jag gick pa lopbandet och korde lite hantlar. Markte ocksa att jag haft for latta hantlar innan =P Sa jag hojde mig en grad. Sant ar alltid kul.
Jag va fardig med traning och duschning runt 9.30. Da gick vi till cafet for att ata frukost. Och det blev mer an de. Vi satt sa pass lange att Mia tog tva kaffe vi bada at frukost tva ganger. Haha, man ska inte ha brattom i onodan. Vi 11.30 slutade med att vi akte till mataffaren.

Aven dar inne tog det en stund, de kandes som vi handlade hela affaren. Det gick till slut pa 223 dollar. Ta de ggr 6 sa far ni se =D

Men anda hade vi inte fatt allt, vi gick lite i sma affarer med for Mia skulle handla massa saker till cafet. Vi akte iaf hem och stallde in maten i kyl och frys och lamnade bilen tillbaka till June och Dave. Sen gick vi bort till ett par affarer till. Men pavagen sag vi att det borjade komma in morka moln. Ah, de hinner aldrig bli regn innan vi ar klara. Men jo da, vi han ga in i forsta affaren, som saklart ligger sa langt bort hemmifran som du kan komma. =P Ju langre vi gick inne i affaren, desto mer regn kom de. Haha, jag har verkligen otur nar de kommer till regn. Men ja, de va ju bara att traksa hemmat nar vi hade fatt de vi ville ha i butiken. Sedan dess har jag stannat hemma ett par dagar =P

Nar vi kom hem sa va pappa pa skype och han hade kopt en ny telefon. De ar inte ofta pappa gar ut i butiker for att handla, men nar han val maste sa... Han hade lyckats att tvatta den gamla telefonen i tvattmaskinen =D Hehe... Men enligt mig sa va de nog dags att skaffa en ny mobil anda for han. De blev till och med en Nokia =) De gillar vi!

Jag och Mia har moblerat om har lite ocksa. Nu sover jag i teverummet/koket. Precis vid datorn =) Tihi... Har ska pappa sova sen och jag i soffan =P

Frammat kvallen bestallde vi Indien mat =D Mumms...

Jobba....

09-10-28

I mandags vaknade jag upp hos Tania. Vi tog en dusch var och sen akte och kopte en kaffe. Efter de va de raka vagen till taget for min del och jobbet for Tanias del. Jag spenderade tva timmar pa taget innan Dave kom och hamtade mig. Jag han bara satta mig i bilen innan han fraga om inte jag kunde tanka mig att jobba pa resorten nar vi kom fram. Och faktiskt sa kande jag att gud va skont att fa rora pa sig lite. Men forst lite frukost och saga hej till Mia och Shawn pa cafet.

Vi hade 8 lagenheter att gora rent. "Pust" va min forsta reaktion, men nar jag gick in i dom sa va de inga som helst problem. Dom va nastan helt rena. Eftersom vi far betalt per unit sa blev de ratt bra betalt nar de gick sa fort som de gjorde =) Weho! 600 kr pa 3.5 timme =D

Jag va klar runt 15 da jag gick till cafet och drack lite vatten och sedan antligen hem till hotellet. Men som sagt, jag fick ju inte med mig min vaska med en gang, darav att mina blogginlagg tog sa lang tid. For jag hade trots allt lite bilder att lagga in. Men nu sa....
For ovrigt i mandags sa gjorde vi stuvade makaroner igen med veggibiffar. Super duper gott!!! Sen raka vagen i sangen for att forbereda sig pa en stad och matshopping dag under tisdagen....

Minigolf....

09-10-28

Oj vad tiden gar fort, jag kommer ihag nar de va slutet pa september och borjan pa oktober och jag skulle komma ihog att skriva manad 10 istallet for 9 har pa bloggen. Nu borjar min resa hem narma sig ocksa. Josses, de ska bli sa himla kul att komma hem och dansa igen. For att inte tala pa att traffa alla manniskor, men jag kan inte pasta att jag tycker de ar trakigt har. Tvart om, men de finns alltid vissa saker som man saknar. Min bil ocksa for den delen. Oj oj, att komma hem o fa kora min bil efter 2.5 manad, de kommer nog att vara det allra roligaste. De ar nog de jag saknar mest har nere.

Men iaf, sondag ar det jag ska skriva om nu =)
Vi vaknade efter en Jatte lang sovmorgon och akte faktiskt direkt ivag for att bada i havet. Jag har ett par bra bilder pa de faktiskt =) Titta har ska ni fa se...

Har har vi Dam, Damien och Tania igen



Tania tar upp massa plats =P De andra tva ar bakom



Dam



Kolla in snyggingarna =D



Har ar allihopa, tanken va att alla skulle hoppa samtidigt, men tydligen sa horde inte alla nar personen som raknade sa 3. Sa Dam ar langst fram och skymmer tania bakom, de som star kvar ar Adam och Damien, tjejen bakom ar flickvan till Julian som ni ser langst borti luften och Auzzie ar redan halvvags i vattnet =P



Sen har vi dom igen, kolla in Auzzie med grona byxor. De dar ser ut att kunna gora unt om han inte hinner dyka ner.



Efter dessa harliga dopp i det helt klarbla vattnet sa gick vi till sondagsmarknaden for att ata frukost. Det lag typ 5 meter ifran stranden. =) Och sag ut lite sahar.







Jag at nagot som kallades for hamburgare, fast de som jag hade i va stekt agg, ost och tomat, sa det va allt frukost mat anda. Med en farskpressad juice till =D

Efter denna vistelse va vi tvugna att aka, for Dam skulle jobba och behovde skjuts dit. Sa nar vi kom hem igen sa tog jag lite kort pa hur det sag ut inne i huset. Har sov jag pa golvet och Tania sov i en sang som inte riktigt syns pa kortet.



Har sov Adam



Koksbordet med massa saker =P



Jag och deras hund Keisha



Teve hornan



Nar Dam val slutade jobba sa akte vi till ett spelstalle dar det fanns minigolf. Men inte vilken minigolf som helst, utan i morker med sant dar ljus som gor att vitt lyser =P Jag forsokte ta lite kort dar inne...









Efter att ha spelat minigolfen ett par vandor sa fick vi reda pa att det fanns ett spel till som hette nagot i stil med Ball Basterds. De va jatte kul, man skulle skjuta gummi bollar pa varann. =) Det sag ut sa har...



Bollarna skot man med lufttryck. Vi korde de ett par ganger ocksa och mitt lag som bestod av mig, Tania och Damien vann bada gangerna =D Weho!

Sen va vi helt slut =P Hehe, skjutningen tog kal pa oss... Sa vi akte och kopte pizza och sen va klockan redan 19. Vi skulle hem denna dagen, men pa vagen skulle vi hamta Damiens fru. Sa efter x-antal timmar i bilen mot Brisbane sa va vi val framme hos Tania. Eftersom vi kom fram ganska sent sa stannade jag hos Tania over natten.
De va bara att borsta tanderna och sen lagga sig....

Regnskog...

09-10-27

De ar val bara att borja visa bilderna pa en gang antar jag =P

Jag vaknade iaf upp i huset som vi fick bo i. Ratt sa stort och fint hus. Jag borjade med att ta en dusch, ingen traning denna helgen inte =(



Tanias bil som vi akte i hela vagen =)



De fint lila traden som jag har pratat om for ett par inlagg sen...



Lite fina utsikter, vi akte till en regnskog som fanns i caffs...



Fina vattenfall langs med vagen fanns de ocksa.



Tania, Dam, Damien (har ingen storre koll pa hur de stavas) =P



kolla in detta stallet =D



En liten sot odla till =)



Man kunde ga in i regnskogen, men lilla jag ar radd for smadjur, sa vi gick ovanfor den istallet. Men eftersom jag ar radd for hojder, sa redan halva vagen ut pa skywalken stannade jag. =P Tania och de andra fick ga ut till anden och ta kort med min kamera. Har star iaf jag, jag ar anda ratt sa hogt upp. De hoga traden ar ju slut precis ovanfor mig.



Men dar de andra star ar de lite hogre =P





De va de vi gjorde istort sett i lordags. Ah just de, de roligaste av allt, Jag... "Lyssna" nog nu, Jag korde Tanias bil pa kvallen nar vi skulle aka och handla. =D Weeeeee...... Guuuuuuuud va roligt!!!!!! Snacka om att de forgyllde min dag. =D =D =D Jag satte mig i bilen, kollade i speglar, drog fram satet, kollade vart blinkers och vindrutetorkarna var osv. Allt for att verkligen veta vart allt ar. Och sa startade jag bilen och tryckte pa gaspedalen och akte. Gissa vart jag korde? Haha, pa hoger sida vagen. Tania som satt brevid mig sa bara, du vet att du kor pa hoger sida av vagen nu vilket inte ar sa smart med tanke pa i vilket land du befinner dig i?!... A men shit... Haha... Men efter de va de anda inte de som va svarast, for nar jag val borjat kora sa kunde jag ganska latt se vilken sida som jag faktiskt skulle halla mig pa. Daremot att se och kanna hur mycket bil man har pa vanster sidan va riktigt svart. Anda har inte Tania sa himla stor bil som ni sag langre upp pa bloggen. Men de hjalpte inte sa mycket. Jag ar ju van med att ha bara min dorr pa vanster sidan, men nu va de en hel bil. Super laskigt! Och en sak till, haha, att komma ihag vart vaxelspaken sitter =P Det va en manuell bil, sa jag va tvungen att vaxla hela tiden. Med tanke pa att jag alltid har haft min vaxelspak pa hoger sida sa pa ren automatik ville hoger armen ut at sidan. Men dar va visst en dorr. Haha, ett under att jag inte har blamarke pa hoger handen med tanke pa hur manga ganger jag smasha in den i dorren. Ah shit va svart. Sen att vaxla med vanstern va inte de lattaste heller, nar jag val fick dit handen pa vaxlingen. Oj oj, men otroligt roligt va de anda. =)

Vi gick ut en svang med Kiesha som va deras hund och senare pa natten kom de mer familjemedlemmar for att traffas. Vi gick o la oss runt 02 pa natten =)



Grattis Robin!!!!!!!!!

09-10-26

Forlat mig Robin!!!! Grattis i efterskott. Jag vet att du fyllde den 23 Oktober, jag har bara inte kommit sa langt att jag har skivit ett inlagg och grattat dig an. Hoppas du hade en sketa bra fodelsedag!!!!

Da var jag tillbaka i Coolum igen iaf. Jag har inte fatt hem mina grejer an, min vaska ligger i June och Daves bil. Sa jag har inte fort over nagra bilder i datorn. Men de kommer, jag lovar!

Resan till Brisbane gick mycket bra. Nar jag kom fram till Brisbane sa hamtade Tania upp mig och vi akte direkt till en killkompis till henne for att plocka upp honom med. Det var tills hans familjs hus i Coffs Harbour vi skulle. Det tog 4 timmar att kora dit, sa vi va inte framme forens mitt i natten.
Ah, sa himla sjukt. Australien ar ju ganska stort som de flesta vet. Hela Europa far tydligen plats om man skulle jamfora. Sa landet ar uppdelat i olika stater. De har med andra ord olika lagar och regler. Sa har i Queensland, dar Coolum ligger, har dom bestamt sig for att inte andra klockan sa som vi gor hemma. Men i New South Wales dit vi akte, dar har dom bestamt sig for att gora de. Med andra ord sa fran Brisbane och 4 timmar nedat landet sa fick vi flytta klockan frammat en timme. Hur sjukt ar inte de. Vi flyttade oss inte inatt landet direkt, utan rakt ner, langs med kusten. Haha....

Iaf, vid kom fram mitt i natten och blev valkomnade med en kopp te och lite vindruvor. De va snallt tycker jag. =) Sen gick vi faktiskt och la oss. Jag aterkommer med resten nar jag har fort in bilderna i datorn.

Ivag igen...

09-10-23

Jag skrev visst fel datum igar sag jag. De skulle sa klart sta 22 istallet for 21 =P
Jag kan borja med att saga att nu ska jag aka till Brisbane igen. Fast Brisbane blir bara en snabbvisit, for nar jag gar av taget dar ska jag aka ner langs med guld kusten i 4 timmar Tills jag kommer fram till ett stalle jag inte kommer ihag vad det heter =P Som vanligt ar mitt minne kortare an en guldfisk.

Igar vaknade jag upp nagra gangen pa morgonen men kande inte alls for att ga upp. Till slut gick jag upp och da satt Shawn vid datorn. De va nog forsta gangen han har varit hemma pa morgonen nar han har varit ledig. Jag bytte om och gick raka vagen till gymmet.
Wow, ingen dar, da kan jag spela musik pa mobilen hur hogt jag vill =) Jag gick en stund pa lopbandet och sen gick jag faktiskt till hantlarna igen. Jag behover lite arm och rygg muskler nu om jag ska plocka frukt nasta gang jag kommer till australien =P Efter lite mer an en timme i gymmet begav jag mig in i duschen. Shawn hade akt till golfbanan och jag passade da pa att satta pa musiken pa datorn. =) De kan va ratt skont att vara sjalv ibland assa. Jag har hittat en bra radio kanal pa datorn ocksa. =D Party latar. Weho...

Jag glomde lagga ut lite bilder pa Dave nar han flyger "drake" =) Denna Dave jobbar pa en restaurang brevid cafet. Han ar upp i denna nastan varje dag och ibland kommer de fler och vill vara med =P





Jag gick ner till cafet och at frukost. Det blev tjockt ljust brod med stekt agg. De va mumma! Jag hjalpte aven Mia lite i convinience. De hade kommit ny choklad som skulle packas upp och da ar saklart jag redo att hjalpa till ;) Nar de va klart ville Mia rakna dricksen de hade fatt fram tills nu. Sant tycker jag ocksa ar roligt sa jag hjalpte till med de med.
Nar jag val kom tillbaka till hotellet och satte mig vid datorn sa ringer Mia, de hade kommit tre snygga elektriker till cafet. Haha, men jag satt ju redan och prata med en pa datorn ;) Nar vi hade pratat fardigt sa gick jag ner till cafet igen, men da va dom klara, haha. Jag han iaf se en liten svang hur domsag ut. Men jag tror inte de va min smak riktigt. =P

Efter de sa va klockan redan massa och jag gick hem och borjade med maten faktiskt. Jag skulle tydligen laga mat denna eftermiddag. Det blev veggibiffar med stuvade makaroner. =) Mmmmmmm.... Sen sag vi pa en jatte rolig film, Hot Fuzz. Om ni inte har sett den sa gor de! =D Den va skojig!

Sen va de raka vagen till sangen for att lasa boken igen. =) Nu ar de inte mycket kvar. Bast jag lamnar den har nar jag aker ivag sa jag har nagonting att gora nar jag kommer hem =P

Jag antar att jag far skriva lite om idag ocksa, sa slipper jag de nar jag kommer hem igen pa mandag. 

Jag vaknade samma tid idag som jag har gjort de mesta nu. Gick som vanligt direkt till gymmet. De konstiga ar att jag kanner mig nastan tjockare nu an innan jag gick till gymmet. Jag ater inte ens lika mycket godis har som jag brukar. Hmm, konstigt. Jag jogga lite pa lopbandet och gick ater igen till hantlarna.

Denna dagen ar lite stad och tvatt dag for mig. Eftersom jag aker igen sa far jag val se till att de ser lite iordning ut innan jag lamnar stallet. =P

Jag har faktiskt tagit kort pa mig och min fina klanning nu. Jag hittade en sjalvutlosare pa min kamera, sa jag tog nagra bilder. Men har kommer iaf en bild pa den fram och en bak.





Vad sager ni? =D

Jag hoppas att jag inte far de lika krangligt med taget idag som sist gang. =P De verkar som om jag kommer vara hemma tidigt pa mandag, sa jag ska nog hinna blogga lite redan pa mandag.

Nu kommer snart Pappa, Malin, Anders och Alice =D Ah vad roligt!!!! Vi langtar har nere.... Kram pa er...

Mias day off...

09-10-21

Igar va de Mias tur att vara ledig igen. Vi hade inte planerat att gora nagonting denna dagen, utan mest vad vi kande for nar vi vaknade.
Vi gick upp vid 8, som har blivit lite av en standard for mig nu for tiden =P Vi tog pa oss bikinin med en gang och hoppade rakt i poolen =) Det va hur skont som helst, man vaknade till lite mer kandes de som. Efter sakert 30-45 minuter gick vi upp for att duscha och fixa till oss lite.
Klockan han nog bli 10.30 innan vi gick ner till cafet for att ata frukost. Och jag provade faktiskt nagot nytt denna morgon. English muffin med stekt agg, tomat och ost. Mmm, riktigt gott. Men en muffin mattade inte riktigt min mage. Med tanke pa att Mia brukar bli hungrig igen efter ett par timmar sa slutade jag att ata efter den muffinsen anda.

Mia ville ga runt i affarerna som vi har har i Coolum, sa vi begav oss ut pa en liten shopping runda for ovanlighetens skull =P Konstigt nog sa hittar jag alltid massa klader och grejer nar Mia ar med mig an nar jag gar sjalv. Jag har anda gatt i dessa affarer ganska manga ganger utan att hitta nagot som lockade, men nu hittade jag massor som va snyggt =) Mia hittade ocksa en del, inte for att vi kopte allt vi sag va snyggt, men de ar mycket roligare att ga shoppingrunda om det finns saker som man tycker om, an att man gar utan att hitta nagot. Visst?

Vi gick till ett cafe som Mia och Shawn jobbade pa innan de oppnade eget, dar sag jag en jatte god yoghurt med musli och kokade frukter. Med min lilla frukost sa kunde jag bara inte motsta den. Med lite kaffe till sa slank de ner ratt fort maste jag saga. Mia tog bara en kaffe. Hon ar valdigt bra pa att dricka kaffe och ga pa toa assa, hehe...

Efter att ha varit ute i nagra timmar och tittat runt sa gick vi in i en sista butik. De va 25% pa allt i butiken. Saklart sa hittar man massor av snygga klader bara for de. =P Vi provade nagra plagg var och bestamde oss for ett av dom ocksa. Mias rosa linne som hon kopte va jatte haftigt. De kunde va bade mysigt linne och party linne =) Jag hittade en riktigt Asaremega grym klanning. Jag vet vad ni tanker nu, ah inte en klanning till.... Men jag alskar klanningar =D Jag borjar nog fylla min garderob hemma med de nu. Men denna va som ingen annan assa jag lovar! Shit!!! Jag gick ifran butiken med varsta leendet pa lapparna, haha folk maste ju trott att jag var knapp. =P Jag ska forsoka fa ett bra kort pa den sa ska ni fa se. Jag maste ha den pa mig for att ni ska se hur den ser ut. Skit cool!!!! =D

Sen va de raka vagen hem for att byta om och ga till stranden och sola lite. Mia hjalpte mig att planera min och Julias resa runt i Australien. Det kommer bli sketa kul de har. De kan jag lova!

Oj oj, klockan ar redan 16.50 dags att ga hemmat. Nar Shawn slutade jobba sa akte han och kopte pizza pa ett nytt pizza stalle, goda va dom ocksa. De ar inte mycket som ar daligt har kanner jag. Vet inte om jag har skrivit nan gang att jag tyckt att nagot har varit daligt. Hehe, kanns lite markligt anda. Hur bra kan man ha de lixom =)

Jag la mig tidigast av alla, fast jag laste min bok ett tag sa mia han allt att somna fore mig tror jag. =P

Forresten, pa shoppingturen kopte vi oss en glass var pa det dar glass stallet som jag va pa har om veckan. Vi provade nya smaker. Oj va gott de va. Det ar verkligen skillnad pa hemmagjord glass och kopt glass. =)

BBQ...

09-10-21

Jag vaknade upp ater igen sent, kl 8 igen. Harre gud, jag borjar bli en somntuta. Denna natten har jag till och med sovit massa. Trottare an vanligt va jag ocksa, konstigt. Jag gick iaf upp ur sangen och tankte att jag maste verkligen ga till gymmet idag. Med mycket lite lust tog jag med mig vattenflaskan och gick ner till gymmet. Det va endast en person dar inne, och saklart sa va hon pa lopbandet. Jag gick till hantlarna sa lange och tranade lite armar sa lange, men efter 15 minuter trottnade jag. Jag gick ut igen for hon va inte klar. Men jag maste verkligen trana intalade jag mig, och satte i lurarna i oronen, pa med musiken och gick ut istallet. Jag tog till och med den langa vagen. Tur de for jag hittade ett 2dollar mynt pa vagen. =P Jag tjanade pengar for att ga ut istallet for att trana pa gymmet =) Weho!

Tillbaka hemma igen gick jag in i duschen vilket va mycket skont. Sen tog jag pa mig mysiga klader for att ga ut pa "stan" lite. Kande for att titta lite i affarerna igen. Jag hittade ett par Natio kramer till =P Men de va faktiskt de enda jag kopte ocksa =)

Jag satt pa cafet ett tag och fikade och drack kaffe, men frammat lunch gick jag till poolen for att lagga mig och lasa min bok =D

Runt kl 16.30 va Shawn hemma fran sin kurs och darmed klar med den. De hade gatt bra. =) Mia va hemma runt 17 och dar borjade varan forberedelse for kvallen. Vi skulle ha grillkvall har pa hotellet. Shawns foraldrar och kusin med sambo och barn skulle komma.
Vi han bara borja med potatissalladen innan de forsta personerna ramlade in. Super trevliga som alla Australienare ar va aven kusinen med familj.
Det va den godaste grillade maten jag atit pa valdigt lange maste jag saga. Mmmm, ah jag at grillad majskolv ocksa. Det ar nagot jag ganska nyss har lart mig ata. Iaf sa har inte atit de mer an ett par ganger sedan jag tyckte att det va riktigt smaskigt. Det fanns sa mycket mat sa vi hade nog kunnat vara minst dubbelt sa manga.
En av sonerna som va med fyllde 6 ar precis pa tisdagen, sa vi fick till och med hemma gjord tarta som foraldrarna hade bakat. =) Inte illa far jag saga.

Gasterna gick nog har ifran runt 21.30 vilket kandes ganska sent for alla oss som lagger sig tidigt pa kvallen. Sa det va raka vagen till sangen nar vi ater igen blivit sjalv har.
Det va en riktigt lyckad BBQ maste  jag saga, det gor jag garna om!!! =D

Ida...

De har ar ju jatte lojligt att jag ska behova skriva har till dig Ida, men jag tror inte jag har din mejl. Jag  har biobiljetter sa du behover ju inte betala den innan jag kommer. Men boka garna =D Tack for att du vantar =) Ses om en manad!

Mandag...

09-10-20

Igar va de mandag och jag passade pa att gora sa lite som mojligt. Ovanligt va? =P

Jag hade sovit ganska daligt under natten, det va varsta askovadret och da kan inte Malena sova ;) Lag och lyssnade pa askan i tva timmar mitt i natten och sen tillslut somnade jag om igen. Pa morgonen vaknade jag inte forens kl 8. Josses, jag som tankte ga upp i tid, men inte da. Trott va jag ocksa, hade ingen som helt lust att trana denna morgon. Jag satte mig direkt framfor datorn och borjade blogga =) skrev ett par inlagg, at av den sista yoghurten och sen gick jag ut och la mig vid poolen med min bok igen. Dar lag jag i 3 timmar. Josses assa, den dar boken ar sa grymt intressant. De varsta ar i slutet av varje kapitell hander det hela tiden nagot spannande, sa man maste ju borja pa nasta kapitell for att fa reda pa vad som hander. O sa haller jag pa. I mitten av kapitellen sa kanner jag, ne nu far jag sluta lasa nar detta ar slut, men sa maste jag fortsatta nar jag kommer till slutet for jag blir alldelles for nyfiken.
Iaf, efter 3 timmar gick jag in och forsatte lasa inne =P Men runt 14.30 ringde Dave och undra ifall jag inte ville komma till cafet och fa lite lon for mina timmar jag gjort i helgen. Ah ja, inga problem. =P Jag gick ner och tog mig en smarrig mjuk kaka och lite kaffe och sa fick jag min lon. De kandes bra. =)

Helt plotsligt va kl redan 16.30 och hela dagen hade passerat. Jag gick tillbaka till hotellet och dar va Shawn. Han ar pa kurs mandag och tisdag denna veckan. De har fatt alkoholtillstand i cafet nu, men for att fa salja alkohol over huvudtaget sa maste en av managerna gora denna kursen. Bada maste dock gora en endags kurs, men de ar lite lattare iaf. Jag undrar om vi har sanna regler hemma? Hoppas inte de, for isf saljer nog alla restauranger alkohol olagligt =P

Frammat kvallningen at vi god mat som Shawn hade lagat. Lax med potatismos =D Super duper gott maste jag saga. Sen gick dom bada raka vagen till sangen medans jag satte mig vid datorn och pratade med Julia =) Vi har massa planer framover =D Weho, sa HIMLA kul! *Langtar*

Jobba mer...

09-10-19

Sondag och jag gick upp for att fa i mig lite frukost innan jag begav mig till resorten igen. Denna dagen skulle jag jobba med en annan tjej. Hon va tydligen "huvudpersonen" som stadare dar. Vi hade 5 lagenheter att gora och pa nagot konstigt satt sa gick de jatte fort denna dagen. De va iof inte de storsta rummen och inte heller va dom sa himla sketna, men med rast sa blev vi klara pa 4 timmar. De basta va att pa rasten nar vi satt och drack kaffe sa kom forst June med en toastad macka med massa gott i, och sen 5 minuter senare kom Dave med massa goda kakor =) Vi va klara vid 14 tiden och sen begav jag mig till cafet igen for att ta en kaffe som jag har gjort de senste gangerna efter jobbet =P

Mia slutade kl 15 sa da gick vi upp till lagenheten, men jag hade pa nagot konstigt satt MASSA overskottsenegri, trots att jag har jobbat. Jag sa till Mia att jag skulle ga ner till gymmet en svang och det slutade med att jag va dar sa lange att hon trodde att det hade hant nagot. Sa hon gick ner till gymmet for att titta om allting va som de skulle =P
Jag borjade med att ga pa bandet och kunde inte sluta, jag kunde nog ha gatt och sprungit pa den hela kvallen och natten som de kandes just da. Men efter ca 1.5 timme ville inte mina knan riktigt fortsatta som jag ville, sa jag fick helt enkelt sluta. Men jag gick till hantlarna istallet, tranade lite styrka och strechade massa. Helt plotsligt sa kande jag att jag var vigare an vanligt ocksa =P Sa jag strechade mer an vanligt. Jag brukar inte tycka att det ar roligt mer an 5 minuter, men som sagt jag kunde nog ha hallt pa med allt hela natten =P Men efter ett par timmar nere i gymmet ville Mia att jag skulle komma upp. Hon hade lyckats dra i sig en hel flaska vin medans jag va borta och Shawn jobbade. O nu ville hon bada i poolen. Men inte sjalv sa klart. Och de va ju egentligen inte sa dum ide. Eftersom jag va svettig efter traningen men anda inte kande att jag tranat fardigt, sa kunde jag fortsatta simma istallet. =D Vilket jag gjorde lite, men strechade nog mer. I vattnet ar det ju annu roligare att tanja pa sig, for jag behover inte anvanda sa mycket muskler. Allt bara svavar i vattnet. 
Till slut hoppade vi i bubbelpoolen en stund tills vi kande att de va dags att ga in.

Mia ringde och bestallde pizza, men med tanke pa att jag hade tranat och statt i sa kan jag inte pasta att pizza ar det basta att dra i sig, sa jag och Shawn bestallde mat ifran Indien restaurangen. =) 30 minuter senare hade vi atit upp allt och va stopp matta som vanligt =P Sangen nasta :D

Jobba....

09-10-19

Okej, da va de Lordag och redo for en ny arbetsdag =) Jag gick upp, skrev lite i bloggen at lite yoghurt och flingor sen ringde Dave. Han ville att jag skulle komma over direkt. Jag hade bestamt med June dagen innan att jag skulle komma kl 10, men nu ringde Dave kl 9.30 o sa kom pa sturt. Josses, pa med klader och spring. =P Nar jag kom dit skulle jag fa jobba med en tjej till. Vi hade 4 lagenheter att gora sa de behovdes tydligen en extra. Lagenheterna ser olika ut ocksa, det finns mellan en baddars och 6 baddars rum, och vi fick saklart bara stora sketiga rum. Sa de va verkligen tur att hon kom in. Nar vi hade gjort lite mer an halften sa satte vi oss for en kaffe. Jag fragade henne vad hon har for intressen och till min forvaning sa sa hon att hon gillar att dansa =D Wow, inte bara de, hon hade gatt balett kurser ocksa. Ja men halla, jag har bara letat overallt efter nagon som gillar att dansa och sa bor det en i Coolum. Hon hade till och med en kille som ar Norsk. Haha, da kan ju vi prata med varann pa varat eget sprak. =P Hon sa iaf att hon skulle ta med mig ut pa party dar hon brukar parta. O det lat intressant tycker jag. =) Tydligen sa gillar inte killen att parta langre sa vi far ga ut bara hon och jag =)
Iaf, det tog oss 5.5 timme att bli klara med 4 lagenheter och sen va vi ashungriga. Hon akte hem och jag gick till cafet for att ata lunch. Jag bara vrakte i mig mat, och sen pricken over it, jag at en muffins pa de ocksa. Jag stod mig hela dagen och kvallen pa de.

Nar jag kom hem la jag mig i soffan och laste min bok, sen va de dags att ta ett dopp i poolen. Medans jag simmade lite kom Mia hem fran jobbet och hoppade ocksa i vattnet for att simma lite. Vi avslutade allt med att sitta i bubbelpoolen och spa oss lite =P

Nar vi kom in igen sa at Mia och Shawn lite left over och jag va fortfarande matt sedan lunchen =P Jag la mig i sangen och laste min bok for att till slut somna efter x-antal kapitell.

Vanta pa mig...

09-10-19

Ida, jag laste ditt inlagg, de gor inte mig natt om du vantar en dag pa att se New moon, jag ar ju hemma den 21. Eller vill du valdigt garna ga pa premiaren sa far du ju de saklart. Men jag VILL ocksa se den! =P

Iaf, vart var vi nu. Jo Fredag...

Jag vaknade upp pigg och redo for en ny dag med boken i solen vid poolen. =) Jag gick ner till gymmet en svang, strecha lite och sen gick upp igen =P In i duschen tvatta mig lite och sen ut igen. Jag va sa uppe i boken sa jag ville bara ut och lagga mig. Jag tog pa mig solkram och va redo att ga ut, men da, i samma stund som jag tog tag i boken sa ringer hemtelefonen. Oj oj oj, nu vill nog Mia att jag kommer ner och ater frukost. Jag svarade "Hello Malena speaking", svaret som kom efter de va inte Mias. Det va Dave som ringde och han undrade om jag kunde tanka mig att hjalpa till pa deras resort fredag, lordag och sondag. Jag skulle till och med fa betalt =D Sjalvklart sa jag och tankte pa att pengar behovs verkligen just nu. Vi skulle motas upp pa cafet. Jag at lite frukost och sen foljde med dom till deras resort. Jag hade en avreselagenhet och en lagenhet att stada dar det bodde folk. Tydligen sa far man betalt per lagenhet, inte per timme som vi far hemma. Men stadning ar betydligt battre betalt har nere an hemma iaf =) Sa de va bara att borja... Efter ett par timmar va jag klar och kande redan vilket tungt jobb det va anda. Och tva dagar aterstod att jobba. Mer och mer rum skulle det bli ocksa. Jaja, jag gick tillbaka till cafet for att ta mig en kaffe. Kl va redan 14 sa de va ingen ide att lagga sig vid poolen egentligen, men jag satte mig dar med min bok en timme iaf. Inte mycket solande for jag satt i handuken. Kandes som jag fick lite for mycket sol pa en gang under gardagen. =P

Nar Mia och Shawn kom tillbaka sa blev det middag och sen natten. =)

Breaking Dawn...

09-10-18

Torsdagen va en san dar harlig dag nar jag bara gjorde ingenting igen =) Jag vaknade upp och gick ner till gymmet, men nar jag skulle stalla mig pa bandet sa insag jag att inga maskiner va pa. inte nagon pa hela gymmet, (som behover strom alltsa). Sa jag gick till hantlarna och korde lite med dom, strecha lite och sen gick upp till lagenheten igen =P
Jag at flingor har hemma och sen drog pa mig massa solkram och bikini for att ga ut till poolen och lagga mig i solen hela dagen.
Ni vet i tisdags nar jag och Mia va pa Sunshine plaza, da kopte jag en bok. Jag har fatt for mig att jag vill lasa engelska bocker, det ar nog darfor jag laser tidningar i massor hela tiden. Men sa kom jag pa nar jag gick forbi en bokaffar, att det ar ju mycket battre att kopa en bok.
Eftersom jag hatar att lasa bocker egentligen sa va min tanke att ta en liten lattlast bok. Jag letade och letade, sa himla svart att veta vad man gillar nar jag inte laser i vanliga fall. Men sa fick jag se... En bok som ar gjort pa en film som jag alskar. Twilight!!!! Wow, den vill jag lasa. Fast sen sag jag New Moon ocksa, det ar ju den som kommer ut pa film nu i november. Jag kanske ska ta den da, de ar ju kul o lasa en bok som inte kommit ut pa film an. Men som jag definitivt ska se nar jag kommer hem till sverige. Fast nej vanta, de finns ju en bok till. Eclips, en tredje bok. Hmm, undra om dom kommer gor tre filmer da. Men da maste jag ju nastan kopa den. Fast jag vill ju lasa nu, de innebar att jag kommer lasa fortsattningen pa New moon innan jag har sett filmen. Men jag ville bara ha alla, fast dom kostade ratt mycket assa. O sen hade nog min vaska pa vag hem till sverige vagt lite val mycket om jag skulle komma med massa tunga bocker i den.
Men ne e, nu ser jag annu en, bockerna blir tjockare och tjockare for varje bok som kommit ut ocksa. Men den har sista maste vara alla tre bocker. De ser ut sa. Hmm, jag tar den.
Det slutade med att jag kopte den tjockaste boken av alla =P haha, 700 sidor. Den heter Breaking down...

Jag han i stort sett bara lagga mig vid poolen och borja lasa boken sa insag jag att detta va inte alla bockerna, det va en 4:de bok. Men oj, jag hade lamnat alla tre forsta bockerna for att kopa den 4:de. Smart, hur skulle jag kunna veta vad som hant emellan forsta och den sista? Jaja, de va sa spannande sa jag bara fortsatte lasa. Jag laste nog 100 sidor rak av. I solen vid poolen, tror ni jag fick farg pa kroppen eller? =P Haha, jag insag dar efter x-antal timmar att jag va lite varm och behovde ta ett topp. Saaaaa himla skont! Efter de gick jag faktiskt in och kollade mig i spegeln, OJ. Ok, jag har nog aldrig legat ute i soolen sa lange. Tack vare min 30 solfaktor blev jag rakt av brun istallet for rod, forutom pa ett stalle som jag sag ut att ha missat. Nedanfor bikinitrosan. Shit, knallrod. De kandes nar jag senare pa dagen duschade kan jag saga.

Sen satte jag mig vid datorn och borjade att blogga tills Mia och Shawn kom hem. Vi at mat och sen gick o la oss.... =)

Ocean ride!!!!

09-10-17

Onsdagen va Marias andra lediga dag och vi skulle aka ocean ride =) Vi vaknade upp gick ut for en promenad langs med stranden. Och sedan tillbaka igen. Vi at god frukost nere pa cafet innan vi fick rusa till bussen. Vi skulle vara i Noosa kl 11.30 och vi va redan sena. Vi hade ingen aning om nar bussarna gick eller vart vi va tvugna att byta. Nar vi satt ibusskuren sag vi att vi precis hade missat en buss och skulle aldrig hinna komma i tid om vi tog nasta. Shit, vad gor vi? Efter ca 10 minuter kommer de en buss. Wow, haha den va forsenad. Tur for oss, for nu hade vi kanske till och med en chans att hinna. Buss chaufforen sa att vi skulle byta i Noosa heads. Dar va vi runt 11 tiden och skulle aka med nasta buss 11.10 Det tog oss 5 minuter att aka darifran till baten som tur va och helt plotsligt va vi 15 minuter fortidiga =P Perfekt!

11.30 glider baten in som vi ska aka med och sa har ser den ut...



Han som star pa baten va varan chauffor.

Denna baten gick otroligt fort, wow det va helt j*vla otroligt roligt. Haha, jag skulle latt vilja gora om de assa. Om ni far chansen sa maste ni prova. Fast jag antar att det ar mycket roligare har, for har finns det stora vagor som man flyger over och sa det basta. Ni kommer bli sa avundsjuka ;) Vi stannade till for att det kom JATTE fina delfiner och ville halsa pa. Som om inte de ar haftigt! De va latt de basta som hant mig har nere. Fy vilken upplevelse att se en hel delfinfamilj pa 30 delfiner simma och gotta sig runt baten. Jag han faktiskt ta lite bilder om ni vill se? =)





Och har ar vi pa baten =)



Det va helt amazing!!!!!

Wow assa, vilda delfiner ser man inte varje dag. Sa nara och sa fina. Jag va helt forstummad i timmar. =P

Ja, iaf vi akte forbi en naken beach pa vagen och andra fina stallen =P Tihi, de va ratt kul o se alla gubba sta pa stranden totalt nakna och flasha allt de hade. Bla.... En timme korde han pa oss, men jag hade nog kunna aka hela dagen om man inte hade blivit sa trott i bena. Med tanke pa att vi hoppade hogt i vagorna, sa va man tvungen att sta upp med lite bojda ben, sa att man va redo att boja sig nar man landa igen.

Efter bat turen helt insnoade i salt pa kropp och i har, sa begav vi oss in till Noosa for att kaka lunch och kika i affarer. Det slutade med att vi hamnade pa fel buss forst och akte at helt fel hall, sa vi fick ta en buss tillbaka igen. Mia hade glomt vad stallet hette dit hon ville =P Men busschaufforerna borjade vanja sig med oss pa bussarna sa vi fick faktiskt aka gratis tillbaka =) Tihi....

Tillbaka i Noosa heads sa hamnade vi pa en liten sot restaurang dar vi satt och at ost och kex =D Jatte gottit.....


Tiden bara rann ivag sa nasta gang vi tittade pa klockan sa va den 16.50. Ah nej, om tio minuter maste vi vara hemma. Shit, spring till bussen! Men vi missade precis en, sa vi fick vanta i 30 minuter pa nasta. Dom hemma blev inte sa jatte glada pa oss =/ Typiskt... Men allt loste sig iaf. Vi va hemma kl 18 igen. I poolen for ett dopp, sen kaka lite o sen till sangen. Sa himla bra dag assa....

Sunshine Plaza

09-10-16

Tisdag och onsdag va Mias lediga dagar =) Pa Tisdagen tog vi bussen till de stora shopping centrat igen =)
For en vecka sen sa gjorde jag sonder mina nya fina skor som jag kopte i en av skobutikerna dar, sa jag tog med mig dom for att fa nya. Och de va inga som helst problem =D Weho! Dom hade blivit mina nya favorit skor ocksa sa det va himla tur att det gick bra.

Sen maste jag bara visa er vilka otroligt snygga partyklader jag har kopt =) Julia, nar jag kommer hem ska vi parta, sa de sa!!!



Oj, fel hall pa den. Men a, ni ser val. Skarpet kopte jag till. Sa de sitter inte fast pa linnet.



Dom har skorna har jag kollat pa VALDIGT lange. Under hela min vistelse har nere sa har jag velat ha dom. Jag har bara sett dom i svart och sa har de varit OTROLIGT dyra. Men nu hittade jag ett pa som va i silver, mycket mer mig och det var 30% rabbat. Dessutom fanns det bara en storlek kvar som passade mig. Jag sag hur det stod mitt namn pa dom =D Sa himla coola!!!! Tycker dock inte Mia, men skit samma. =P

Sen kopte jag allt mer saker men de va inte lika roliga. Ne, nu ska jag och Mia ga ner till havet och bada... Resten av dagen antar jag att ni kan lita ut..  =P Hem, ata, sova ;)

Sista dagen...

09-10-16

Mandagen va sista dagen pa Stradbroke Island. De forsta vi gjorde nar vi vaknade va saklart att ata frukost. Det skulle bli sista malet i huset, sa tanken va att ata allt som fanns kvar. Det blev med andra ord ganska mycket. Stekt bacon, aggrora, taostat brod, massor med palagg och gronsaker. Efter de sa va det bara att stada. Inte lika roligt dock med tanke pa hur stort huset va =P Men vi va ju nagra stycken sa de gick ratt fort anda.

Nar allting va klart sa tog vi vara grejer och akte till ett stalle dar man kan ga langs med havet en bra bit. Det skulle vara det sista vi gjorde innan baten gick. Och det va faktiskt de haftigaste jag gjorde pa on. Helt enormt haftigt va de. Man sag hur vilt havet kunde vara och hur stora vagorna kunde bli. Pa toppen av ett berg sag men havet langt dar nere splasha mot bergskanterna. Totalt livsfarligt alla falla ner... Jag forsokte ta lite kort pa de, men de blir ju aldrig lika bra pa kort som nar man sjalv star dar, ser och hor vagorna korsas.

Kolla in vagen







Jag och Tania



Efter den haftiga walken sa va de dags att aka hem. Tillbaka till den bla baten sittandes pa dack i solen och bara njot av de harliga vadret i ca 45 min, nar vi fick ga tillbaka till bilen. Nar vi borjade narma oss ett stalle som heter Roma sa kom Tania pa att det gar ett tag om 15 som jag kan ta. Ohej va brottom vi fick. Jag han knappt saga hej da till tjejerna, utan fick hoppa av pa vagen och forsoka hitta vagen till just  mitt tag. De va ingen liten tag station heller. Och jag vill inte garna gora samma misstag som sist.
Jag forsokte komma ihog namnet pa de tag jag skulle med. Eftersom jag vet att jag har kortare minne an en guldfisk sa upprepade jag det for mig sjalv hela tiden. Med mindre an 5 minuter pa mig sa passerade jag alla ticket stallen och gick rakt mot tagen. Helt plotsligt horde jag i hogtalaren tag mot Nambour, platform 7. Oj, va de inte de namnet jag rabblade just? Jo, de maste de ha varit. Tur att dom sa de annars hade jag inte haft nagon som helst aning om vart jag skulle ga. Nar jag kom upp pa perrongen sa insag jag att man kan ju inte kopa biljetter har och inte pa taget heller, har jag hort. Skit samma, taget gar om en minut, bast jag hoppar pa. Dom kollade inte biljetten sist gang nar jag akte. Pust, jag han precis satta mig i taget och sa stangde de dorrarna. Vilken tur. Undra vad jag ska saga om kontrollanten kommer?! Jag ar en turist och fattar inte engelska. Jag trodde jag kunde kopa biljett pa taget... Ja de blir bra.. Bast jag lossas sova hela vagen sa kanske jag sparar ett par minuter pa att han maste vacka mig och grejer innan. Jag vaknade upp och insag att jag va snart hemma. Ingen kontrollant har de kommit heller. Tur! =) Jag kollade pa stationerna vi passerade for att se om jag kande igen dom. Sa att jag verkligen va pa ratt tag. Jo da, det va dock valdigt morkt vid de har laget, men de lilla jag sag, sag det ut som jag har hamnat ratt. Efter ett par timmar resande med detta tag va jag framme. Klev ur taget och stationen sag precis ut som den jag stod pa nar jag akte till Brisbane. Och dar kommer den bla bilen ocksa. De va Mia och Shawn som hamtade mig. =) Vad roligt att se dom igen, trots att jag bara varit borta 4 dagar.

Nar vi kom hem hade dom lagat min favorit mat av dom ratterna som Mia har gjort till mig. Vegtarisk stroganoff =) Mumma!!! Sen va de raka vagen till sangen som gallde.

Four Wheel Drive

09-10-15

Da va de dax for sondagens inlagg =)
Vi vaknade upp i sangarna, for mig och Tania utan paslakan dock. Hon trodde att det fanns sa hon tog bara med vanliga lakan tills oss. Jag sa dock att jag hade inget med mig, eftersom jag inte riktigt visste vad vi skulle gora denna helgen. Men nar jag fick reda pa de sa bad jag henne ta med allt utom tacke. Men de har med engelskan ar inte latt att forsta assa. =P

Iaf, vi gick upp och at toast och musli med mjolk. Alla va bakfulla utom jag =P Verkade bara varit jag som drack mattligt kvallen innan =P Tihi... Som tur va sa jobbade alla tjejer med tabletter. Antingen va dom apotekare, som vi sager, eller sa va dom lakare eller sjukskoterkor. Sa vi hade gott om panodil och dagen efter tabletter =P

Tania hade matt lite halv daligt i nagra dagar och valde att stanna hemma nar vi skulle ut pa upptacks fard. Men vi andra 6 tog bilarna och akte for att kora Four wheel drive i sanden. Har ni provat de nagon gang? Vi kan ju kora i sno hemma det ar ocksa kul, men jag har aldrig kort omkring i massor av sand och forsokt ta mig framat =P Vi tomde ut lite luft pa dacken for att inte fastna nagon stans pa vagen. Har ar lite bilder pa oss med. =)

Har ar Tim



Rose tar ut luft ur henne deck



Tim tar ut luft hus hans tjejs deck



Vi korde forst till ett stalle som va hogsta toppen pa hela Stradbroke island. Usikten va skog =P





Och lite sand



Under tiden vi klarade oss otroligt bra i sanden sa kom vi till ett stopp dar en familj fran tyskland inte klarade sig lika bra. Dom hade fastnat riktigt rejalt. Sa vi fick helt enkelt hjalpa till. Fram med spadar och rep for att hanga pa varan och deras bil och sen draaaaaaaaaaa. o hej o ha... Till slut fick vi loss bilen, och vi kunde fortsatta varan resa.
Tydligen va vi pavag mot ett par sjoar som skulle vara ratt sa stora. En som heter blue lake och en som heter brown lake. Jag sjalv tyckte val inte att de va sa speciellt med tanke pa att jag har bott i vargon vid sveriges storsta sjo i hela mitt liv. Men dom andra hade visst aldrig sett och inte heller badat i nagon sotvattensjo, sa for dom va de otroligt spannande. Sa har ser bluelake ut.



Detta ar Brown lake



Denna dagen va den regnigaste dagen under hela min vistelse hittills i Australien. Och sa klart for att komma till bluelake overhuvudtaget sa va vi tvugna att ga 45 minuter till sjon och 45 minuter tillbaka. Haha, snacka om att vi va pisseblota.
Nar vi val akt igenom hela four wheel driven och besokt de tva sjoarna sa va vi ratt sa hungriga =P De va antligen dags att aka hem och kaka lite. Nar vi kom tillbaka till huset sa hade Tania gjort mat till allihopa =) Va bra man har de ibland assa, kommer hem efter en hard dag och far severad mat pa bordet =D

Undertiden vi satt och at ute pa balkongen sa kom den en hungrig kakadua. Sa himla sot. Kolla har..




Han fick kyckling av oss och kom faktiskt till handen och hamtade den. =)

Framat kvallen efter ater lite vin och ol drog vi oss till baren, dar vi trodde att alla triatlonkillar skulle vara. Men de fa killarna som va dar, hade damers med sig, som det sag ut. Sa det blev en ol och sedan tillbaka till huset igen =P

For att ganska snart somna ater igen ratt tidigt =P



Stradbroke Island

09-10-13

Pa lordagen skulle vi aka till den omtalade on Stradbroke Island. Det ar tydligen en paradis o. Som om inte hela Australien ar som ett paradis =P

Dagen borjade med att jag och Tania akte till en marknad mitt inne i Brisbane. Det va jatte fina broar och vagen pa vagen dit.
De finns massor med lila trad i Brisbane, som Tania forklarade for mig en liten version om. Nar dessa trad blommar sa vet folk som studerar att det ar pluggtider. Man har den tiden pa sig att plugga som traden fortfarande ar lila. Men nar loven borjar falla av, om man inte har pluggat hemma sa mycket innan dess, borjar det bli panik. For nar loven ar borta sa ar det prov och uppsatts inlamningar som skall goras. Det tyckte jag va lite intressant.

Iaf, marknaden va super mysig. Det va mangder med farsk frukt och mat och kladstand. Vi kopte oss frukost och lite frukt innan vi va tvugna att aka tillbaka till huset. Kl 9 skulle vi aka och plocka upp fler folk. Sen akte vi raka vagen till baten som skulle ta oss till on. Vi akte med detta bolaget:



Och pa havet vaxte det trad mitt i vattnet. =P



Har ar vi tjejer som akte i bilen. Fran vanster; Tania, Carlie, Dell, jag och Rose.



Fargan tog ung 45 minuter att aka, de gick inte dirket fort om man sager sa. Men val framme pa on iaf sa skulle vi hitta huset som vi hyrt for helgen. On va inte riktigt sa liten och sot som vi trodde, tvart om. Den ar enormt stor med mangder av trad och skogar, sma sjoar och strander. Tydligen sa bor det bara 2000 manniskor pa Stradbrok Island, men det kommer nastan lika manga turister/besokare for att stanna ett par natter eller veckor.
Vi hittade iaf huset och sa har ser de ut.



Denna bilen akte vi 5 tjejer i. Helt ny for bara tva manader sen. Det ar Rose som har kopt den. Bilen ni ser vid huset pa bilden ovanfor ar ett annat par som har. Allsa bada med fyrhjulsdrift, vilket vi skulle att komma behova pa sondagen ;)



Sen har vi den fina utsikten som vi hade ifran fonstret =)



I huset fanns det ung 10 baddar varav kanske 6 sovrum. Sa de va ratt stort assa. Har sov jag och Tania.




Det fanns ocksa badrum till alla sovrum. =) Sa jag och Tania hade egen toa och dusch.



Ute platsen pa nedervaningen. Det fanns en uteplats till om man gick forbi den ni ser pa bilden.



Sen har vi koket, utifran koket hade vi aven en uteplats/balkong pa denna vaning. koket lag alltsa pa 2:a vaningen.





De va iaf lite bilder pa hur stugan sag ut. Nar vi kom fram sa de forsta vi gjorde va de vanliga nar man kommer till nya stallen. Packa upp saker, ata lite mat och sa satte vi oss for att slappna av och ta en ol. Carlie som akte med oss, hon hade med sig enormt mycket tidningar som vi alla satt och laste igenom ocksa. Super skoj... =)

Vi gick ner till stranden och tog oss de forsta doppet. Det ar sa himla varmt och skont i havet har. Eftersom dom har, jamfort med oss, varmt aret om sa blir vattnet aldrig kallare an ca 10 grader pa deras vinter. vilket gor att det redan pa varen ar ganska varmt. Just nu tror jag att det ligger pa 22 grader. Jag undrar hur varmt o skont det blir pa sommaren =)

Frammat eftermiddagen sa borjade det komma in lite folk till huset. Vinflaska efter vinflaska oppnades. Jag tror vi fick i oss 10 flaskor innan kvallen var slut. =P Bade vitt rott och rose' till och med =) Med tanke pa att vi oppnade forsta flaskan nar vi kom fram runt ca 12 tiden sa va vi ganska slut vid 20 snaret. Sa de va sangen som gallde.
Det va istort sett vad som hande pa lordagen =)

Tillbaka i Coolum...

09-10-13

Kan ni fatta, idag skulle jag ha borjat jobba igen hemma i sverige. Ah gud va skont att jag ar kvar har nere! =)

Da ska vi se, jag tar en dag i taget sa far vi se hur mycket jag hinner/orkar med att skriva i ett svep. =P

Fredagen fortsatte med att Dave korde mig till tag stationen, dar jag skulle aka tag till brisbane central for att byta tag pa samma perrong som jag gick av och hoppa pa ett tag mot Ipswich. Fast jag skulle inte aka hela vagen till Ipswich utan hoppa av i Toowong som va ung tre stationer senare. Hangde ni med? Det trodde iaf jag att jag gjorde nar jag kopte biljetten och fick detta forklarat. Damen som berattade hela versionen sa ocksa att jag skulle bara behova vanta ett par minuter pa det andra taget.
Det skulle ta mig ung tva timmar att komma till Brisbane central, men efter 1.5 sa stannade taget mitt ute i ingenstans. Det va tydligen rott ljus, sa vi fick invanta gront. Hmm, jag trodde att tag hade foretrade nar de gallde sant och de bara va bilar som skulle behova stanna for rodljus Men ne, dar stod vi i ca 10-15 minuter. Da fostod jag att de har med att vanta i tva minuter pa nasta tag va uteslutet. Undrar om det gar nagot mer tag denna dagen. Jaja, jag far kolla de nar jag kommer dit. Men sen igen, en station innan centralen stannade vi igen. Antagligen for att vi redan va sena och inte foljde schemat langre, sa fick vi invanta tre tag som skulle aka forbi. Vi blev med andra ord annu 10 minuter forsenade.
Val framme pa centralen sa gick jag av pa perrong 5 och wow, det star Ipswich om 2 minuter. Coolt, jag och ungefar 1000 andra arbetande folk vantade in dessa tva minuter och sen kom taget. =) Vilken tur tankte jag, i Sverige hade jag fatt vanta ett par timmar om det ens hade gatt nagot mer tag.
Men de kandes inte ratt pa nagot satt, jag skulle aka tre stationer och vi hade redan passerat ett par utan att stanna. Hmm... Men sa stannade vi pa en station, vilken jag inte kande igen namnet pa. Jag hade kollat vilka stationer som kom innan den jag skulle ga av pa namligen, for att veta nar jag skulle ga av.
Jag sag en karta pa hur tagen gar med namn pa alla stationer i ordning, sa jag gick fram till den och kollade och insag att de har va verkligen inte ratt. Jag hade akt pa tok for langt. Folk omkring sag till och med hur forvirrad jag tydligen sag ut, och fragade faktiskt mig var jag skulle ga av. Jag sa toowong och dom sa direkt, da ar det har fel tag, for detta gar raka vagen till Ipswich. med endast ett par stopp. Ah shit, jag hade hamnat pa ett express tag. Tydligen sa gar det bara ETT express tag om dagen och de hade jag lyckats hamna pa. Formodligen darfor ingen har varnat mig om detta taget heller, for det inte va sa stor chans for mig att hamna pa de. Jisses, va ska jag nu gora, tankte jag. Jag fick forklarat for mig att det bara va att ga av pa nasta station och byta tag. ta taget som gar i omtsatt riktining sa kommer du sa smaning om till Toowong, sa en av de hjalpsamma killarna. Okej, efter ca 30 minuter pa detta express tag sa fick jag antligen ga av. Jag gick over till andra sidan perrongen och dar kom det ett tag direkt. Pjo, antligen kanske jag kommer fram till stackars Tania som sitter i Toowong och vantar pa mig.
Det tog mig 3 timmar att komma fram, alltsa en timme extra pga forseningar och mitt misstag med expresstaget =P Stackars Tania! Morkt hade det hunnit bli ocksa.

Vi akte hem till henne, och dar fick jag mota tre andra tjejer som hon tydligen bor ihop med. Coolt, jag vill ocksa bo i ett hus med massa tjejer. =) Det va bara in och lamna alla grejer for att sen aka till en av Tanias tjejkopisar. Vi skulle dit och ata ost och kex. Mmm... Det va jatte mysigt.

Sen tillbaka igen till Tanias hus for att sova. Vi va tvunga att vila upp oss infor resan till Stradtbroke Island de kommande dagarna. =D Sa har ser Tanias hus ut pa utsidan.



De va allt for fredagen iaf. Aterkommer med nasta dag inom kort.

Lovely...

09-10-10

Hej hej, nu ar jag pa ngn o helt otrolig o. Jag opptackte att de va en av alla har som hade med sig en dator, men jag kommer bara skriva detta inlagget tror jag. Ville bara saga att det ar helt fantastiskt har. berattar allt pa mandag eller tisdag. Kram pa er... =) Weho...


Aka bil...

09-10-09

Igar Borjade dagen faktiskt inte med att jag gick upp och tranade, utan jag sov till kl 8 och sen gick jag raka vagen till duschen. Det va Shawns andra lediga dag och vi skulle umgas hela dagen =) Sa jag han helt enkelt inte trana.
Kl halv nio gick vi for att hamta June och Daves bil. Shawn skulle ta mig till en mysigt stalle dar vi skulle ata frukost.
Vi akte ung 10 minuter sen stannade han till pa ett stalle som heter Nude. Haha, vet ni vad det betyder pa svenska? ;) Har ar iaf en bild pa hur Cafet ser ut.



Jag tog mig friheten att prova pannkakor till frukost har. Man ater inte pannkakor riktigt pa samma satt som hemma, utan har har man i stort sett ALLTID sirap till. Sa jag fick tre tjocka pannkakor indrankta i sirap, toppat med nagot som sag ut att vara florsocker och en liten glasskula vid sidan om. De forsta tva pannkakorna gick latt ner, men sen blev de lite val mycket sirap for min smak, sa jag lamnade den tredje. Men nu har jag iaf provat. =)

Vi sag ett par snygga "Ute" som jag sa i forra inlagget att bilarna heter. Har kommer ett par bilder till pa dom =)





Det finns verkligen hur manga olika som helst i alla dess farger, jag blir tokig va snygga dom ar. Jag vill ha en san nar jag fyller ar ;)

Iaf, de jag och Shawn egetligen akte ut for att gora va att handla skor till honom. Hans skor som han har nu later forjavligt nar han gar och dom har han pa jobbet =P Inte sa kul. Han har dom iof utanfor jobbet ocksa vilket ar annu varre, for man ska inte ha samma skor hela dagarna. Sa forst akte vi till Sunshine Plaza igen. De dar stora shoppingcentrat med massa affarer. Shawn sa innan vi akte att han ar valdigt petig nar de kommer till att kopa saker till honom. Jag tankte de ar val jag med egentligen sa de ska nog ga bra. Men pa hela Sunshine Plaza hittade han inte en enda sko han ville prova. Och jag skojar inte nar jag sager att det finns sakert minst 10 skoaffarer. Fran finskor till gympaskor i alla varianter. Inte en enda ville han prova. Amen vada... haha.
En sak hittade vi daremot, en sket stor odla. =P Den gick ratt framfor nasan pa oss, Som synd va sa han jag inte ta kort pa den nar den va mitt framfor oss, men jag fick iaf ett nar den lag vid kanten. =)



Nar jag stod och tog kort pa den sa kan det en tant som konstigt nog inte sag den och hon va nog bara en millimeter ifran att trampa pa svansen som ni ser sticker ut. Jag undrar verkligen vad odlan hade gjort om hon hade trampat pa den. Hihi, de kunde blivit roligt att se =P

Efter att vi hade gatt igenom hela stallet sa akte vi vidare till en annan butik, men inga skor for Shawn dar heller. Da fanns det bara ett place kvar. En sport affar nagon helt annan stans. Dar hittade han ett par som han prova. Sakert bara for att det va sista butiken vi hade kvar, for de va samma sko som vi sett i ett par andra affarer =P Det fanns bara skylt exemplaret av just den skon kvar och tydligen i Shawns storlek. Sa de va nog menat till honom. Weho, efter nastan 4 timmars letning kopte han faktiskt ett par.
Vi akte och kopte en kaffe handlade lite mat till kvallen och akte hem och lamnade de. Tydligen sa skulle inte June och Dave ha bilen pa eftermiddagen heller sa vi tog en tur till. Fast denna gangen till ett stalle som heter Sunshine Beach. Det ar ett litet samhalle med en liten strand, precis som Coolum Beach dar jag bor nu. Vi satte oss pa en restaurang dar det va utsikt mot havet, for att kaka lite lunch =) Sa har sag utsikten ut.



Tanken va att jag skulle ta kort pa min mat ocksa, men jag kom pa de efter att jag tagit en tugga redan, sa ni far ha oversikt med de =) Det ar Turkish med avokado, tomat, fetaost och ngt mer.



Det va bland det godaste jag har atit pa bra lange!

Efter de akte vi ater hem igen for att lamna bilen och ta ett dopp i de bla. Shawn har inte badat i havet pa manader sa jag tyckte att det var dags. Trakigt nog sa va de jatte stora vagor och svart att halla sig kvar i vattnet, sa det blev ett ganska snabbt bad. Shawn tal tydligen inte vattnet heller, han blir jatte rod i ogonen och ser till slut ingenting. Sa hem och duscha av sig all sand for att borja med maten. Mia kom inte hem forens narmare 19 tiden, sa vi va riktigt hungriga allihopa av att vanta pa maten =P Efter de sa tittade jag faktiskt pa tva filmer innan jag gick och la mig =) Dom har verkligen bra filmer pa tv har. Inte trakiga gamla filmer som gick for 60 ar sedan som dom visar hemma, utan moderna och ny utslappta. =)

Jag kommer att aka till Brisbane over helgen sa jag tror inte att de blir ngt bloggande for min del forens pa Mandag igen. Jag ska utflykt och parta med Shawns syster Tania. =) Det kommer nog bli jatte kul. Men jag vet inte hur mycket jag har tillgang till internet. Det lat som vi skulle aka bort ett par natter ocksa sa jag far nog ta hela trippen pa Mandag hur det har varit.

Idag nar jag vaknade sa gick jag iaf till gymmet, konstigt nog sa blev jag trott med en gang sa jag va bara dar i 30 minuter.
Denna dagen kommer att besta av packning och stadning for min del. Sen kl 15 aker jag med taget till Brisbane. Hoppas att ni klarar er utan mina inlagg i nagra dagar =) Ses pa Mandag igen. Kram pa er...

Shawns day off

09-10-08

Denna veckan ar lite speciell for Shawn, han har TVA lediga dagar! De har inte hant pa flera manader. Sa han ar helt exalterad. =P Medans han akte och spelade golf sa gick jag upp for att trana pa gymmet =) Efter de blev de den goa duschen och sen at jag faktiskt frukost har i lagenheten. Men jag han inte ata fardigt innan Mia ringde och fragade vart jag holl hus. =P Hon ville visst att jag skulle ata i cafet som jag brukar. Sa jag gick ner och tog en kaffe.

Efter de gick jag en runda for att ta lite kort pa traningsstationerna som dom har har. Sa att ni far se dom ocksa. Sen lovade jag Nina att ga tillglasscafet och smaka pa den goda glassen de har har i Australien. Jag kan ju saga som sa att det ar inte vanliga glasskulor man far har. Nepp, har ar glassen hemmagjord och da far man en klump med glass. =P Har kommer iaf lite bilder jag lyckades ta.

Har ar annu en san dar snygg bil, nu vet jag till och med vad dom heter har nere. "Ute"



Har ar forsta stationen



Andra ststionen



Tredje stationen



Fjarde stationen



Om vi skulle ha sanna traningsstallen hemma hade dom nog varit forstorda efter en natt.
Sen har vi den beromda glassen. Ni ser nog inte glassen sa bra pa detta kort, men den ser grymd god ut nar den ar hemma gjord. =)



Eftersom jag ar ganska krasen inte bara pa mat utan ocksa pa glass sa blev de en "kula" med vanilj och en med vanilj med choklad bitar i =D



Jag maste saga att glassen va faktiskt otroligt god! Men jag maste ta en kula i taget nasta gang. Jag ar seg pa att ata glass och de far man inte vara nar man ar detta varma land. Jag han inte ga ur shopen innan glassen borjade att rinna. De fick bli hetsatning, inte sa mycket njuta. =P

Igar hande en ratt stor grej ocksa, det va sa att gasterna pa cafet borjade att jubla. Pa minst 2.5 manad i torka och varme, sa kom regnet. =) Det regnet va efterlangtat kan jag saga. Alla vaxter har ar helt uttorkade. Fast det ar inte som hemma direkt, nar regnet val kommer i Sverige sa forsvinner de inte pa veckor. Men har kom de ett stortskur i 15 minuter sen 5 minuter senare va de klarblatt och solen lyste som aldrig forr igen =P Haha, vi hade nog behovt mer regn an sa, men alltid ngt.

Om ni ser sa hade vi till och med en regnbage =)



Just under tiden regnet holl pa sa va jag och Shawn ute saklart. =P Vi holl pa att ga mellan pubar och spelade pa banditer igen, forlorade denna ggn dock, och precis nar vi skulle ga sa kom regnet =P Men de va ratt kul med regn, nar man bara ser de en gang under en tre manaders period, tihi.

Dagen slutade med att jag och Shawn tog ett bad i poolen for att sedan ata god indisk mat till en film vi hyrde pa vagen. Den va skit kul, om ni har chans att se Zack and Miri make a porno. Haha, asbra =D

Ses imorn...

Ledig dag...

09-10-07

Jag kan verkligen inte fatta hur fort tiden gar har nere. Om tva dagar skulle jag egentligen akt hem. Vilken himla tur att jag far stanna kanner jag bara. Jag borjar verkligen trivas med det har livet =) Ga upp pa morgonen nar man vaknar, mellan 6-8, ga till gymmet, duscha, ata serverad frukost gratis, ga till poolen eller stranden, bada lite, hem o blogga, ga till cafet igen o ta sig nagot gott att ata och sa lite farskpressad juice till, lasa tidningar, vanta pa att Mia eller Shawn ska komma hem sa vi kan borja med mat, se pa film och sen sova. Ah, ar inte livet harligt ibland? =D

Idag nar jag gick inte pa bloggen hade jag fatt ett inlagg av Nina =) Va roligt att hora ifran dig. De ar kul nar folk jag inte ens vet laser mig blogg lagger in lite inlagg for att visa att de finns. =) Jatte skojigt tycker jag!

Igar sa gick jag upp vid 6 for att prata med Sverige igen =) Maste ju halla mig uppdaterad om vad som hander hemma =P Sen vid 8 tiden vaknade Mia till liv ocksa. Det va hennes lediga dag denna veckan sa vi skulle ut och ga tillsammans. Vi tog annu en vag som jag inte gatt forrut. Jag maste ta kort pa de ngn dag. Det finns namligen traningsstationer har. Det finns en traningsslinga man kan ga dar dom finns. Jatte kul =)

Vi fick ta en snabb promenad, for kl 11 skulle Mia va hos osiopaten. Den ar en tjej som ar specialicerad pa muskler dar och hon skulle hjalpa Mia med hennes problem i revbenen. Men forst ska vi hinna med frukosten. Vi delade pa turkish och toast. =D Medans Mia va hos ostiopaten gick jag hem for att stada lite. Plocka disk, hanga tvatt och plocka undan.

Vid 12 tiden va Mia klar och jagstod utanfor och vantade pa henne. Vi skulle handla mat och lite mer skvallertidningar som vi kunde lasa nere i cafet. =P

Vi kom hem och tog oss ett bad i poolen, vi han knappt hoppa i innan de rusa upp massa folk fo att se valar ute i havet igen. O denna gangen va det verkligen en hel familj som plaska och hoppa. Jag forsokte allt att ta kort, men det ar lite forlangt avstand for att det ska synas nagot har i bloggen. Men kul ar det iaf for oss som star och tittar pa valarna =)

Sen lag vi i solen vid poolen och laste tidningar i timmar =P Jag maste lara mig mer engelska och da ar det bra att lasa tidningar, sen ar det val ett litet + om det star lite roligt i den ocksa =P Tihi....

Vi gick sa smaning om in satt pa massa party musik och rockade loss har pa golvet mitt i tv-rummet =D Sen va dagen sa gott som slut, vi gjorde lite makaroner och at med ost och sen la vi oss for natten.

Nina foresten, jag har faktiskt inte lyckats att komma till ett glass cafe an, men vi har ett super bra inte alls langt har ifran som jag lange tankt ga till. Jag ska nog gora de idag, sa skriver jag om de imorn =)

Kram pa er.. Glom inte att det ar lill Lordag idag =D

Sol och varme...

09-10-06

Det kanns verkligen att varen ar i Australien och att det blir varmare och varmare. An sa lange klarar jag mig valdigt bra maste jag saga. Jag gillar sol och varme sa det har ar helt underbart.

Denna morgon blev det ater en promenad ute i det fria. Tanken var faktiskt att trana pa gymmet, men nar jag kom ner dit sa va det stangt och last. Dom maste glomt att lasa upp pa morgonrutinen. =P Jaja, alltid harligt att ga ute anda.

Efter promenad och dusch sa gick jag for att ata frukost. Denna gangen blev det tjockt rostbrod med smor och marmelad. Ah va gott de va, att jag inte har smakat pa de forut. Jag hittade ocksa massa nya tidningar som Mia och Shawn tydligen hade kopt till cafet for nagon dag sedan. Massa mode, skvaller o grejer. Dar blev jag sittandes halva dagen. Jag va inte tillbaka till hotellet forens vid 14. Da de bara va att hoppa i cafekladerna och ga tillbaka igen =P Mia skulle fa sluta tidigt eftersomdet va hennes "fredag" Hon ar alltsa ledig pa tisdagen och da blir mandagen som en fredag. Party med andra ord =P Mia fick ga hem och gora iordning sig medans jag tog over hennes jobb i cafet lite grann.

Senare pa eftermiddagen gick jag tillbaka hem sa att jag ocksa fick gora iordning mig. Pa med musiken och fram med Bacardin sa va vi igang. Har har ni oss pa bild ocksa =)



Efter att Maria tagit ett par timmar pa sig sa va vi redo att ga ut. Till en pub forst for lite ol och drinkar, Sen till My place for middag. Det ar ett mysigt stalle som ligger precis brevid Mia och Shawns cafe och convinience. Dar at jag pasta och Mia pizza. Vid 21 va vi ater igen hemma redo for sangen =P Och for en ledig dag dar pa.

Grattis Mathias!!!!

09-10-05

Idag vill jag borja med att Gratta Mathias Norrback, och sa vill jag Gratta Sanna. Hon fyller 4 okt och det ar de ju fortfarande i Sverige. =P

Da ska vi se. Igar gick jag upp redo for ett traningpass pa gymmet. Jag korde riktigt hart igar assa, sa hilma skont. Helt genom svett och totalt utmattat klev jag in i lagenheten. Jag fick satta mig innan jag gick in i duschen. For om man duschar direkt efter en traning, sa kommer man ur duschen helt genom svett igen.

Jag skrev i inlagget igar att ni skulle lasa idag, for jag skulle komma fram med nagot roligt, och de kommer nu. Nar jag som vanligt skulle ga till cafet och ata frukost, sa gick jag forbi receptionen som jag alltid brukar. Dar satt Denise (agaren) och hennes son Travis. Nar jag hade passerat dom slog de mig vad jag och Mia kom overrens om dagen innan. Om jag skulle se Travis innan frukost skulle hon se bade mig och Travis komma for att ata frukost. Sa jag vande mig om och fragade Travis om han inte skulle med till cafet och ta en milkshake. Det ar nagot han kommer for att kopa flera ganger i veckan namligen, chokladmilkshake =P Eftersom han ar sa otroligt blyg sa satt han bara dar och nastan till och med fragade mamma om han fick ga med mig. Travis ar 18 om ni ville veta, sa han kan bestamma sjalv. =P

Han foljde med iaf och min tanke nar vi gick ner till cafet var, varfor skulle jag dra med mig han nu da. Vad ska vi prata om, jag kan knappt engelska och han ar sa blyg sa han sager inte ens nagot om jag inte borjar pa en mening, da han kanske svarar, yes...  

Men nu va det gjort och jag fick forsoka se till sa att det inte blev pisamt. Travis tog som sagt en chokladmilkshake och jag tog turkish bread med scrambled eggs =) Det gick faktskt ganska bra. Jag kunde ju inte prata hur mycket som helst, eftersom jag at. Sa de va ganska latt. Men sen nar jag hade atit klart, vad ska man saga da. He he, ja vi satt tysta en stund tills jag fragade om han inte ville med och kolla pa Katefestivalen... Det sag namligen ut att vara mer folk och drakar uppe idag. Han verkar inte ha sa mycket liv han heller sa han ville med.

Vi gick pa stranden langs med vattnet och pratade faktiskt nastan hela tiden. Eftersom vi inte har pratat med varann forut, sa har man en del att prata om anda. Jag tog aven lite bilder ifran festivalen som ni ska fa se har.






Kolla in va snyggt dom har byggt i sanden!





Efter att ha varit och sett detta i nagon timme sa gick vi strand vagen tilbaka till hotellet. Da sag Travis att det va stora vagor i vattnet. Eftersom han alskar att surfa och tydlien gor det varje dag sa ville han forstas ut i dessa vagor. Han fragade om inte jag ville lara mig. Ha ha ha, sa jag. Inte tanker jag ga ut i de farliga vattnet. Glom de, men jag kan titta pa ;) Hehe, de kan ju vara ganska intressant. Sa pa hotellet bytte vi om till bad och surfklader for att bege oss ner till stranden igen. Och sjalvklart tog jag med mig kameran =D Sa ni far se nar han surfar.








Sen ville jag ha en helbild pa han ocksa, men da precis tog han upp handen. Sa ni far ha overseende med de =P



Australien sager hej till er hemma i Sverige ocksa =P



Efter att jag har fatt se hur man gor nar man surfar och konstaterat att det inte ar nagot for mig, sa gick vi tillbaka till hotellet och kom overens omatt vi skulle synas igen for att gora andra utflykter. =P

Josses, jag har fatt en kompis har nere, som inte ar Mia eller Shawn. Kul kul.... =D Nar jag kom in i lagenheten sa ville jag bara fora in korten i datorn sa att jag fick se bilderna. Hihi.. Ibland ar de bra och ha kamera. Sen sa kom Mia hem och efter en timma sa skulle hon tillbaka till jobbet och tydligen jag med =P Dar va vi fram till kl 19.30.
Sen va det dags for middag! Mums, Shawn hade lagat makaronilada eller hur de kallas pa svenska =P Gott. Sen va de sangen nasta. Vilken dag, undra hur Mandagen blir ;)

Katefestival...

09-10-04

Igar borjade jag med att satta pa datorn nar jag gick upp ur sangen. Jag blev ocksa fast dar i timmar. Det slutade med att jag sket i traningen denna dagen helt enkelt. Lite strejk mot dagen innnan kan de val kanske ocksa ha varit =P

Jag fick antligen pratat med Julia. Jag har inte hort nagot av henne sedan jag akte, sa det var verkligen dags! Det va sa himla kul att se dig ocksa. Hur grymt ar de inte da, att prata och se varann helt gratis, trots att det ar evigheter mellan varann. Tank bara vad det hade kostat att ringa varann pa telefon. Oj oj oj, tur att internet finns sager jag bara. Jag tror bestamt att jag och Julia pratade i upp till 3 timmar. Hehe, mycket att prara om nar man har varit borta fran bade jobb och fester sa lange ;)

Nar jag val kom ifran datorn vid 13 tiden sa hade min mage kurrat tillrackligt lange. Frukost dags! Denna gangen gick jag faktiskt inte till cafet och at, utan jag at hemma. Men de drojde inte lange till innan Mia ringde och fragade vart jag holl hus. Jag maste saga att hon tog allt valdigt lang tid pa sig att ringa anda, om inte jag har varit nere i cafet innan 9 brukar hon allt ringa annars =P Sa jag gick ner och tog mig en kaffe och lite godis. =)

Denna helgen ar inte som vilken annan helg har i Coolum, det ar Katefestival. =) Flygande drakar kan man val saga pa svenska =P Dom tavlar i att ha upp en drake langst b la. Sen sa ar det en liten marknad och lite korv och brodstand och grejer. Jatte mysigt verkar de vara, om man slipper vara sjalv. Men som tur va sa skulle Mia fa sluta tidigt danna dagen. =D Weho, kl 15 gick hon upp och duscha medans jag fick vara i convinience och cafet. Halv fyra kom June och skulle hoppa in for Mia och da gick vi till stranden. Mia hade packat en liten picknick korg med grejer. Sa strax innan alla drakar och festival manniskor sa satte vi oss pa en filt pa stranden for att oppna en Bacardi Breezer och en cider. Mmm, harligt varre. Vi blev kvar dar tills hela picknicken va slut. Jag tog lite bilder undertiden vi satt dar faktiskt =P Forsokte aven ta mer bilder pa snygga tjejer at Mikael.=P

Massa folk och drakar



En snygging i bikini



Ser ni krabban i sanden?



5 snygga tjejer som ar pavag att festivala...



ser ni vad det ar? =)



Visst ser detta ut som en vinoppnare?. Fast den va Valdigt stor for att vara de.



Nar vi sag att klockan va 16.55 sa va vi tvugna att ga hem. Kl 17 maste vi som sagt vara pa hotellet. Men da kom vi pa, jag har ju fortfarande inte varit pa taket. Sa dit gick vi och tog lite kort. Denna dagen har varit helt fruktansvart varm maste jag bara saga. Det va nog inte de som naturen behovde. Redan pa morgonen kande man en brinnande rokdoft och in i cafet kom det aska. Fran taket av hotellet pa kvallen sag man varifran detta kom. Ni ska fa lite bilder pa detta.

Har ar iaf utsikten fran taket ner pa stranden.



Kommer ni ihog nar Mia tog mig upp for en backe och visade massa hus o grejer. Har ser man liten bit av den vagen vi gick.



Vi gick nog pa den lilla vagen ni ser ovanfor den stora. Och sen va det bara uppfor hela tiden. Mer o mer..... Runt massa coola hus. Men de ser ni inte fran har.



Mer utsikt med hus



Sen har vi ju hotellets egen tennis bana, omman tycker det ar roligt. De gor jag, men anda har jag inte varit dar och spelat an =P



Ni ser gangvagen i tra pa denna bilden. Den vagen gar langs med stranden hela vagen till utsiktsplatsen Point Perry som jag har visat er. Det ar super fint att ga dar varje dag.



Har ar poolen uppifran. Den som ja ligger och solar vid varje dag =)



Sen ska ni fa se pa lite fina manskensbilder. De va lite kul faktiskt, for nar jag pratade med Julia pa msn, sa tog hon med kameran ut pa balkongen sa att jag fick se hur det sag ut hemma i Sverige. Det va da fullmane, en kvall senare har i Australien kollar jag pa manen har och det ar full mane. Hade ingen aning om att de va fullmane samtidigt.





De va de... Efter denna fina utsikt sa gick jag och Mia och tog ett bad i poolen... =)

Ha de skojigt, imorn har jag MASSA kul och beratta, hehe... Las da vettja...

Grattis Peter!

09-10-03

Jag vill borja med att gratta Peter Karlsson pa 23 ars dagen!!! Hoppas att denna dag blir en bra dag for dig och att du far gora saker som du tycker om och inte bara jobba =)

Igar vaknade jag och kande att det va annu en upptackar dag. Sa pa med joggingklader, i med lurarna i oronen, pa med musiken och ut i solen.
Jag borjade att ta samma vag som dagen innan, men fortsatte vagen in i skogen istallet for att vanda. Jag fick namligen hora att man kan komma runt den vagen. De va fler som sprang och joggade bade framfor och efter mig. Sa de kandes som jag tog ratt vag. Men sa tog vagen slut, sa antingen fick jag vanda eller sa fick jag ga nedfor en backe mot nagra villor at vanster. Eftersom tjejen framfor mig hade sprungit ifran mig for lange sen, sa tankte jag att jag kan ju kolla vart dem bakom mig tar vagen iaf. Men dom va borta. Dar stod jag helt plotsligt sjalv. Men eftersom tjejen framfor uppenbarligen inte hade vant, eftersom jag inte mott nagon at motsatta hall, sa maste hon ju ha gatt ned for backen. Sa den vagen blev de. Jag gick och gick mer och mer hus blev de. Ett par bilar korde mot mig ocksa och svangde av mot nagot som sag ut som den stora vagen jag gick brevid innan. Jag kan inte vara helt lost isf, tankte jag. Men sa tog husen slut, och vagen som jag gick pa sag ut att fortsatta ut pa den stora vagen igen, fast nu va de sa langt bort sa att jag ville inte ta den vagen. Det maste val finns en genvag tillbaka langs med stranden. Jag sag namligen stranden ifran vagen. Det fanns till och med en stig ner till den. Sa dit gick jag i hopp om att kunna ta en fin strandpromenad tillbaka till hotellet.
Nar jag kom ner till vattnet sag jag strand at hoger om mig, men jag ville till vanster. Dar fanns de bara massa stora stenar. Men de ar nog bara precis har, om jag klattrar over dom sa kommer nog stranden precis bakom. Sa mot stenarna gick jag. Upp och ner och upp och ner tills jag kom forbi dom. Och vad sag jag dar, jo mer sten... Jaha, men trots att det ser ut och vara lite berg och stora stenar sa maste det ju vara narmare att ta den vagen. Dessutom sa ser de lite ut som samma stalle som jag va pa dagen innan nar jag promenerade. Ni vet dar jag tog kort pa den lilla stranden. Dar fanns det ocksa massa stenar och ett berg. Men om jag bara kommer forbi berget sa maste ju den stranden komma iaf. Sa jag klattrade och klattrade. Pa vagen sag jag  lite odlor, kraftor, krabbor, fiskar och fina faglar. Wow, haftigt. Trakigt bara att jag inte hade med mig kameran.
Ah, antligen ar de slutet pa berget. Sista stenen, ne men va... Annu mer sten. Shit det har tagit mig 30 minuter att komma hit och vad ser jag. Jo, sakert lika lang vag till med massa berg och sten.... Oj oj oj, men de maste vara langre att ga tillbaka. Nar jag anda har gatt den biten sa kan jag lika val fortsatta att ga mot stranden, for darifran ar det inte langt till hotellet. Sa jag fortsatte upp och ner, over och nastan under. =P Annu mer haftiga odlor. De ar en san odla som vi har som husdjur i cafet. Som Mia och Shawn har dopt till Gomez. Jatte sota, fast dom jag ser har vid berget ar mycket storre och inte lika blyga. Jag kom nog sa nara som 30 cm ifran den. Langre vagade inte jag ga. Men odlan hade jag nog kunnat klappa om jag vagat. Ne men usch, nu borjar de bli lite val mycket djur. Tank om det  kommer fram farliga ormar? Usch, oka farten. Oj, vilket stort berg, hur ska jag komma over de? Den enda vagen som ser ut att vara okej, star de massa palmer ivagen. Ne, jag far klattra som aldrig forr. Tur jag inte ar jatte stel i kroppen iaf sa jag kan ta stora steg. Om det hade varit lite mer ebb hade jag nog kunnat ga runt. Men jag vill inte garna ga i vattnet. Inte i dom vagorna heller. Ahej, da va jag uppe, och... Ne, annu mer sten. *pust*. En timme har de gatt nu och jag ser fortfarande inte sand. Nu far jag skynda mig. Jag borjar ju bli radd for djuren ju langre tiden gar. Pa med musik och hog volym och sen ivag. Ett, tva, ett, tva... Ah, jag ser stranden... Ah va skont och manniskor. Nu kan jag ta de lungt igen. Dar ar nagon som har simdrakt och sim fotter. Han far jag prata med.... ...... ...... ..... Jim hette han, nar vi prata sa kom vattnet upp till skorna pa mig och jag blev blot om foten. Tur att jag redan passerat alla stenar sa att jag inte halkar pa dom i onodan. Oj en sten. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj, jag ramlade!!!!! Ah nej. Jag som redan har ett R pa hoger smalben, jag kommer fa ett pa vanster ocksa. Men aj, ont, o de bloder. Maste skynda till cafet sa jag kan lagga pa is. Ah, klantiga mig. Spring!
Jag sprang hela vagen till cafet, fick massa is i tva pasar och dar satt jag tills benet ocksa hade blivit en isbit =P vad ar klockan? Oj jag har varit ute i 2 timmar. Haha, det tog en stund att komma hem, fast det kanns bra efterat. Forutom mitt nyblivna sar pa benet...

Jag gick upp till hotellet med ett isben till ben och hade tankte att duscha. Men hur ska jag klara duscha med sarigt ben? Ja, de va nog den snabbaste duschningen hittills i Australien och mest kompilicerade. O inte va de gott att komma ur den heller. Vilken start pa dagen...

Ner igen for att ata frukost, denna gangen at jag banan brod med hallonsmor och jordgubbar pa. =) jag tog till och med en bild som ni ska fa se har..



Efter dessa goda och mattsamma mackor forsokte jag lagga mig i solen. Men 10 minuter rackte, sen fick jag nog. Det va alldelles for varmt. Oj oj, in igen och greja med datorn.
Sen gick jag ner till cafet igen for att ata choklad och dricka kaffe =) Mmm... Nastan lika god choklad som Marabou. Da fick jag ocksa reda pa att jag skulle hjalpa till nere i convinience helt sjalv pa kvallen. Stangning sa att saga. kl 18 gick Shawn hem och jag va kvar sjalv till kl 19. Sa klart sa hande ju allt som jag inte kan just den timmen. Shit va pinsamt =P Men de behover vi ju inte ta har, hihi. Kl 19 gick jag hem till lagad mat. Pasta med en god sas. Mmmm... Sen va jag faktiskt trott =P Jag gick till och med o la mig innan Shawn =) hehe... Han brukar alltid lagga sig forst annas.

Ha en bra lordag =D Bye bye

Banditer....

09-10-02

Igar vakande jag upp till vackarklockan. Det va Mias forsta arbetsdag sedan hon blev dalig. Shawn hade sin lediga dag sa nagon maste bara ut alla stolar och bord i cafet. Och den lyckosten blev jag =) De gick ratt fort. Efter en halvtimme sa va vi redo att oppna. Da gick jag tillbaka for att satta pa mig traningskladerna. Igar va en san dar harlig dag som jag kande for att ga ut och ga istallet for att ga till gymmet. Det finns ju fortfarande manga stallen som jag inte varit pa an. Med musik pa mobilen och lurarna och oronen sa va jag redo att utforska annu mer av Coolum. =)

Har ar lite bilder fran min upptacksfard...



Har ser ni Point Perry, det ar utsikts platsen jag tog kort ifran for ett tag sen. Har ifran ser man valar simma forbi varje dag =)



Har ar en liten strand om man vill sola sjalv och bara ha den gott.



En mysig vag ner till stranden kan se ut sa har...



Har ar en val som man ser ifran Point Perry, utsiktsplatsen jag visade har innan.



De syns inte sa jatte bra pa bilden kanske, men det ar ju anda nat nastintill precis dar dom ar, sa de kan inte kommer namnare. Men de ar ratt haftigt att se live.
En liten sot fagel till =)



Har ar stranden igen som jag brukar vara pa. Borjar bli lite mer folk nu an va det va nar jag kom hit. =P



Efter den harliga promenaden sa gick jag som vanligt in i duschen och bara njot nar jag gick ur. Sen va de dags for frukost =) Alltid lika roligt att ga och ata frukost pa ngt satt. =P Det blev turkish bread med marmelad.
Sen gick jag hem och tittade pa teve. Frammat eftermiddagen kom Shawn hem fran golfen och fragade om jag ville med ut och ta en ol. Oj, redan tankte jag. Men va tusan. Jag behover ju inte bry mig om tiden, jag har ju semester =P Haha, mot Surfclub helt enkelt. Dar blev de tva ol och lite spelande pa Banditer. Ah, de ar sa roligt att spela pa sanna maskiner. Tur att vi vann de gangen. Jag tror vi sattsade 20 dollar och gick darifran med 40 sa de va bra. Sen gick vi till en annan pub och banditbar =P Jag fick i mig tre Bacardi Breezer och Shawn fick nog i sig 5 el 6 ol. Haha, har spelade vi nog for 50 dollar sammanlagt, men vann totalt 150 dollar, sa plus aven dar. =D Weehoo... Ses nasta torsdag sager jag bara =)

Nar vi tagit ut sista vinsten och kollade pa klockan sa va den 17.10. Alldelles for mycket med andra ord. Vi maste ju vara tillbaka till hotellet senast kl 17. Ah, shit. Vi som inte ens har handlat mat. Skynda skynda!!!!
Nar vi kom tillbaka till hotellet runt 17.30 sa va Mia redan hemma. Lite smatt sur pa oss for vi inte kom hem i tid dock, men de gick snart over =P
Jag och Shawn at fried rice med Salmon och Mia at rester =P Sen tittade vi pa en film, eller ja, en halv, for sen gick vi och la oss.. =P kl 19.30 De brukar bli tidigt i sang nar man bor har. Men de ar perfekt med tanke pa att solen ar uppe mellan 5-19 ungefar..

Tack for inlagget Ida och Robin =) De varmer att hora fran er ;)

Shopping igen =P

09-10-01

De kanns lite konstigt att skriva 1 oktober nu nar de bara blir varmare och varmare har =P

Igar gick jag och Mia upp vid halv sju, for hon skulle till doktorn igen for att kolla sig. (Alltsa ingen traning for mig denna dag =P) Nar vi va pa akuten sa sa dom istort sett ingenting. De gav henne tabletter och recept for tre olika mediciner och sen fick vi ga. Men vi va intresserade av att veta mer, som nar Mia kan borja jobba och ifall de fanns nagot hon kunde gora at smartan mer an bara ligga still. Mia och jag ar lite lika nar de kommer till att ligga still hela dagarna. Man blir rastlos!
De finns nagot som heter 7 days doctor har. Och de betyder att lakarna har oppet sju dagar i veckan. Det ar skillnad mot hemma de. Kl 8 oppnade dom och da va vi dar. Vi fick dock anda vanta till kl 9, men vi kom iaf in =P Den lakarn vi fick va jatte duktig, hon kollade verkligen igenom Mia och gjorde tester. Hon sa dock inte riktigt samma som akuten gjorde om problemet Mia hade, och sa sa hon att Mia bara skulle anvanda en av de tre tabletterna som vi hade hamtat pa "apoteket". =P Konstigt att inte lakare kan betama sig om samma sak.

Nar vi var klara dar och konstaterat att Mia faktiskt kan ga tillbaka till jobbet nasta dag, (utan tunga lyft), sa gick vi till ett mysigt cafe for att ata frukost. Mumma... Sa har sag den smaskiga maten ut pa detta stallet...



Det ar frukt brod med hemmagjord jordgubbssylt och latte =)
Sen har vi sjalva cafet sag lite ut sahar..



Sen har jag tagit ett kort till pa en san dar snygg bil, fast det ar en stolpe ivagen pa detta kortet =P



Pa vag hem sa rakade vi ga forbi lite affarer och jag hittade den typen av skor som jag lange tittat pa, fast inte hittat ratt modell och farg for mig. Men nu sag jag den. Min sko, jag va tvungen att kopa den! Ni ska val fa se hur dom ser ut ocksa antar jag =P



Sen rakade jag ga forbi den dar butiken med alla kramer i ocksa. Dar hittade jag ansiktstvatt. Att jag inte har kopt de innan. Dom far de bli. Sa har kommer ett kort pa alla kramer jag har kopt har. Lagg marke till att nastintill alla har sama marke, bra va =)



Nar jag insag att mina pengar borjade att forsvinna sa gick vi hemmat. Vi stannade till pa Sunrise (Mia o Shawns cafe) och at lite lunch. Fast vi bestallde fran frukost menyn. Jag gillar frukost mat. Skulle nog kunna ata de hela dagarna =P Sa har sag de ut som vi bestallde da iaf.



Det ar turkish bread med aggrora, tomat, svamp, avocado, spinat, ost och lite sa. Jatte gott och valdigt mattsamt =) Sen har vi ju den goda farskpressade juicen. Den som ni ser pa bordet ar den apelsin och ananas juice. Mycket god!

Efter detta goda mal, gick vi upp pa rummet for att byta om till beachen ;) Jag skulle fa praova Mias surfboggie ocksa. Har ar vi pavag ner till stranden...





Sen har jag lovat Mike att lagga upp lite bilder pa snygga tjejer pa stranden. Eftersom jag bara har haft med mig kameran en gang, sa har det inte blivit som manga bilder an. Men har ar ett par iaf =P







Ja maste saga att vagerna som ar i vattet hela dagarna ar ju jatte roliga att bada i. De va ocksa valdigt roligt att ligga pa den lilla surfingbradan med =D Men jag va inte sa bra pa att kana fram. Jag hamnade ofta under vagorna istallet =P Haha....

Efter att ha legat pa stranden hela eftermiddagen sa va de dags att ga hem och borja med maten. Mia gjorde nan slags tomatsas och potatismos som man hade i ugnen. Super gott.
Shawn, han har blivit dalig i ryggen nu nar Mia borjar bli bra i revbena. =P Sa han hade bestallt massage pa kvallen av en duktig massor som kommer hem och masserar hos folk. Sen sag vi pa film innan vi aterigen gick och la oss for natten.

Soliga halsningar fran Coolum... =D

RSS 2.0