Fryser....

09-11-27

Jag vänjer mig verkligen aldrig med den här kylan, ändå säger dom att det är den varmaste November på länge eller till och med någonsin. De är nog tur de tycker jag =) Jag dricker te, varmchoklad och kaffe hela dagarna =P De är iof ganska mysigt, men när man inte här hemma så finns de aldrig filtar att mysa med. =P

Igår så hade jag ännu en jätte mysig dag =) Jag vaknade som vanligt kl 5 öch va pigg. Jag gick upp och åt frukost och satte mig vid teven ett tag. Duscha och tog fram lite av de få kläder jag har kvar i garderoben. Jag ringde och pratade med Zandra en sväng och hon hade visst planerat att åka till överby och köpa julklappar. De va ju min tanke också, så vi bestämde oss för att ses där. De va tur de, för jag behövde hjälp med paket till lilla Alice.

Vi va där en halvtimme innan de öppnar =P Jag tycker dom öppnar lite väl sent asså. De finns inget att göra innan kl är 10 här hemma i Sverige. Snacka om sömntutor =P 

Vi gick raka vägen till barnbutikerna och Nils som va med hjälpte till ganska bra att hitta julklappar =D Så de slutade med att jag fick köpt till Alice. Sen fick jag höra att min familj tydligen inte skulle byta julklappar iår. Roligt, vad gör man då på julafton? Sitter o tittar in i väggen? Jaja, de löser sig... Så där va jag klar med mina julklappar =P

Zandra hittade lite också faktiskt. När klockan blev runt halv två åkte vi och hämtade Nicole på dagis =) De va roligt att få åka med och se hur hon har de där =) De va bra länge sen jag va där nu. När vi hämtat henne åkte vi raka vägen tillbaka till överby och handlade lite mat och pepperkaksdeg som vi ska ha i helgen =)

Det kommer bli så himla skoj. Jag ska ju vara hos Nicole och Nils hela lördagen och bara busa massa =) Vi träffade Eva på överby igår också och vi bestämde att vi skulle fika en sväng hos henne när hon vaknat. Så får jag se hur dom har fått de också =) Gud va roligt =D *längtar*

Frammåt kvällen igår så träffade jag Linda och Peter E. Vi satte oss på Italia och åt mycket god mat och tjötade en del. Jag fick till och med en present. =) Va snälla ni är! Och när vi skulle gå så bjöd dom mig på maten. Härre gud, jag kände mig gott omhändertagen =) Ni är för goa =D Mikael (Lindas) kom en sväng och sa hej också. De va länge sen.

Så med andra ord så hade jag en super bra dag igår med! Jag har änna vant mig vid att vara ledig nu =) De är riktigt trevligt. Bara träffa alla man tycker om och prata om allt. Och framförallt mysa i juletider. =)

Idag ska jag nog till överby igen fast med Linda =) Mysa lite till.... Och ikväll är de innebandy igen =) De ska bli riktigt skoj. Och sen raka vägen till Zandra och Johan för att sova där inatt.

Ha en bra helg allihopa!!! För de tänker jag ha =D

Lyckad dag...

09-11-26

Hej hopp....

Igår fyllde jag år och dagen blev lyckad... Jag har tröttnat på att ha kalas/fester och göra en stor grej av min födelsedag. Istället försöker jag att planera så lite som möjligt.... För då blir man oftast nöjd över de lilla som händer =) Man kan jämföra med en film man vill se. Om man går och längtar efter en film och bygger upp massa förhoppningar om att den kommer vara bra, så blir de oftast en besvikelse när man går där ifrån. Men om man inte förväntar sig så mycket och inte bygger upp dessa förhoppningar så blir fimen oerhört mycket bättre! Precis så är de med mina fördelsedagar =) Ju mindre jag förväntar mig och längtar desto roligare blir dagen att fira när den väl kommer =D

Iaf, det började med att jag fick sms mitt i natten =P De va pappa. Eftersom han är kvar i Australien så va de mitt på ljusadagen där och helt fullt normalt att vara vaken. Men för en annan som låg i sin djupaste sömn så fick jag helt enkelt vakna =P Ne men de va jätte kul och få ett litet grattis sms faktiskt. =) Sen fick jag gratulationer utspritt över hela dagen =)

De började med att jag och Zandra åkte för att handla lite saker till hennes hus. Vi va på ladan och på överby. De va jätte mysigt! =) Sen åkte jag en sväng för att titta till flygplatsen. Se hur dom har de nu för tiden. =) Också trevligt! Efter de åkte jag för att titta till de hur mamma har fått de på jobbet. Hon flyttade ju här för ett tag sen till ett annat kontor. De såg jätte fint och trevligt ut. Sen när hon slutade åkte vi till Nordfeldts och köpte smörgåstårta och sötsaker för att fika med hos morfar =) De va mysigt också. Tihi... Hela dagen va mysig helt enkelt. Jag fick lite presenter och trisslotter som jag tyvärr inte vann ngt på.

Resten av kvällen tillbringade jag med en god vän framför en rolig film. Till de hade vi glögg, lussekatter, clementiner och julmust =) Väldigt bra avslutning på dagen måste jag säga!

Se vad bra de blev trots att jag inte hade planerat så mö. =)

Idag tänkte jag åka ut till överby igen, fast kolla på lite julklappar. De hade varit skönt att få de avklarat redan nu. Så kan man änga sig åt julpynt och julbak m.m. senare.

Ne, nu får de nog bli lite frukost för min del =) Kram på er och tack för alla grattis sms och kort. =)

Planerat...

09-11-25

Igår gick jag upp kl 5. Vanknade och va jätte pigg =P Jag städade undan all packning som va sens resan. Kände att de va nog på tiden =P

Vid 12 tiden åkte jag in till stan och käkade luch på Italia med Julia. =) De va jätte god mat där över lunchen också. Kvällarna brukar ju vara bra med. Så himla kul de va att sitta och tjöta med Julia igen... Vi satt där i två timmar och bara pratade i ett... Sen åkte vi hem till "henne" (Mathias lägenhet) för att planera resan tillbaka till Australien =) Vi gjorde de ett bra tag tills vi åter igen snackade om annat. Så kl 21 kom jag därifrån... Jag kände att mina sömntutor i hjärnan började titta fram lite försiktigt.

Idag ska jag och Zandra ut och kolla i affärer =) Ska bli skoj och träffa henne igen. =) Sen ska jag till morfar och fika lite =) De va ett tag sen jag såg han med. Får bli ändringar på de nu. Jag får nog ta och häsa på farmor snart också.

I måndags va jag åter på drillen igen =) De va otroligt roligt att se dom dansa alla danser som de övat på till konserten. Ni är allt grymma allihopa måste jag säga!!! =)

Ne, nu ska jag dra mig.... Ut i regnet och bli kall... Brrrr.....

Hemma....

09-11-23

Nu är jag hemma och resan gick jätte bra. Jag han bara komma hem, och sen va de dags för party =) Peter K hade förfest eller nedflyttningsfest. Hans föräldrar har flyttat så nu har han hela gården för sig sj. Tanken var att vi skulle till båberg påkvällen, men tiden gick så fruktansvärt fort. Så nr jag frågade om vi inte skulle åka till båberg så va klockan 00.30 Eftersom de stänger kl 01 va de ingen ide att åka dit... Jaja, bättre lycka nästa ggn. Roligt hade vi iaf =)

I går va jag och några till på bio. Äntligen fick jag se New moon. Oj vad jag har väntat på att den filmen ska komma. Bra va den också. =) Jag kommer nog se den fler ggr när den kommer ut på dvd sen.

Jag va också och träffade Zandra med familj äntligen! Oj vad roligt de va och se dom igen =D Jösses vad barnen har vuxit. Helt otroligt vad tiden rullar.... Men vet ni vad?... =) Jag ska passa dom nästa helg =D De ska bli jätte skoj!!! Jag funderar på attbaka pepperkakor med dom. De är ju ändå första avdent på söndag. Åh, de kommer bli jätte mysigt =) Jag längtar!

Nu ska jag städa min lägenhet, packa upp alla saker och shit... =P

Kramkram på er.....

Sverige here I come...

09-11-19

Jag har inte skrivit om vad som har hänt tisdag och onsdag än. Börjar bli en vana nu....

I tisdags va de gymma åskan här. Eller ja, åskar gör de inte så mycket om man jämför med hemma, men blixtrar! Det är som blixtrarna försöker hinna ikapp varann... Det är ingen paus emellan dom. Inte är de en liten i taget heller, utan stora så de täcker halva himlen och resten av himlen lyser upp av ljuset. Jag försökte ta lite kort på dom, men som säkert alla vet så är de inte så lätt. Men dessa två syns de lite på iaf...





Vi gick upp på taket på hotellet och tog massa kort. De är högsta och bästa platsen att stå på om man vill se ngt. =) Perfa....

Iaf, på dagen så va de super fint vänder. Jag, Mia, Malin, Anders, Alice, mamma och pappa åkte till sunshine beach för att äta frukost/lunch. Och sen ta ett dopp i de blå på stranden. De va riktigt härligt. Men jag tog dock inga kort där..
Däremot när vi började gå mot bussen igen för att ta oss hem, så hittade jag ytterliggare en snygg bil =) Kolla här



Nästa gång jag åker till Australien så ska jag banne mig ha en sån =P

På onsdagen så va de bara massa moln på himelen. Jag, Mia, mamma och pappa åkte till Perigen springs, eller vad de hette =P Där åt vi frukost och kollade runt lite i affärer. Sen åkte vi och handlade mat inför kvällen. De skulle bli bbq igen med allihopa + Shawns kusin och familj.

När vi kom hem så fick de bli ett sista dopp i poolen. Sen böörjade vi direkt med maten. Jag hade nog nästan rekord dag i att vara uppe länge igår också =) Luuk kom hit och tog ett par öl med, så jag gick nog inte och la mig förens vid 23. =) Bra gjort av mig måste jag säga... Hehe...

Vi hade massa god grill mat igår. Korvar i olika sorter, lam, stek, majskolv, potatisgratäng, sallad m.m. Riktigt gött och mätt blev man... =P

Ne nu är de torsdag vilket innebär att jag och mamma åker till Sydney om 4 timmar för att vara där över en natt och sedan åka hem till KALLA Sverige. Det känns konstigt att lämna alla här nu, men jag kommer ju tillbaka nästa år igen =) Hehe....

Jag kommer alltså inte att blogga mer förens jag är hemma igen. Det va tur att jag startade bloggen tror jag, för jag har tagit mycket mer kort och tänkt på att korten måste bli bra för att jag ska lägga ut dom här. Så de lönade sig för mig också. =) Jag kommer att fortsätta med min blogg när jag kommer hem, så om ni vill fortsätta höra vad jag gör hemma kan bara fortsätta läsa. Annars har det varit väldigt roligt att så många har läst min blogg ändå. =)

Sista SOLIGA hälsningen här ifrån coolum beach med kramar till er.... Ses i kylan..... =P

Fraser Island

09-11-18

I måndags åkte jag, mamma, pappa, Malin, Anders och Alice till världens största sand ö.

Kl 6 kom bussen och hämtade oss utanför hotellet eftersom vi hade en bit att åka. Australien är ju känt för sina avstånd till allting.
Kl 8 hade vi vårat första stopp, där vi fick morning tea. Det va med kaffe el. te och en liten kaka. Som tur va så hade vi med oss en macka var så man fick i sig något vettigare till frukost =P

15 minuter därifrån tog vi båten över till Fraiser. Här står mamma och pappa och njuter att turen.



När vi kom på ön så åkte vi först in i skogen. För bara ett par veckor sedan så hade det brunnit i skogarna på ön. 6 dstycken bränder höll till smatidigt. Det är så fruktansvärt tort så det sprider sig fort och är svårsläckt. Det regnar näst intill aldrig på ön, vilket gör det väldigt lätt tänt. Men tillslut så hade de iaf fått släkt elden och så här kan de se ut efteråt.



Träden är har svarta stammar och gräset är borta. Allt grönt är uppbrunnet och tar lång tid att komma tillbaka. De få djuren som överlever en sån här tradjedi har ont om mat och måste hitta nya hem.
Det värsta är att bränder uppstår allt för ofta i Australien. De senaste 5 dagarna så har en nationalpark hållt på att brinna. Den ligger alldelles i närheten av där vi bor. Och har hittills brunnit upp 22000 hektar. Den kommer nog ta minst lika lång tid till på sig innan den släcks. Vi ser räken varje dag ligger som ett molntäcke över oss. Och känner brand doften allt för väl. Riktigt hemskt är de!!!

Men iaf, för att fortsätta på resan som vi gjorde. Efter att ha passerat en hel del brända träd så kom vi tillslut ut på mainroaden. Det innebar att vi kom ut på sanden. Hela ön va 135 km lång och det va med sandstrand hela vägen. Det va också "motorvägen" som man körde på. Såg ut lite så här



Vi åkte "bara" 35 km på stranden för sen skulle vi in mot mitten av ön istället. Jag förstod också varför vi hade bussar som såg ut som krossbussar. Stora däck och långt till marken. För att det va värsta terräng skogen. Haha,  skit skoj! Upp och ner gick de medans vi hoppade högt upp i taket. Det kan man verkligen kalla four wheel driving. Vi kunde inte köra fortare än 30 om vi ens kom upp i de. Vi låg mest mellan 10 och 20km/h. Så låg vi och körde i ett par timmar och under tiden så hörde man mamma ganska ofta klaga på att hon aldrig fick komma ur bussen.
"Aj, o, aj, jag vill av. Är vi inte framme snart? Var är alla djuren? Varför ser vi bara träd? Kan chuffören sluta prata om alla dessa träd? Skulle vi inte se krockodiler? Aj, o, aj, åh...."

Tillslut orkar man lixom inte lyssna mer så jag frågade, "hade du hellre varit på jobbet nu menar du?" Utan tvekan så svarade mamma "JA!"

"De här är ju halva resan", sa jag. "De är ju jätte kul." Men de tyckte inte mamma. =P Du sitter nog på fel buss du tänkte jag...

Men iaf, efter ett par timmar så stannade vi till vid en helt otrolig sjö. Vi skulle få bada lite och sen äta lunch. De förklarade att den här sötvattenssjön är så kristall klar och ren så man kan putsa smycken i den. Kroppen och håret blir silkes lent och sanden är helt vit.

Här är vi påväg ner till sjön. Sanden va glöhet underfötterna. De gick inte att gå barfota och knappt med skor heller, så varm va den. Här har vi Anders.



Kolla här vad klart vattnet är



Mamma och pappa trivdes bra



Anders och Alice tyckte inte heller att vattnet va så tokigt



Mamma leker lite



Jag försöker torka min baddräckt i solen efter ett härligt bad =)



Söta Alice har fått på sig blöjan igen efter badet och leker i sanden



Lite av utsikten som vi hade när vi bada



Vi fick bara bada en timme för sen skulle vi äta lunch. De va förbeställt fisk eller kött. Så vi tänkte att de blir nog inte mycket mat. Men jo då, Det fanns massor med mat. Jag åt både fick och korv och sen fanns det en stor buffe med sallader och frukter. Så himla gött. Här är lite av buffen.




Efter att vi hade ätit den goda lunchen, där de även bjöd på öl och vin, så satte vi oss åter igen i bussen för en skumpig väg mot regnskogen. Här hade vi chans att se vilda djur, så mamma skulle kolla nog omkring sig. Här är Anders redo med Alice på ryggen, för en promenad ut i djungeln.



Här är jag hängandes i en lian =)De va gött häftigt att se dom i verkligeheten



Mamma och pappa tittar ut efter djur, men ser inga =P



Pappa och Anders hänger och klänger =P



Malin vill också hänga i en lian, men de slutade med att hon klätrade upp i ett träd och höll i dom bara istället =)



Det växte väldigt konstiga blad på träden också. Kolla här



Det slutade med att vi bara såg en kokaburra. Sen såg alla en lite större ödla, förutom mamma. Hehe, hon som ville se massa djur. De blev bara en fågel för hennes del. Typiskt.

Det gick ganska fort att gå igenom regskogen och när vi hade gjort de så satte vi oss åter igen i bussen för att åka ut på mainroaden igen =) Så här såg de ut när vi åkte i skogen....



När vi hade tagit oss ut på stranden igen så såg de ut lite så här...



Våran chufför hade nog vädligt bråttom, för han körde som en blådåre. De slutade med att vi va så långt före de andra två bussarna som va med, så att vi stannade till en snabbis på strande. Här fram i bussen satt jag. =)



Vi va påväg mot en liten afternontea. Vi fick ta av resterande drycker från lunchen. Allstå öl, vin, cola eller om vi ville ha te el. kaffe. Kakan till va en mjuk skum kaka med kokos runt. Jätte god tyckte mamma som åt tre stycken =P Hehe... Här parkerade vi undertiden och så här såg våra bussar ut... Den gröna åkte vi med.



Sen va de raka vägen hem... Så klart så åkte vi ju före alla andra, med tanke på hur bråttom chuffören verkade ha. Han körde om varenda bil och lastbil på vägen hem också. Så runt halv sex va vi hemma igen. Alla åt lite av varje i mat väg när vi kom hem. Jag åt en dålig lasange, mamma och pappa åt Mc Donalds, Malin och Anders åt ngt annat. =P Sen va de sängen som gällde... Iaf för mig =) De va en jätte bra dag iaf... Tycker jag =)

Mr and Mrs Johansson

09-11-15

Nu va de klart. Två familjer har blivit en, familjen Johansson! =) Det va en helt underbar dag igår.

Alla vaknade upp som vanligt, jag tog en morgonpromenad vid 6.30. När jag kom tillbaka va Malin och Anders vakna också. Lite smått pirriga i magen försökte de ändå få i sig lite frukost. När Malin och Anders skulle gå en promenad passade jag, mamma och pappa på att hämta blommor som vi hade beställt som en liten överraskning åt dom. Det va en bukett från mig, mamma och pappa. En bukett från faster Lena med familj och barn och barnbarn. Och en bukett från Mia och Shawn. Super fina verkligen! Här står mamma och pappa med dom precis efter att vi har hämtat dom.



Mamma hade ordnat så att vi alla skulle ses på cafet kl 10. Malin och Anders skulle bli överraskade med blommor, kort och champanj. Så här såg de ut innan Malin och Anders anlände.



Som ni ser så är det bara två buketter med på bilden. Den tredje står på ett hotellrum. Mia och Shawns bröllopspresent va ett hotellrum för Malin och Anders att bo i på bröllopsnatten. Och där inne hade de också ställt in de fina blommorna och en flaska champanj att skåla med på natten =) Rummet hade utsikt från 10:onde våningen mot havet och stranden. Super häftigt att bo så på en bröllopsnatt tycker jag =D

Alice ville vara med och titta på blommorna också =)



Efter att ha skålat och läst kort så va de dags att gå hem och börja göra iordning sig =) Jag fick fixa mig själv först och sen va de dags att hjälpa Malin. Mamma och pappa kom över till vårat hotell också för att göra iordning sig. Jag lockade Malins hår och satte upp en fin blomma i håret, men sminkningen fick hon göra själv =P Mia kom ifrån jobbet ganska tidigt med, så hon han med att duscha och fixa sig också. Klockan 15.30 gick alla ner till stranden utom Malin och Anders. De skulle få byta och förbereda sig utan oss. =D

De hade valt en lite mindre strande och de va bara så himla fint!!!! Eftersom jag hade fått äran att filma hela bröllopet så fick pappa äran att ta kort med min kamera. Han lyckades dock inte få med så mycket bilder på hur det såg ut, utan tog bara kort på när Malin och Anders kom ner för den fina trappan och sen under cermonin. Men så här såg skylten ut som stod brevid sista trappsteget.



Det va helt sagolikt fint. Det finns ett kort som visar lite av hur fint de hade gjort på sanden iaf.



Det blir ju en halt annan sak när man är på stranden, för det va mer än så här. Men om ni ser så emellan stolarna så va sanden helt slät. Inte ett fotavtryck eller ngt. Istället för röda mattan så va den en slät gång av sand. Som skulle komma att bli Malin och Anders sista och första fotspår av innan och efter det blivit ett par. Och så låg de fina stenar och snäckor längs med gången. Och längst fram där de stod under cermonin så är det en rund cirkel med snäckor runt =)

Efter en liten sund av väntan som kändes som en evighet när man väntar på något så fint som ett brudpar. Så kom tillslut brudparet. Uppifrån och ner för trappan till underbart fin musik. Jag tror inte de va någon som kunde hålla tårarna inne.







Kolla in den fina klänningen Malin har, helt otroligt va fin den är på henne. Blombuketten va så söt också. Här är de framme i ringen och trolovar sig till varann =)



Som tur va sa båda ja. =) Ne jag skoja bara, de klart att de sa ja. Varför betala en resa till Australien och sen på bröllopet säga nej? Ne, de såg så kära ut så de va inte klokt. Efter den fina cermonin så fanns det ett bord uppställt med vittnes bok där Malin och Anders skulle börja fylla i och så här såg de ut.



Mia och Shawn blev vittnen så de fick också skriva i boken...



De va en fotograf med också som tog lite kort efter cermonin, så när hon tog kort passade jag på att ta tillbaka min kamera och ta lite kort med =) Kolla här vilket underbart par









Sen har vi den bedårande, söta och underbara Alice. Kolla här...



Finns de någon sötare unge eller? Helt otroligt! Här har vi hela familjen Johansson tillsammans



Kolla in Alice fina klänning pch skor =)



Mamma och Alice



Mia i sin fina klänning =)



Vi skålade åter igen med champanj, fast denna gången på stranden för att Malin och Anders har blivit Mr och Mrs Johansson =) Jag har väl sagt de massa gånger nu, men hela bröllpet va verkligen ett sagobröllop.

Malin har varit så orolig nu i två veckor att det skulle bli regn just precis på deras bröllopsdag. För det stod tydligen på internet. Men de va en av de finaste dagarna som vi har haft här nere under dersas vistelse i Australien. Strålande sol och härlig värme. Vågorna brusade i bakgrunden och sanden kröp in mellan tårna. Magiskt....

På vägen till baka till hotellet stannade vi till för att paret skulle få sin present av Mia och Shawn. Så att de kunde gå till sitt hotellrum precis när de ville. Nöjda och glada så fick vi ju ta en bild till på familjen tillsammans. =)



Nu va planerna att vi skulle äta lite snaks på taket på hotellet. Med Världens utsikt över solnedgången skålade vi med vin för den vackra dagen. Satte på lite musik och åt kex med ost. Här är ett kort på alla utom pappa. För det ätr han som tar kortet. =P



När klockan närmade sig 19 gick vi ner till restaurangen på hotellet för att äta våran middag. Först kom de in en förrätt som bestod av vårrullar av både vegetarisk sort och några med skaldjur.
Varmrätten va redan beställd sedan innan, så när vi ätit klart förrätten så kom den in efter ett tag =)
Alice somnade redan innan vi hade fått i oss först rätten så där va hennes dag avklarad. Han klarade cermonin riktigt bra och resten av eftermiddag/kvällen.
Vid 22 tiden va vi proppmätta och helt slut. Så Malin och Anders gick upp till deras rum och ...... Ja vem vet vad dom gjorde =P Vi andra gick in till oss och nattade oss ganska snart.

Grattis igen till Malin och Anders! Dagen blev riktigt lyckad och den kommer inte glömmas bort! Kramar Malena

Sovmorgon...

09-11-14

Nu har jag haft sovmorgon ett par dagar.... Jag har inte vaknat förens kl 7. Ändå blir man trött på dagen. Den här solen asså, den tröttar ut en. =P Hehe....

Jag fick ett fint inlägg av min morbror igår, där de fanns en fråga om vad dessa uttryck betyder =) =P =D Om det är fler som inte vet så är = två ögon och ) är munnen. Så =) är en smilegubbe =D Är en ännu större smilegubbe och =P är en gubbe som räcker ut tungan. Det finns ju betydligt fler grimarser än så, men de är väl mestadels dom jag använder här på bloggen.

Igår iaf så låg vi vid stranden en del, badade i havet lite och va hemma och slappade lite. Kl 17 gick jag, mamma och pappa för att spela Lawn ball igen. =) Mamma gjorde de för första gången och efter ett par skott så klarade hon sig riktigt bra. Hon vann till och med över mig och pappa =P Säkert nybörjar tur. Tihi....

På kvällen lagade Malin och Anders köttfärssås och spagetti. De va riktigt länge sen jag åt de nu. Och gott va de =) Smaskens...

Under kvällen och natten fick vi laddat alla kameror inför den stora bröllopsdagen. =) Nu är de inte långt kvar till Fock och Johansson blir ett par på riktigt! Ska bli skoj att få vara med på bröllopet. Så imorn blir de förhoppningsvis endel bilder =D

See ya next time....

"Surfklubben"

09-11-13

Hehe, nya smeknamnet för surfclub, pappa säger surfklubben även när han pratar på engelska. Mamma och pappa är verkligen duktiga på att prata och lära sig engelska, men de är också bra på att blanda båda språken i meningarna =P

Igår åkte Malin, Anders och Alice till en undervattensvärld. Men säluppvisning och en tydligen VÄLDIGT stor tunnel med hajar och grejer över. Super häftigt!!!

Medans dom va där va jag, mamma och pappa på stranden och efter de gick vi till "Surfklubben" och spelade lite på banditerna. Jag och pappa vann i början, men spelade bort allt igen. Mamma vann i slutet och fick tillbaka nästan allt hon hade sattsat =P

Framåt kvällen lagade jag stuvade makaroner och veggiebiffar. =) Super gott! Men tyvärr åt jag lite väl mycket så jag och Mia fick ta en promenad efter maten =P

Kram kram

Indien...

09-11-12

Igår låg vi alla, (utom shawn som jobba), på stranden och sola hela dagen. Mia va ledig fram tills kl 13 efter de gick vi andra till hotellet. Jag, mamma och pappa låg vid poolen en stund och gotta oss. Man blir väldigt dåsig när man är i solen hela dagen, så tills slut gick vi in och slappade istället =P

Framåt kvällen samlades vi allihopa här på hotellet för att äta god middag från indien restaurangen. =) Vi beställde massa god mat och gott bröd och åt, åt och åt tills vi alla blev mer än mätta =P

Mycket mer än så gjorde vi nog faktiskt inte =) Pappa lyckades ta sig upp från fotöljen, spindelbettet börjar läka, så nu får han äntligen börjar röra på sig igen. Mias tå är ser väl ut som innan fortfarande. Det har bara gått en dag sedan hon började med tabletterna, så de får allt gå ett par dagar till innan vi ser nån skillnad. Mammas flis i foten vet jag inte vart den har tagit vägen. Hon försöker med plåster, men de tror jag inte hjälper ett dugg =P

Ne, inget intrassant denna dagen... Hare...

Bilder från bbq:n =)

Visst är de söta? =)



Gullunge i keps =P



Mia



Mamma



Malin



Anders



Shawn



Dave



June har jag tyvärr inga bilder på denna ggn, hon va tvungen att va på hotellet och vakta, medans vi va på deras resort. Så detta är lite bilder ifrån barbequen som vi hade i tisdags. Eftersom pappa inte "kunde" gå någonstans, så fick vi helt enkelt vara på resorten. =P Men de va jätte trevligt =)


Oj oj oj vad dålig jag är på att blogga nu...

09-11-11

Jag kan börja med att visa ett kort jag glömde lägga ut i förra inlägget. Jag och mamma va ju på Sunshine plaza och där åt vi lunch. Pannkakor med bär, glass och grädde. =) De va iaf de vi beställde, men så kom de ut med sirap också. Typiskt. Jag sa aldrig att jag ville ha sirap på, men de är visst ngn standard här. Så här såg de ut...



De va faktiskt väldigt gott trots sirapen. Men dyra va dom. 60 kr för två pannkakor. Men men, en ggn får väl gå.

I tisdags va de Mias day off. Alla låg på stranden medans jag försökte att ordna flyg till Sydney och hotell för mig och mamma. Vi åker ju hem tillsammans och mamma vill gärna se opera huset m.m. i Sydney så vi pker dit en dag tidigare. Så flyget och hotellet blev bokat, så de känns skönt att de är gjort. Priserna stiger hela tiden. Det börjar ju bli sommar här och skol loven börjar här i dagarna, så högsäsongen är definitivt påväg.

Annars har vi inte gjort så mycket. Bara legat vid stranden och badat i havet och poolen hela dagarna =P Vi hade en barbeque i tisdags, men dom bilderna ligger i pappas kamera så jag väntar bara på att föra över dom till datorn så ska ni allt få se lite därifrån också. =)
Föresten ja, hahahaha. Lite komiskt. Mias tå har krånglat ett tag så hon har väntat på att bli ledig så hon kan gå till doktorn. Men så i söndags eller någon dag så fick pappa ett bett på foten. Han har alltid varit lite känslig för bett och de blossar alltid upp mer än hos andra. Men detta bettet varade och svulnade så han fick gå till doktorn. De visade sig att det hade varit en ond spindel som hade gett han ett bett, och under de dagarna han hade hunnit att gå med detta så hade de spridit sig uppåt längs med benet. Så de va riktigt tur att han gick till läkaren. Han fick antibiotika mot de och så sa läkaren att han va tungen att vara still i ett par dagar. Inte gå i onödan och ha foten högt. Inte fick han bada i havet eller va på stranden heller, stackarn.

Dagen efter gick Mia till läkaren för att hon hade fått nageltrång. Så de slutade med att hon också ficxk antibiotika. =P

När jag och Mia kom hem från läkaren så hade mamma fått en flis i foten. Hon hade försökt att få ut den men de gick inte. =P Hon har faktiskt inte gått till läkaren än, men de verkar som hon fortfarande har den kvar i foten.

Så himla konstigt att en efter en får problem med fötterna =P

Ja nu, de va nog de för nu. Men jag ska försöka åter komma Väldigt snart! =)

Surprice

09-11-09

Förlåt att jag inte har skrivit på ett par dagar, men de kom en överraskning som gjorde att jag har blivit upptagen igen. Min mamma stod i dörröppningen i lördags. =P
Pappa hade sagt att han skulle med Dave till gruvorna, men i själva verket skulle de och hämta mamma på Brisbanes flygplats. Hon ska vara här i två veckor och sen åka hem med mig i de planet som jag flyger med.

Som vanligt när jag är med både mamma och pappa utomlands så blir de dåligt väder =P Sens mamma kom så har det varit regn och storm och kallt om man jämför med vad de va innan. Men jag har iaf fått vara här i bra väder innan de kom =P

Så det vi har gjort hittills är att visa mamma i Coolum lite. Jag och mamma åkte till Sunshine plaza igår och handlade lite. Fråga mig inte vaför, men de mamma packade med sig hit va långbyxor och tjock tröja, så de vi va ute efter att köpa va kjol och kortbyxor. Även en baddräckt fick hon köpt =)
När vi ko hem så gjorde jag och Maria iordning tacos. Detta blev andra gången jag åt tacos sedans juldagen förra året närjag fick magsjuka. Jag fick ner halva sen gick de inte mer. Att man aldrig ska få tillbaka smaken för tacos igen. Konstigt tycker jag....

Pappa, Anders, Malin och Alice skulle åka på whale whatching, men de han bara komma ut en sväng med båten innan de åkte in igen. Det va alldelles för mycket vågor och för blåsigt så de va bara att åka hem igen. Fy va tråkigt för dom. De är verkligen jätte kul att se valarna måste jag säga. Men men, jag hoppas att de försöker nån annan gång.

Inte mycket till bilder denna gången. Jag har inte lagt in några i datorn sedans mamma kom. De får bli nästa gång.

Nu ses vi snart =)

Lawn ball

09-11-07

Igår vaknade jag och pappa vid 6 och tog promenaden runt husen som ligger upp för den super branta backen bakom oss. När vi kom tillbaka blev de god frukost med yoghrt och flingor, macka med ägg och juice. Så mycket brukar inte jag äta när jag äter här hemma. Men de va gottit.

Efter de så skulle jag åka med Travis till Noosa en sväng. Vi åkte förbi alla butiker och parkeringsplatser, till och med beachen körde han förbi. Jag hade ingen aning om vart vi va påväg. Men tillslut, när man inte kunde köra mer, så parkerade han på en öde parkering. Vi gick ur bilen och började gå. Den va en jätte fin "boardwalk" kan man nog kalla de, som man gick på längs med havet och stränder. Soligt och varmt och en helt underbar utsikt.
O så helt plötsligt så stannar Travis och pekar upp i ett träd. Wow en koala. Men fy va grymt! De är först gången jag har sett en koala i de vilda. Han va till och med vaken =) Eftersom koalor sover 20 timmar om dygnet är de inte så stor chans att se dom vakna, men denna rärde på sig. Flyttade till och med på sig till en annan gren. De va så häftigt och se asså.
Vi fortsatte att gå en bit och undertiden förklarade Travis lite om vart han brukar surfa, och se delfiner m.m. De hade varit coolt, att surfa med delfiner. Tråkigt att jag inte gillar vatten så jag kan lära mig hur man surfar =P

Efter en stunds promenad gick vi tillbaka till bilen. Vi tänkte åka in till Noosa centrum igen. Men efter 20 minuters letande efter en parkering så orkade vi inte mer. Han körde till ett annat ställe som ligger helt åt andra hållet. Så vi körde tillbaka till Coolum där vi bor för att fortsätta mot andra hållet.
Tillslut kom vi till en liten strand där de istort sett va bara han och jag och en pelikan =P Hehe, dom är rätt roliga asså. Vi tog ett dopp som varade ganksa länge =P Vi va nog i i 45 min upp till en timme. =P De är så varmt i vattnet här om man gämför med hemma. Så man vill bara inte gå upp.

När vi hade badat klart va de dags att åka hem igen. Jag skulle ju åter till frissan för att göra de lite mörkare rött. Och sen skulle vi spela Lawn ball.

Jag har tyvärr ingen bild på min nya hårfärg men jag ska försöka ordna de nån gång.

De här med lawn ball för er som inte vet vad de är. Så är de lite likt boul. De är mest gamlingar som spelar. Tydligen är de jätte stort här nere. Med tävligar som visas på teve o grejer. Man kastar en större "kula" än boul. På klotet, som mer låter rimligt, så finns de en liten ring på ena sidan, vilket menas med att den ska vara på insidan. Och en stor ring på andra sidan och den ska vara utåt handen, alltså ifrån kroppen. För klotet väger olika. Man kan inte kasta de rakt fram för de svänger åt ena hållet. Så man får sikta några meter ifrån den lilla vita bollen så att densvänger och lägger sig precis vid den vita. A, lite svårt att förklara, men de va ungefär lika kul som boul iaf. =P

här är en bild på en man somjobbade med detta och hjälpte oss lite granna.



På väg hem ifrån detta så stannade vi på indien restaurangen och åt middag. Jag, Mia och pappa iaf. Malin och Anders tog med sig maten hem =) Lilla Alice va trött efter en hård match =)

Sen va de bara att lägga sig...

Torsdag...

09-11-06

Inte mycket till överskrivft idag inte. Hände inte så mycket heller....

Jag och pappa vaknade upp vid 6 som vanligt. Vi tog en promenad, åt frukost och gick sen till stranden för att sola och bada. Malin och Anders kommer alltid lite senare med tanke på att de har en unge att ta hand om på vägen =P

När jag tröttnade på att vara i solen gick jag hem och satte mitt vid datorn för att blogga. Jag bloggade ju för några dagar igår. Det va lite bilder att visa som ni såg. =)
På eftermiddagen gick jag tillbaka till frissören som jag va hos i fredags, som skulle vara så bra. För mitt hår ser fördjävligt ut =P Jag har nämligen två färger nu. En röd i hårbotten, där min riktiga hårfärg va innan jag tonade de och en färg där resan av de röda va kvar. Fast de är nu tillbaka till den urblekta färgen. Helt enkelt dreta fult. Jag bad dom göra om de fast på ett sätt som såg bra ut. Jag ville gärna ha den röda färgen i mitt hår som jag hade de första två dagarna, men som min frissör i Sverige alltid säger, så kan jag inte färga mitt hår knall rött, utan det måste bli mörkare i början. Och så måste det vara färgning. För att allt som bli en hel het och en fin färg. Så efter ett misslyckande hos frissan här nere så kom dom också på de. =P Jag fick en ny tid, fredag kl 15.00 ska jag dit på gratis återfärgning. =P

Annrs hände de inte så mö igår. Vi handlade mat så att Malin och Anders kunde laga sin kycklinggryta som vi planerat. Jag och Shawn gick till Videoeasy för att hyra Twilight, men de fanns inga kvar. När vi kom tillbaka va maten klar. Vi satte oss efter de framför teven och möla i oss twisties. Det är typ som ostbågar fast krispigare. =) Två påsar gick ner och sen somnade vi allihopa =)

Här är Alice i sin fina klänning =)


Australia Zoo

09-11-05

Igår va det onsdag och de va äntligen dags att åka till Australia zoo. Jag har väntat hela min vistelse på den resan. De va jag, Mia, Anders, Malin och Alice som akte dit. Pappa ville tydligen stanna hemma och bada i vattnet.

Här sitter Alice och väntar på gratis bussen som ska ta oss raka vägen till zoot.



Som tur är så bor vi ganska nära sa det tog inte så lång tid att åka dit.
När vi kom dit så såg vi småödlor överallt. Precis som Gomez, Mia och Shawns husdjur i cafet. Jag hörde en fågel viska i örat att de va ung 1500 st minst. Här är ett exempel på en.



Grymt coola är dom också. Usch, kolla in denna ormen. Den va helt blå.



Malin hittade sitt nya favorit djur, den här fina Wombats



Sen kom de jätte fina elefanter



Som man fick mata. Det gjorde jag och Malin, men bilden på mig blev bara när jag klappa =P



Här har vi Mr sköldpadda också. De fanns två otroligt stora. De va riktigt grymt att se dom i verkligheten. jag har bara sett dom på teve förut.



Och såklart, Krokodilerna. Zoot är ju känt för Steve Irvin och hans krokodiler. Jag kan säga som så, att halva delen av djurparken betod av stora och små, häftiga och söta krokodiler och alligatorer. Och han hade till och med byggt upp en hel arena. Gjord för att kunna visa vad dom går för. Här är en bjässe som ville visa upp sig lite.





Sen kom vi till mina älsklingsdjur här nere i Australien =) Kängrur och Wallabie. Dom hoppade omkring fritt och va super tama. Man kunde lägga sig och goa med dom om man kände för de. De fanns till och med automater med kängrumat som man kunde köpa.
Här har vi Malin som klappar på en Wallabie



Och Jag som matar en kängru =)



De finns en massa fina svarta svanar i detta landet också. Här är ett ex



Den här lilla krabaten är helt bedårande att titta på. En röd panda



Brevid denna sötisen låg elefant paradiset, så här ser de ut



Här visar en elefant tänderna som är mega stora, men elefanten ville inte riktigt öppna munnen ordentligt. =P



Sen kom vi till det bästa på hela dagen. Tigrar =) Jag gillar verkligen katt djur asså. Nästa gång jag pker till australien ska jag betala för att gå in till dom. Hade jag vetat de innan att man fick vara med dom en halvtimma på morgonen innan vi bokade, sa hade jag bokat de med. Fy vad häftigt de skulle vara.



Jag fick inte så mycket bra bilder på dom tyvärr, eftersom det alltid är glasfönster när de kommer till tigerhägn.

Kolla här, på detta zoot fick man klappa koalerna, de va skoj.



Våra fåglar hemma är inte så himla intressanta, för dom är faktiskt ganska fula. Enligt mig alltså =P Men här nere kan dom vara ganska skojiga och söta. Kolla in denna lilla parveln.



Sen har vi ju ett av de farligaste djuret också. De har levt i många härrans år. De heter Komodo Dragons



De här små sköldpaddorna är inte ett dugg lika söta som den stora vi såg i början tycker jag. Dessa är ganska fula till och med. Jag hade för mig att jag tyckte de va fina, men de finns nog olika varianter =P



En lite mindre krokodil, men inte sötare för de.



Kolla in bamsingen till orm. Jag undrar verkligen vad den har ätit. Blä...



Huvudet är inte så litet heller



Men de hade allt söta djur för barn också. Tydligen så får de in nya "bäbisar" till djur, för varje gång som de små har växt till sig. Asså när de små kultingarna och lammen m.m. har blivit grisar och får så hämtas dom utan bönder. Samtidigt som dom kommer med nya småttingar. Allt för att barnen som kommer till Zoot ska få se små söta djur hela tiden. =P Smart kan man ju tycka.







Men detta djuret är verkligen inget mys och gos djur. Den heter Tasmanian Devil och är tydligen en också. Jag läste tråkigt nog inget om den, men detta lilla söta djur ska tydligen vara farlig.



Gissa vad detta är...



Hmm... Är de hundar???
Är de Vargar???
Inte är de hundar iaf, men visst ser de ut som de?! Det är släkt med vargar.
Dingos helt enkelt. Jag hade ingen aning om att dingo va så söta.



Men den här saken är inte direkt lika snygg. Det är en cassowaries. Ser ut som en struts fast fulare. =P

Sen har vi de mysiga koalorna igen =) Kolla in dessa =)









Här är en till cooling som vill visa upp sig =)



Här är ett par pratglada nissar =)





Sista kortet på vägen ut blev på kompisen till den första sköldpaddan jag såg när jag gick in.



Efter dessa coola djur så har man allt haft en bra dag. Jag hade lätt kunnat tänkt mig att gå dubbelt så länge, men har man en buss att passa så har man. Dessutom så va alla andra sokm va med trötta. Verkar som de bara är jag som är super intresserad av djur. =P Men jag kommer definitivt åka tillbaka hit.
När vi kom hem så hade pappa och Shawn bestamt sig för att vi skulle äta hämtmat. Så frammåt 19 tiden åt vi både pizza och indien och pasta. Ingen ville ha samma =P
När vi hade ätit va planeringen att se Twilight filmen. Pappa hade tagit med sig den hemmifrån mig. För att slippa betala för något som redan finns så att säga. Men när vi satte i filmen så fungerade de inte. =( Tydligen funkar inte svenska filmer i australienska dvd. Kunde inte någon kläckt ur sig de LITE tidigare. Så nu måaste vi iaf hyra den filmen. Haha.... Nu kommer snart tvåan =) Weho...

Så, nu va jag ikapp igen =) Kram på er....

Tillbaka....

09-11-05

Nu äntligen får jag lite ro och blogga. Ska vi se hur ycket jag hinner skriva om innan jag får skrivkramp =P

I söndags så kom ju folket som jag sa och i Måndags tog jag med dom ut i Coolum för att titta runt lite. Vi badade i poolen några gånger och pappa och jag tog även ett dopp i de blå havet. De va fruktansvärt strömt, men de fick gå helt enkelt. Här är kommer ett par bilder på söta Alice.

Alice läser dyckes menyn och visar tänderna =)



Alice sjunger



Alice står på matbordet...



Alice badar i bubbelpoolen...



På måndagen gjorde vi inte så mycket mer än att bara vara. Kolla in allt och sova lite till. De tog ett par dagar för alla att ställa om tiden. Så Inga bilder på de andra denna dagen heller =)

Tisdag däremot så va Mia ledig, vi gick ut en promenad på morgonen, åt frukost ihop för att sedan gå till stranden och bada i havet. Mia och pappa tog med sig den lilla surfingbrädan för att prova på de också. Så här såg dom ut påväg ner till vattnet. =)



Pappa flyger med vågorna =P



Alice tur att hoppa i vattnet. Hon hade nog hoppats på lika varmt som i bubblet hemma på hotellet.



Efter några försök så ser de ut att gå bättre och bättre för pappa på brädan



Även Anders fick till de redan från början



Vi låg på stranden i säkert 4-5 timmar och bara gottade oss. Jag läste min underbara bok såklart. =) Jag försöker dra ut på tiden nu. Det är mindre än 100 sidor kvar och jag vill inte ha last ut den än, så jag läser lite pö om pö.

På eftermiddagen så gick vi hem och tog ett dopp i poolen och sen gjorde i ordning oss för middagen vi skulle ut på med allihopa.

kl 19.00 hade vi bokat bord på en sin restaurang som heter Harvest. De va med alla oss här i lägenheten och June och Dave. =) Super god mat hade dom. Men det kostade där efter. =P

Vid 23 tiden gick vi och la oss igen....

Välkomna till Australien!

09-11-02

Nu har pappa, Malin, Anders och Alice kommit hit =) De va roligt att möta upp dom och krama om alla. Men de va inte lätt med omställningen för dom. Så de blev att hälsa på alla innan de gick och la sig fär att sova en stund. Jag tog allt lite bilder, men jag vet inte om jag ska lägga upp dom faktiskt. De ser nämligen lite trötta ut på de flesta bilderna.

Som ni ser så har jag blivit visad hur man skriver med åäö. Det blir väl lite lättare för er att läsa vad jag har förstått =P

Ja vad som har hänt förövrigt ar inte så mö... Jag återkommer med mer imorgon tror jag....

See ya....

Jetski!!!!!

09-11-01

Shit assa, redan November, helt otroligt vad fort de gar.

Igar va en sjukt rolig dag!!!! Jag vaknade upp, pratade lite med folk i sverige. De blev dock ingen traning. At lite frukost och sen bar de av. Hehe, jag skulle pa utflykt med agarna till hotellet som vi bor pa. De aker ut nastan varje lordag och aker jetski. Dom har en egen och till den har de kopt massa skojiga saker som man kan aka efter med. =) De ar val ingen ide att jag forsoker foklara allt. Jag har de ju pa bild ;)

Har ar Jetskin. Ratt sa stor for de far plats upp till tre eller fyra pers pa den =)



Forst ut ar Tony (pappan) och dottern och hennes kompis



Sen ar de min tur, tydligen maste man ha jetski korkort for att fa kora sanna har saker. Sa de va bara Tony och travis (sonen) som fick kora.



Men vem kan undga att provkora lite =P Har kommer jag bakom gasen =D



Fy tusan va roligt de va att kora, de har kommer jag latt gora om! Jag vill inte ga av heller =P



Sen va de dags for tjejerna att lagga sig pa en uppblastbar sak. Och jag skulle vara "whatcher". Se ifall de ramla av eller ville sanka farten m.m.



Och sa bar de av =)



Nar dom hade akt klart va de Travis tur att aka lite vattensnowboard. =) Med mig som whatcher saklart =D Han va riktigt grym maste jag saga. Shit, gjorde massa hoppa o grejer.





Nar Travis och tjejerna skulle ut igen sa kom jag pa att jag kan ju faktiskt sitta baklanges. Om man inte vill ha nacksparr forstas. De va mycket roligare och battre =)



Weeee



Kolla in va manga ackliga strand krabbor vi sag i en hog...



Vi sag massa coolt pelikaner ocksa. Dom ar grymt stora nar dom flyger.





De ar inte alltid altt att sitta ordentligt pa strand stolar =P



Har ar Denise. (mamma)



Kolla in de coola nybyggda huset som lag precis vid vattnet.



Vi va ute och akte hela dagen och Denise hade tagit med sig massa matsack och grejer. De va hur mysigt som helst!

Nar jag kom hem sa fick jag ga raka vagen ner till Convinience och jobba lite =P Jag hade massa kunder sa de va roligt!

Efter att vi stangt sa gick jag till Mc Donald's for forsta gangen sen jag kom till Australien. =) De va faktiskt exakt samma samk och kostnad.

Men oj, nu kommer Pappa och alla. Shit, maste dra... See ya...

RSS 2.0