Från Mackay till Cairns i bil

10-10-31

Nu finns de lite och berätta minsann. Lite bilder har jag att ge er också =) Jag får se om internet håller hela bloggningen eller om de loggar ur som de brukar. Jag får väl försöka spara de så ofta som möjligt.

Det började med att vi skulle hämta Toyotan, som vi bokade ett par dagar innan. Bara de att när vi kom fram till de stället som vi skulle hämta den på, så hade de flyttat den. När vi kom till nästa ställe så ville de ha mer pengar än vad vi hade kommit överrens om. För det första så va de tydligen dubbelt så dyrt att hyra bil om man är under 25, och det är vi båda två. Och för det andra hade de av någon anledning uppgraderat bilen från en toyota corolla till en Ford Focus. Så a, det va massa snack innan vi till slut fick nyckeln till bilen för att börja våran resa mot Cairns.

Vårat första stopp blev i Airlie beach, ett mycket mysig litet ställe med de mesta. Vi kom fram på eftermiddagen/kvällen så det va bara att hitta en bra parkering för att stanna på över natten =) Det är lite svårt att förstå parkeringskyltarna här. Det kan stå Väldigt mycket olika texter som är oförståligt. Men så här såg de ut efter att vi hade parkerat och gjort om våran bil till ett litet hostel =P



Första natten va Lite varm kan man säga. Vi hade inte riktigt hittat den perfekta ställningen första natten. Så det blev inte så jätte mycket sömn direkt. =P
Frukosten inhandlade vi redan i Mackay, för att de skulle bli så billigt som möjligt. Den bestod av frukt, nötter, knäckebröd och avokado. Haha, ja de va de vi åt i tre mornar innan vi tröttnade.

Samma dag åkte vi med en snabb båt ut till whitsunday som har topp tio finaste stränderna. Och det va riktigt fint kan jag lova, men man hade sand överallt efteråt. I väskor och i kläder. På samma resa ingick också snorkling i barriärrevet. Tro de eller ej, jag och Julia har snorklat. Jag måste villigt erkänna att jag hade LITE smått ångest innan jag skulle hoppa i vattnet. Jag va till och med den sista i vattnet, för de tog emot så. Jag har ju aldrig riktigt gillat det där med vatten. Säskillt inte saltvatten och SÄRSKILLT inte när det finns djur i. Och nu visste jag att Jag skulle få trosta alla mina rädslor. Men jag klarade =) Vi låg i och snorklade i nästan en timme. Inte har jag någonsin snorklat eller haft på mig simfötter tidigare heller =P Julia blev dock lite för solbränd, men som tur va så märkte vi de ganska snart så hon fick sitta i skuggan resan av resan. =P Typiskt.

Här är vi nöjda efter att ha snorklat =)



Kolla in de blå vattnet vi snorklade i =)



Kolla in feting ödlan som roade oss när vi käka lunch



Sen har vi lilla mig med den rena sanden bakom och de blåa havet =)



Så här såg våran "lyxiga" frukost ut.



En sak som är så himla bra här nere som jag saknar hemma är att det finns alltid lagooner i varje större stad. För dom som inte vill bada i havet så finns söt eller saltvattens pooler i stort format. =) Så vi parkerade alltid våran bil vid en lagoon, för där fanns också toalett och dusch för allmänheten. Så vi har faktiskt haft det väldigt bra i våran lilla bil. Förutom att det har varit väldigt varmt i bilen när man vaknade eller så. Det har varit från 29 till 35 grader på mornarna. Inte som hemma va? =P

Så här kan en Lagoon se ut



Hur gött som helst, denna va de till och med sötvatten i. Så jag och Julia mådde som fisken i vattnet. =)

Efter ett par dagar i Airlie beach drog vi vidare till Townsville. Där fanns det en lång beachwalk, ännu en lagoon och mycket folk. Vi träffade på några tjejer från Norge som va i australien för att plugga.

Från våran parkering i Townsville såg man poolen och havet och över till Magnet Island. Det är en känd ö pga att Captain Cook hamnade på den ön och bla bla.. Historia är inte min grej så mer detaljer går vi inte in på =P



Efter en natts sömn i Townsville åkte vi till ändmålet på den norra delen av Australien. Här letade vi faktiskt upp ett hostel att bo på. Vi hamnade på ett som heter The beach house. Här får vi säng, nya lakan varje dag, dusch, toalett, flingor till frukost och soppa till kvällsmat för endast 97 kr. =) Det låter säkert bra, men vi delar rum med 8 st och dusch och toa med 12 st. Det är unket och luktar piss. Vi får ingen information om vad som ingår eller gäller här. Det är typ ingen av alla backpackers som pratar med oss. Vilket jag trodde skulle vara tvärt om på ett sånt här ställe. Ne alla är inne i sig själva och sitter med datorn framför sig för att få kontakt med omvärlden. =P Men det får väl gå för 97 kr per natt =)

Jag har inte tagit så jätte mycket bilder här inne, men så här ser de ut lite iaf.



Sängen vi sover i



Utanför dörren =P



Nu de sämsta, idag (söndag) skulle jag och Julia gjort en av vårat livs upplevelse. Vi hade bokat en båt som hade ett paket med två x snorkling och så hade vi uppgraderat till en dykning också. Vi skulle få barbeque och fika. Det fanns så att man kunde ta sig under båten och se alla djur och lite så. Men nu ska ni få höra varför den här underbara dagen inte blev som den skulle...

Jag hade ställt kl på 6.15. Vi skulle va på hamnen kl 7.30. Då hade vi gott om tid för att hinna med frukost och duschning. Allt va packat dagen innan så de va redan klart.
Jag låg och vaknade från och till hela natten, kollade på klockan titt som tätt. Förmodligen av exaltering inför dagen som skulle komma. Jag lyckades att somna om precis innan klockan skulle ringa och som tur va så vaknade jag till igen prick 6.15. Inte utav att klockan ringde, utan för att jag kände på mig att det va dags att gå upp. Jag kollade igenom varför den inte ringde och insåg att jag hade ställt att den skulle ringa mån-fredag. Inte lördag och söndag =P Tur tänkte jag, och gick upp för att göra mig iordning. Kl 7 Inser Julia att det kanske är dags att gå upp ur sängen och tar sig till toaletten. Vi hinner precis, med tio minuter kvar till samling. TROR VI!!! Vi startar bilen och Julia brister ut i förtvivlan. VARFÖR står det 8.20 på klockan i bilen??? Vi sa väl igår att dom INTE ställer om klockan i Queensland? Så allt kändes väldigt märkligt. Vi fick LITE smått panik och körde till hamnen. Ingen aning om vart vi skulle ställa oss. Så Julia hopppade ur bilen för att kolla vart våran båt stod och hejda dom från att åka. Bara de att jag hade alla papper på bokningen och hon hade ingen aning om vad den ens hette. Så det va lite svårt för henne att hejda rätt båt =P När jag väl hittat en parkering och hittat pengar till biljett, vilket tog mig en evighet. Jag gillar inte att vara stressad asså. Mina händer bara skaka och jag hittade inga mynt så allt tog såklart extra lång tid. Då insåg vi att vi hade missat båten med 5 minuter. Alltså, vi skulle varit där 7.30 båten skulle gå 8.20. Vi va där tydligen 8.30 och såg den flyta iväg från hamnen. LAGOM sura över att vi missat de här med tiden, ringer vi förtvivlat till ett nr vi hitta på ett reklamblad. Det första jag säger är varför har ingen berättat att ni ställer om klockan här i queensland??? Svaret jag får är: För det gör vi inte... Då slog de Julia, Det är min mobil som ställde om sig en timma i natt för att den är inställd på svensk tidszon. J*vla skit va de enda som brast ut mig och tjejen i telefonen förstod inte nått. Hon försökte bara förklara att vi har missat båten och att de inte alls ställer om klockan i queensland... Jag fick sansa ner mig för be om ursäkt och börja tänka om. Vi hade ju ändå betalt en hel del för denna resan så jag frågade om vi inte får åka imorgon istället, vilket gick bra. Pjo, vilken lättnad! Då va inte de pengarna bortkastade iaf. Bara att planera om dagen lite =P

Jag hade visserligen i panik slängt i massa pengar i parkeringsautomaten i onödan. Jag tänkte varför inte göra någon annans dag lite roligare genom att ge bort den till någon som behöver den. Första bästa som parkerade blev ju jätte glada iaf. För att få stå gratis på en dyr parkering för hela dagen.

Jaja, nu är planerna att vi åker imorn iaf. Vi åkte runt lite i bilen idag istället och kollade runt i Cairns. Vi hittade en vandringsled som såg ut så här



Här fanns de massa krabbor nedanför som såg lite annorlunda ut.





Vid de här konstiga träden levde dom



Sen såg jag en stor blä spindel =P



Vi åkte också till lagoonen som finns här i Cairns och badade, bara det att jag glömde ta kort där. =P Det va nog den största lagoonen vi sett hittills. Hur gott som helst. Annars så har vi inte gjort så mycket mer idag. Imorn åker vi som sagt med båten, hoppas jag =P Och sen blir det raka vägen till flygplatsen i stort sett. Vi ska åka från Cairns kl 00.15 natten mellan måndag pch tisdag. Och så ska vi lämna tillbaka bilen innan vi drar. Så vi höres nästa gång när vi är i Melbourne =)

Kram på er och Puss till Kristoffer...


Mackay...

10-10-25

Jag tänkte jag skulle hinna med ett par bilder så ni får se iaf. Jag har inte så jätte mycket tid, men de är ju alltid kul att läsa en uppdaterad blogg även om de bara är lite varje gång. =)

Vi åkte/körde bil från Coolum i fredags morgon. Låg på vägen i ca 11 timmar. Framme i Mackay tog vi en lätt öl på en pub och sen åkte hem till Alex mammas hem. Här känner man sig som hemma kan jag lova. Blir bjuden på mat och sovrum.

Jag tar en promenad på morgonen kommer tillbaka till huset för att ta ett dopp i poolen =) Riktigt härligt.

I fredags kväll när vi kom hit, så va de bara till att byta om och sen vidare till en så kallad Girls night in. Vilket va en välgörenhet för bröstcancer. Man betalde 5 dollar och sen fick man tilltugg med mouserande vin, en mycket bra modevisning. Massage i 5 minuter, sminkkurs i 10 minuter och en hel del annat. Lekar som kunde bestå av att alla delade upp sig i 4 grupper. Vi fick ett helt gäng med tidningar, sen skulle man klä en tjej i tidningar och göra en så bra putfit som möjligt =) De va riktigt kul och sen hur kreativa folk va. Jag ska försöka lägga upp lite bilder på de 4 tjejerna när de har tidningsoutfiten på sig.

I Lördags åkte vi in till Mackay för att kolla runt lite bland affärer och på kvällen åkte vi till ett ställe vid en hamn för att äta på restaurang. Jag åt för första gången fish and chips. Fisken som jag åt va makrill =)

Här är en bild ifrån Girls night in. Det va dansuppvisning också =)



Modevisning i tränings kläder



Pyjamas =)



Så här såg tjejen i tidningspapper ut efter att Julias lag va klar =) Skit najs. Till och med en plånbok i handen =P



Och detta är på alla fyra som va med i tävlingen. Visst är Tjejen som jag visade ovanför snyggast? =)



De va väl de jag hade att visa från den kvällen... En riktigt mysig kväll, men trött blev man allt på slutet. Vi gick ju dock upp kl 4 på morgonen för att åka hela vägen hit. =P

På lördagen så tog jag lite kort på Alex mammas katt =) En mycket söt katt vid namn Missie



Alex va i samma stund i full gång med att tvätta sin nya bil som han köpte precis innan vi åkte till Mackay. Hans gamla gick sönder lagom till vi skulle åka, så det blev ett flux köp av bil, med riktigt bra resultat. En mycket skön bil att åka långt i och en bra bil på vägen =)



Senare på kvällen när vi hade ätit på en restaurang vars namn va lighthouse, så tog vi lite kort på oss. =) Här är Julia, Margret och jag.



Peter, jag, Alex och Julia



Det va också en mysig kväll. Vi gick och strosade längs med hamnen och hamnade på ett 18 års party på en bar, med massa bra musik som vi spelar i Sverige =)

I söndags va vi på en slags Musikfestival. Det va i en park med lokala band som spelade och dansade. Det va marknadsstånd ståendes runt hela parken. Så det fanns en hel del att titta på. Jag och Julia blev lite halv kändisar till och med. =P Den lokala tidningen kom och intervjuade oss och tog kort på oss, så dagen efter hamnade vi med i Daily Mercury, (eller vad den nu heter) =P Kul....
Föresten, först av allt på dagen så va vi på flygplatsen och hämtade upp Alex syster med barn. En helt underbart söt liten flicka =) De va med på musikfestivalen. Kolla här vilken liten sötis.



Sen va faktiskt Alex mamma med och dansade lite grann. Hon håller på med Yumba två ggr i veckan. Margret som hon heter är damen i rosa byxor =)



Jag har massa foton, men jag kan inte lägga upp alla känner jag. De flesta är ändå på den söta tjejen som heter ngt i stil med Erabella. Väldigt unikt kan jag tycka, men fint ändå =)

Sen har vi också varit i en national park där de va mest regnskog. Men de va inte därför vi åkte dit, utan de va för Platypusen =) Alltså näbbdjur. Det har tydligen varit ett djur som Julia gillat väldigt mycket under sin uppväxt. Så med lite förfrågningar hur man kunde få se sånna i de vilda så fick vi faktiskt en hel guidad tur med Alex, Sam och Erabella. =) Platypusen är visst väldigt skygg och blyg, så det tog oss allt ett par timmar innan vi tillslut hittade ett bra ställe där de gömde sig =P

Lite söta är dom allt...


Sen såg vi detta fina djuret också =)



Och detta,



Och en annan liten söting som de nästintill krylla av i olika storlekar...



Ibland får man väl offra sig och visa sig sj också, så här är jag efter en liten stunds bushwalk.



Jag kan lova att det är högt där vi va. De tog en stund att komma upp på det kringelikrokiga berget. Koll in utsikten.



Jag vet inte om ni har hört talas om de fåglar som attackerar människor som cyklar. Alla som cyklar i detta land klarar sig inte bara med en cykelhjälm. Utan de får ha långa sprön som håller fåglarna borta. =P Helt sjukt jag vet. De hjälper inte alltid om du bara har ett par fjantiga plast strån som knappt syns. Ne här finns de många olika påhitt att ha från cykelhjälmen och ut åt alla håll =P Iaf, så här ser den fågeln ut. Ganska scary ögon ändå.



Ne de får va allt för denna gången. Imorn ska vi dra vidare mot norra trakter. Vi har hyrt en bil i en vecka för att kunna ta oss upp till Cairns. Och därifrån flyga ner till Melbourne. Sen vet jag inte riktigt hur resten av resan ser ut, förutom att vi på ngt sätt ska ta oss till coolum på 1.5 månader =)

Ha de så bra så länge...


Fina fåglar...

10-10-21

Som ni kanske vet så har vi väldigt fina förlar här som väcker en på morgonen. De sjunger långa truddilutter med alla möjliga olika toner.

Jag och Mia va ute och gick kl 5 imose för att gå en morgonpromenad, då vi öpptäckte några av dessa fina fåglar. Som tur va så hade jag iaf med mig mobilen. Så jag fick ett par kort på dom. Tänkte att ni skulle få se med. =)







Det finns många väldigt stora fåglar också. Papegojor vita som svarta. Här är ett par svarta iaf =)



Sen så har vi några halv stora ödlor som jag och Julia går förbi varje dag på väg till jobbet =) Julia brukar snö ut mig i gatan när vi går förbi dessa buskar för att hon inte vill se dom. ( på nära håll iaf ) Så en annan får helt enkelt gå fram och ta kort på dom. =P





De va dom bilderna för den här gången, nästa gång jag bloggar kommer de nog handla om våran resa. När vi får tillgång till internet förstås =) Vi åker mot Mackay imorn (fredag morgon) för att senare dra vidare mot cairns och ta en buss där ifrån längs med hela östkusten fram till Melbourne. Runt den 16 december är vi förmodligen tillbaka hemma igen.

Nu ska vi ut och kolla på ryggsäckar till resan. För att kunna bära så smidigt som möjligt på allt vi ska ha med oss. Hej då så länge =D


Hej hopp...

10-10-19

Hej hopp,  här händer de grejer =) Nu har jag tagit en del kort för vi har varit på tur idag =)

Först och främst vill jag bara visa en grym pool på en restort som jag och Julia städar hos. Om de är så att ni planerar att komma till Coolum någon gång så skulle jag rekomendera att bo på Endless summer resort. Det är inte många ställen som man kan mä att rekomendera när man jobbar med de. För man ser oftast hur sketet det egentligen är, men här är de rent kan jag meddela. Noga ska de va! Och en mycket härlig pool här dom också =)



Mycket fint ställe. Sen har jag ju lovat att ta kort på cafet, nu hittar inte jag riktigt dom bilderna som jag tog för ett tag sen, men jag har en på halva stället iaf. Får leta mer efter de andra imorn eller något. =P



Igår, alltså måndag så jobbade jag och Julia på dagen, Mia va ledig. Så medans vi jobba så låg Mia och solade. Vi har äntligen fått bra väder. Stålande sol flera dagar irad nu. Hoppas att det håller i sig =) Iaf, när vi slutade jobba så va de min och Julias tur att lägga oss i solen. Undertiden vi pressa fick Mia laga mat =)

Senare mot kvällen så bestämde vi oss för att dra till surf club =) De va skoj att komma ut lite förutom att jag spelade lite på banditerna utan någon större vinst =P Mest förlust faktiskt. Men men, roligt va de iaf =) Här är jag och Julia innan vi går till Surfi...



Vi va hemma igen vid tio så de va en städad kväll för oss båda =)

Planen dagen efter va att jag och Mia skulle gå upp tidigt för att gå ut och gå. Och efter de skulle jag och Julia få en lektion i surfing av Travis. Men eftersom folk här är lite morgon trötta ibland, så fick jag snällt vänta. De blev en promenad och ett dopp i vattnet för mig och Mia vid halv nio och sen kl tio när alla va uppe så va de dags att åka på tur. Vi hade bestämt för att äntligen komma iväg till Mountville =) De har vi planerat ett tag bara de att man behöver typ en hel dag för att hinna dit och göra allt. Här är en bild på Mia och Shawn när vi åt frukost på något cafe längs vägen =)



Jag vet inte om ni har hört talas om the big pineapple. Men det är iaf en jätte stor ananas som man kan gå in i vad jag har förstått. Bara de att när vi kom dit så va de stängt. Himla typiskt. Jag fick iaf ett kort på den så man får se hur stor den är =P Om jag inte har helt fel så är de en stor ananas odling där som man kan ta del av. När det är öppet vill säga =P



Väl framme i Mountville efter lite felåkningar, så kom vi fram till ett mycket härligt ställe med underbar utsikt. Det va ett cafe som hade uteservering där. Himla bra ställe för att locka folk.







Inne i Mountville fanns det massa små söta butiker och hus. Här har vi Mia och Shawn med lite av de gulliga bakom =)



Efter att vi gått in i en christmas butik, souvenir butik och lite annat så va de dags att ta reda på var de fina vatten fallet ligger. Som vi har hört så mycket om. På vägen dit hittade vi ett ganska häftigt hus. Kolla in...



När vi precis hade parkerat bilen för att börja våran bushwalk till vattenfallet så stötte vi på en bushturkey som ville säga hej =)



Mia fitt for fight



Så här såg de ut efter 5 minuters walking. Redan där verkade de som vissa hade fått nog med att gå i bushen ;) Men Vi va ju där för att se de stora fallet. Så de va bara att fortsätta =)



1, 2, 1, 2 hej o hå vad de går =)



Första utsikten va inte så tokig måste jag säga =)



Vi hittade lite liander och roliga träd på vägen också...



Sen kom vi till de andra lilla fallet som ledde till de stora så småning om...











Till slut så såg vi de stora fallet =)



De ni, jag kan lova att de va häftigt att se. Man ser ju alltid så mycket bättre när man står där på riktigt än när man försöker ta kort och visa för andra =P Det tog en stund att komma hit, de som orkade och va klädda för de kunde ha gått hela vägen ner till änden på fallet, men mitt gäng orkade inte riktigt de =P Sen så va en LITE smått rädd för djuren i skogen, så vi vände och gick tillbaka till bilen igen. Ganska förståligt att vara rädd för djuren här nere måse jag säga. Man ska nog ha respekt för dom, för de är inte lika fredsliga som hemma i sverige inte. Och för först gången för både mig och Julia så såg vi ormar i Australien. Hon såg en på väg till vattenfallet, vilket jag missade. Och jag såg en på väg tillbaka. Jag försökte ta kort på den, men med solen ivägen för att kunna se vart jag skulle kunna ta kort och med tre personer bakom som bara ville fortsätta så va de inte lätt. Kanske tur de för man vet aldrig vad som händer uti bushen här omkring. Det är bara jag som är så nyfiken hela tiden och vill få med allt på bild. Men jag tog iaf en bild på måfå, och tro de eller ej, men jag fick med huvudet av den äckliga lilla krabaten. Ser ni den?



Så, nu tror jag att jag va färdig för idag, med bilder iaf. Dagen slutade med att vi stannade i Maloolaba (eller hur de stavas), För att äta lunch. Inget vidare ställe måste jag säga, så vi drog till mataffären och köpte korv med bröd istället för att ha till kvällsmat =)

Vi har precis nu sett en film som tydligen skulle vara bra. Men jag måste säga att de va en av de konstigaste filmer jag sett. Den heter animal kingdom. Är det någon som har sett den? Den är visst inspelad i Australien, men jag har sett bättre filmer här ifrån än den asså.

Jaja, nu blir de sängen för mig. Upp tidigt för att promenera med mia innan vi alla börjar jobba =)

Kram kram

Nu ska ni få se... haha

10-10-16

Hmm, vad har vi gjort för att sysselsätta oss de senaste? tihi...

Man har fått höra ett tag att Mia saknar tavlor på cafet. Det brukar var så att det är någon som söljer sona målade tavlor och hänger då upp dom där. En del har blivit sålda och de senaste som hängde uppe va kockens. Men den kocken har dragit till Sydney, så nu är de vita väggarna alldelles tomma. Så vad gör man då? Jo, Vi sätter oss ner och målar var sin =P

Vi gick till ett ställe som har en färdig vit tavla av duk material och köper färger till, för att sedan gå hem och bara spräcka ideer av allt som finns. =)

Vi köpte två tavlor, en stor och en lite mindre. Och började med att måla bakgundsfärgen.



De va första och här är andra...



Sen började vi måla på den gröna, alla tre samtidigt. Det blev bara värre och värre ju mer vi målade =P Jag fick dock inte bild på den när vi bestämde oss för att måla över den. Men jag tog en när vi börjat måla över den med brunt. =P



Det blev helt hej kom och hjälp mig så vi började måla över med grönt först, men allt syntes igenom så vi fick helt enkelt ta brunt. Bara de att vi inte hade så mycket brunt som grönt så vi fick snåla som tusan. =P Så himla synd att det blev fel, för den gröna va mycket snyggare. Jaja, nya ideer och hoppas att det blir bättre andra gången. =)



Så himla svårt att måla en tavla som man vill ska bli bra och passa in i cafet. När man inte har målat sedan i skolan för x antal år sen så är de svårt att veta hur man ska göra. =P

Här är den andra tavlan som vi inte vågade leva ut riktigt lika mycket =P



Resultatet blev iaf så här, haha....



Vi hängde upp den lila i cafet igår, och de va väl ingen tavla som passade in i färg direkt. =P Så vi ska för skojs skull hänga upp den bruna i stället för den lila. =) Visst blev dom fina? tihi.... Ni behöver inte tycka om dom =)

Men roligt va de iaf, en stund åtminstonde. =P

Glass =)

10-10-13

Hej hopp på er där hemma... =)

Nu har vi haft fin besök här, Alex ( shawns kompis ) och han gav oss chansen att få åka med uppåt i landet. Varför tveka? =) Så nästa vecka mellan tis och torsdag så kommer Alex att hämta oss med sin bil och köra oss till Mackay först och sen till whit sunday. Där vi kommer att kunna snorkla och bada m.m. Efter denna lilla utflykt är våran tanke att ta oss upp till Cairns för att sedan åka genom hela östkusten med greyhound bussen. =) Det är en buss som stannar där man vill hoppa av, längs med hela kusten =) Så i två månader kommer vi förmodligen att åka runt och se oss massa äver australien =) Vilket kommer att bli hur gött som helst =)

Iaf, anledningen till att överskriften är glass är för att jag, julia och mia köpte hemgjort glass igår och smaska på =) Det är den bästa kulglassen någonsin!!! Jag är inte så förtjust i kulglass annars, men ni skulle se hur de ser ut i glass butiken när man kommer in... Ja säger bara de, Yammi!!!



Ne, nu ska jag äta stuvade makaroner som Julia har lagat till mig. =) Måste dra....

Tråkigt väder...

10-10-09

Hej på er...

Jag måste haft väldigt tur när jag va här förra året, för jag hade nog inte mer än ett par dagar där det regna ett par timmar och åskade. För detta året har det nog hittills bara varit soligt sammanlagt en vecka av de 4 som vi varit här. Det hindrar en ju att göra saker. Vi har planer på att spela tennis och lawn ball m.m. en de går ju inte när det regnar och blåser i ett om dagarna... Jaja, man får ju hoppas på att det blir bättre iaf. Vi har de ändå ganska varmt så de är ju gott.

Jag har fått en fin bild av June som hon tog på oss när vi va iväg på spa dagen. Jag tänkte jag skulle visa den för er =)



Annars har jag nog inte så mycket mer att säga. =P Vi har inte gjort så mycket de senaste mest planerat usa resan och kollat runt lite i Coolum. Köpt bra att ha saker =)

Vi kommer att få jobba nu söndag och måndag och på ett helt nytt ställe på tisdag faktiskt. Så vi får se hur det går =) Om det är någon som har något tips vart man kan bo eller vad man kan göra i usa så är ni varmt välkomna med att säga de =D Lite svårt att veta allt innan man har varit där =P

Kram på er iaf....

Så...

10-10-06

Nu va de gjort. Jag har blonda slingor i håret. Jag måste säga med min rödlätta färg som jag hade så blev det jätte bra =) Det är blandat blont och rött nu, skit snyggt! Men på korten ser det nog inte så jätte stor skillnad ut. Men här får ni se mig innan iaf.



Och så här ser det ut direkt efter frissan.



Jag körde både till och från frisören och de gick jätte bra. Jag kom hem och Käkade med Julia och sen gick vi ner till cafet för att bestämma lite hur vi skulle göra på kvällen. Vi satt och fikade tills Mia slutade då gick vi upp och gjorde iordning oss för att gå till ett ställe som heter castros. Vi tog drinkar och käkade god mat och satt där hela kvällen. Jag tog med mig kameran men glömde som vanligt att ta kort =P

I tisdag vaknade jag och Mia vid sex, vi gick ut på en lång promenad kom hem och tog på oss badkläder för att simma lite. När vi kom in igen så hade Julia vaknat och vi käkade god frukost. Reserande dag skulle bestå av an härlig promenad i en nationalpark i Noosa och en spa stund på ett stort hotell en bit bort. men när vi kom till Noosa letade vi efter parkering i 45 minuter tillslut gav vi upp. Vi åkte in i Noosa istället för att äta lunch, även där fick vi leta ytterligare 15 min efter en parkering. När vi väl kom till en restaurang så fick vi slänga i oss maten för att hinna till spa hotellet. Shawns mamma hade bokat massage tid åt henne och mia så det va lite tidsbegränsat schema.

Det va iaf jag som körde hela dagen och nu börjar jag känna mig riktigt säker måste jag säga. Jag har kört på småvägar, i tighta garage, motorvägar och i mörker. Så a, nu kan jag nog köra själv nästa gång =)

Jag han iaf med att ta ett par kort på oss i Noosa innan vi åkte till Pelican waters somstället heter.







Efter en timmes körning så va vi framme på hotellet. Mia och June va de som hade bokat spa avdelningen och massagen. Så medans dom va inne och gottade sig, så låg jag och Julia vid poolen och hade de gott. =)



Det va istort sett vad som hände den dagen. När Mia och June va färdiga på spat så satt vi och tjötade lite allihopa och sen när det började bli mörkt körde jag åter hem igen =) Hihi...

Idag har jag varit ute och gått och nu ska jag och Julia lägga oss vi poolen och sola och bada. =) Weho... Ha de gott i kylan ;)

Snart blir man blond igen... =P

10-10-03

Jag vet inte om de är rätt eller fel, men de jag vet är att det kommer bli såå mycket lättare att ta hand om håret här nere. Om jag ska hålla mitt hår rött så kommer jag behöver färga de om och om igen, men om jag gör blonda slingor så är de mer likt min hårfärg och solen kommer förhoppningsvis hålla de i shick. =)
Så imorn kl 10 15 blir det av, jag kommer kanske till och med ta bilen själv med Julia på passagerar sidan. Skulle jag gå till frisören skulle de ta mig hela morgonen =P Så jag tar bilen =)

Idag förövrigt har det inte hänt så mö. Jag och Julia har jobbat på resorten och efter de satt vi på cafet och provade pommesen. Till hade vi en barbeque och en aioli dip. Ingen beanais här inte. =P

Dagarna innan så jobbade vi också på resorten =) De kanske låter som vi jobbar hela dagarna, men när vi väl jobbar så blir det inte så många timmar. Så vi har nästan hela dagen på oss att slappa. =) Eller vad vi nu vill göra...

Ne, jag ska nog försöka ta ett kort på mig efter slingningen så att ni får se. =)

Ingen som vill prata på skype? Hör gärna av er isf =)

Weho...

10-10-01

Idag har det varit en bra dag =)

Det började med att jag vaknade 04.00 och va jätte pigg. =) Jag tänkte att de är nog LITE tidigt att gå upp, så jag låg kvar och snoozade till 5.30. Jag gick upp och gjorde mitt morgon behov för att sedan sätta mig vid datorn och prata lite med folk =)

När klockan närmade sig 8 försökte jag få liv i Julia utan respons. Jag bytte om och studsade ner till gymmet. Tränade som aldrig förr och gick efter en timme åter upp till lägenheten. Försökte få liv i Julia åter igen utan någon större lycka. Jag kände mig fortfarande sprallig och bestämde mig då för att byta om till badkläder och simma lite i poolen. =)

Trots mitt oväsen så va de ingen reaktion ifrån sovrummet där Julia låg. =P

Jag tog badhandduken och gick raka vägen i poolen, simmade x-antal längder, satta mig i bubbelpoolen för att ge kroppen lite massage efter all träning. Bubblet håller på i 10 min och där satt jag med bubbel ett par gånger om tills jag bestämde mig för att vara klar med dagens träning. Jag gick in och upptäckte ganska snart att de va precis som jag lämnade de =P Julia kvar i sängen, fast med taklampan tänd. Jag tände den innan jag gick i plurret för att hin skulle vakna upp lite. Men inte då =P

Jag gick in i duschen körde hela racet, kom ut och bytte om. Till och med sminka mig lite och först när jag tog på mig skorna redo att gå ner till Cafet för att sysselsätta mig, vet ni vad som händer då? =) ...... Precis, Julia vaknar till. Inget jätte hopp ur sängen direkt, men jag hörde iaf lite ljud "vart är du på väg?" Hehe...

Efter en MYCKET  stormig morgon, så pass att träden knakade och gick av, så va de äntligen lite sol och tanken slog mig att jag skulle kunna sola lite senare på dagen. Bara de att jag han knappt ner till cafet innan June ringde och hade panik på resorten. Jag som va helt nyduschad och fräch, redo för ett semester dag. Men inte då... Jag fick inte tag på Julia heller. Hon hade visst hunnit ta sig ner till gymmet. Men efter lite gym och lite frukost så kom vi till jobbet och fick gjort en hel del faktiskt!

När vi va färdiga på jobbet så va de såklart regn och blåst igen =P Typiskt!

Kl blev ganska snart 15 och Mia slutade jobba. Vi åkte med henne på tur och helt plötligt va vi bort i bak där varken jag eller Julia kände igen oss. Vad tusan gör vi här undrade vi och då kom de... =D "Weho" Va de första jag svarade. Kan ni gissa? =) Vad är det som jag älskar att göra? Vad har jag gjort de senaste 5 åren? Just precis, kört bil! Mia hade kört in på en  mindre väg bara för att jag skulle få börja lära mig köra bil i Australien. =D Tror ni att jag blev glad eller vad? =D=D=D=D=D

Snart kanske jag kan få ta bilen själv när man bara ska åka och handla eller så. Weeehoooo!!!!  I LOVE Driving cars!!!! De gjorde hela min dag som om inte dagen förövrigt har varit bra =) Träna och jobba =)

Jaja, jag körde iaf till ett ställe där det fanns kängrur. Vilda alltså, så då blev Julia grymt glad också =) Om det är något som hon har velat göra här så är de att se kängrur. Så det blev ju väldigt bra =) Det slutade med att jag fick köra hem och parkera i parkerings huset.
Detta låter säkert jätte löjligt när ni läser att jag får övningsköra, men de är banne mig inte lätt att sätta sig i en bil som är helt åt andra hållet och sen köra på helt fel sida vägen. Tänk er bara när man kommer till en rondell, som de för övrigt finns minst lika många här som hemma, vad konstig de blir när man kommer på fel sida och ska kolla åt fel håll. A, ni fattar... Men skoj va de iaf och de lär inte va sista gången =D

När vi kom hem så ville Maria ut och gå en snabbis innan vi va tvugna att vara tillbaka, så vi tog en liten snabb promenad genom Coolum och när vi kom hem satte hon på en Yoga video som vi gjorde från början till slut. =) HUr mycket bättre kan de bli? Hihi...

Ja, så kan en dag se ut här. Det gjorde gott, för de har inte hänt så mycket de sista. Det är därför jag inte har skrivit något de sista. De är hemskt o säga, men jag har haft massa tid att skriva på bloggen, men när jag loggar in så inser jag ganska snart att ne e, vad gör jag här, jag har ju inget att skriva om. Jag skojar inte, jag har suttit ner och knappt gjort någonting de senaste. Inte ens jobbat. Men de kommer de bli ändring på nu!!!! Jobba mer ska vi göra. Tränat har jag faktiskt gjort LITE, men de är inte så mö att skriva om. Jag tror inte ni vill veta hur mycket eller lite jag svettas =P

Inga bilder blev de denna gången, men jag har planer att ta på Mia och Shawns cafe här inom kort, för de har gjort om de helt sens jag va här förra året. =) Jätte fint har de blivit!!!

Kram på er!!!

RSS 2.0