Gold coast

10-11-29

Nu har vi farit till guld kusten för att vara här i någon vecka. Här har vi tillgång till de mesta. Det bästa är att min systers mans syster har ett hus här som vi får bo i gratis. Hon är förtillfället i indien i 6 veckor och då erbjöd hon osss detta stället undertiden. Hur bra är inte de? =)

Vi har egen dubbelsäng, riktigt kök med kyl som vi kan ställa in saker i utan att vara rädd för att någon tar de. Vi har egen toalett med dusch och badkar. Men de bästa av allt, vi har tillgång till tvättmaskin utan att behöva betala mer än tvättmedel och kunna tvätta när vi känner fört. Så himla lyxigt.

Vi kom hit i söndags kväll, igår va vi ute i Southport som de heter här och kollade i affärer. Såklart så hittade jag mer kläder till mig =P som jag bara inte kunde hålla fingrarna borta ifrån =) Det blir nog en sak idag med. Hehe. Tur att vi inte har då långt kvar på resan tills vi är tillbaka till Coolum Beach, för det börjar att bli lite mycket att böra. Kläder och saker jag köper får inte riktigt plats i ryggsäcken, så jag får bära på allt i mina två händer =P

Som sagt vi stannar här en drygt en vecka och utforskar guld kusten, sen bär de av mot Brisbane. Dör kommer vi förmodligen vara några dagar med. Vi ska såklart åka förbi IKEA igen för att införskaffa lite julsaker igen som vi ska ta med till Coolum.

Bara så ni vet så har klockan ändrat sig för oss nu igen. Innan vi kom hit så va vi i New South Wales och där hade vi 10 timmar före er, men nu när vi kom tillbaka till Queensland så blir det 9 timmar före. Detta på grund av att Qld inte flyttar klockan men större av resterande del av australien.

Här har vi så varmt att det börjar bli omöjligt att sova efter sju på morgonen. Fläkten i taket är på men vad hjälper de. Fåglar väcker en med deras långa truddilutter och bilar som ska till jobbet far och flyger utanför fönstret som måste vara öppet om man inte ska dö av instäng värme här inne. Lite annat mog vad ni har hemma har jag hört =P

Ne, nu får jag ta tag i mitt liv och käka god frukost =)


Hej o hå vad tiden går...

10-11-25

De va väldigt va tiden går for när man har roligt =) Nu har vi ju varit på lite ställen sen jag skrev sist och lite därför jag inte hunnit att blogga. Jag måste bara visa en bild som jag har tagit till min mamma. Förra året jag och mamma skulle åka hem så stannade vi i Sydney över en natt och strax utanför där vi bodde så hade de gjort en gran i bara plast flaskor. Jag la ut den bilden på bloggen förra året. Detta året åkte jag förbi samma ställe för att kolla in hur de såg ut i år. Och så här hade de gjort denna gången =)



Heöa granen är av hjul istället. Så här ser "stjärnan" ut på närmare håll.



Sista hel dagen i Sydney blev en resa till Blue mountains. Innan vi kom fram så åkte vi förbi ett zoo. (för ovanlighetens skull på dessa buss resor) =P Här såg vi lite olika Australienska djur och fick till och med klappa koala denna gången =)

Här är en annan sorts kängru



Pelikan



Livsnjutare =)



De ser ut som de är kärlek vid första ögonkastet ;)



Super gosiga är dom dör att inte talla om pälsen =)



Man blir nästan rädd att den ska flyga på en när den kollar in en såhär =P



Visst är dom söta? =)



Vill ni inte bara krama om dom?



Dessa fåglar va häftiga att se så nära. Jätte stora och fina. 



Den här tyckte visst inte om mig för han räckte ut tungan när jag skulle ta kort =p



Tänk att dessa Tasmanien devil är farliga, de som ser så söta ut.



Väl framme i Blue Mountains så fick vi tagit lite kort vid vattenfall och andra utsikter. Det va helt enormt stort.









Innan vi kom fram till detta stället så fick vi välja vad vi ville åka mellan ställena. Det fanns två olika gonoler som såg mer och mindre läskiga ut (enligt mig). Jag valde att inte åka med någon av dom. Med tanke på min höjdskräck. Däremot fanns de ett alternativ som hette railway. Det va som att sitta i en berg o dalbanevagn. Fast den gick sakta och raka vägen. Det lät bra för mig, så jag valde att gå ner och ta den upp. Bara de att när jag kom hit så insåg jag att det va GANSKA stupt!!!. Livsfarligt att gå ner. Men de va redan uppgjort så de va bara att börja traska. Julia valde att ta en av gondolerna, så vi skulle synas nere i regnskogen. Bara de att jag fick med mig en svans som hade gjort sig illa i knät, så det tog en timme att gå ner. Bara de att vi hade endast 1h och 15 minuter på oss tills bussen gick. Julia satt och väntade och väntade och tillslut när jag kom va vi tvugna att åka tillbaka igen. Så de enda vi fick se va detta.





Dom hade gjort grotter och förklarat hur de jobbade lite förr. Jag vet inte så mycket för jag han inte läsa om de =P Jag han inte heller att gå i regnskogen och se allt som va runt om. Så de va bara att hitta den här Railwayen som jag hade valt att åka och även Julia. Ha trodde jag att den skulle vara bra för mig. FEL!!! Du hoppade i, hade inget säkerhetsbälte eller liknande som höll dig fast. Du satt åt ett håll, såklart åt de hållet som va ut ¨t regnskogen och utsikten över alla berg och dalar. Sen gck den raka vägen upp. jag menar stup rakt upp!!! Härre gud, jag visst inte var jag skulle ta vägen. Jag backade och de jag såg framförmig va stup rakt ner. DDär trodde jag inte att jag skulle leva länge till. Puh... Men jag klarade de.

Sen va de i stort sett raka vägen hem. När vi kom till båten "Captain cruses" tog den oss till hamnen i Darling Harbour och därifrån fick vi gå hem. De va inte så långt till där vi bodde. Eftersom de va sist kvällen i Sydney så haed vi planerat att ta en öl på en bar någonstans, vilket ALLA andra också verkade planera den kvällen. Konstigt tänkte vi att de va så himla mycket folk vid hamnen denna kväll och att alla va så himla finklädda. De måste va något. Vi gick hem duscha av oss tog på de finaste vi hade som för min del just nu har blivit långklänning =)

När vi tog oss ut och närmade oss Darling Harbour igen så började fyverkerier sätta igång. När vi va framme va de folk överallt och massor med fyvererier sköts upp, länge också.



När dessa va över fick vi höra vad varför allt detta firande höll på. Det va invigning för världens största shoppingcentra. Alltså de stället vi va inne i här om dagen när jag handlade mina nya kläder. =) Kul att de lägger så mycket pengar på av inviga de. =)

Så de va en perfekt kväll att gå ut och ta en öl på =) Förutom att de va lite ont om bord på restaurangerna och barerna. =P

Dagen efter åkte vi till Newcastle. Det är visst Australiens andra äldsta stad och de syntes =P De va dött, affärer hade stängt igen. Folk hade klottrat och målat på husen i centrum. De fanns knappt någon mataffär. Inga restauranger. Inavel allt ihop, för när vi kom in till den enda restaurangen vi hittade så stirrade de på oss och sa "ni är inte härifrån va?" A, ni fattar eller? Vi drog därifrån dagen efter.

Nästa ställe blev Port Maquire. Där bodde vi en natt, men där va de lite mysigt iaf. Mer att titta på och mysiga cafeer. Mycket backpacker människor och trevligt folk. =)

Igår kväll anlände vi till Byron bay. Här har vi tänkt stanna till på söndag =) Här ska de tydligen va väldigt mysigt också. Jag har nog hört alla prata gott om detta stället. Så de ska bli kul och se om det är så. De enda jobbiga just nu bara är att vi har hamnat i ett rum men två killar som röker STÄNDIGT!!! Jag får ont i huvudet och i halsen av all rökning. Men de verkar som de flesta röker här. Jag blir tokig! Är de bara jag som får ont i huvudet av rökning? De värsta är också att jag tror inte att de röker bara vanliga cigaretter =( BLÄÄÄÄÄ!!!

Idag gick jag upp, hittade en två dollar, men tappade bort den igen. =( Sen skulle vi ut och beställa frukost, jag ville ha yoghurt med musli. Efter att ha kollat på lite priser på olika ställen, hittade vi ett bra. Jag beställde de jag ville ha. Men när maten kom så fick jag frukt och yoghurt. Någon gammal yoghurt med gamla jordgubbar, utan musli. När jag skulle betala så kostade de betydligt mycket mer än de jag beställde gjorde. Så allt blev fel. Inte blev jag mätt på lite frukt och pyttelite yoghurt heller. =(

Alltid så här detta datumet. Så jag och Julia gick till mataffären och handlade lite sen hem och la oss. =P De är den bästa fördrivningstiden!!! =)

Hoppas ni har de bra hemma och leker lite i snön åt mig =) byebye


Sydney so far...

10-11-18

Nu har vi varit i Sydney i en vecka vilket har varit mycket trevligt! =) Jag gillar verkligen Sydney! Det har nog mycket med läget att göra ändå. Det är lite som Stockholm. De här med att det finns vatten och hav runt om och inne i staden gör de som mycket mysigare. Sen har vi inte riktigt lika mycket mysiga cafeer och restauranger i sverige. Överhuvudtaget! Tänk om vi kunde gå ut i Vänersborg för att äta frukost. Det finns inget ställe som har öppet förens tio hemma och då är det bara macka eller fika som gäller. Inga scrambled eggs eller turkish. Tycker jag är synd =)

Iaf, Det vi har gjort hittills är att se Opera huset såklart! Flera gånger och länge =) Jag fick till och med gå in denna gången. Det fick jag inte sist. Vi har kollat in Harbour bridge, Manly beach, Sydney tower, Darling harbour och dess restauranger. En sak som vi ska göra denna gången är att gå på Harry Potter i världens största IMAX. Det är en 3D bio som även visar vanliga bio. Som Harry potter =P Så det ska bli askul. Vi har köpt biljetter till imorgon (fredag).

Vi har även planerat att åka till Blue mountains på lördag och på Söndag åker vi nog vidare till Newcastle.

Jag fick reda på av Mia att de har byggt världens största Shopping centra här i Sydney. Så de va vi tvugna att kolla in. Jag kan lova att de va stort, och lyxigt. Det fanns många butiker som va så pass fläshiga så att vi vågade inte ens gå in. Det va anställda folk som stod och välkomna dig för att gå in i butiken. Allt va i guld och glamor och glas. Ja de va lite kul och se faktiskt. Jag kunde ju inte hålla mig ifrån att handla lite saker heller. Jag har länge velat ha en långklänning och nu äntligen hittade jag en som satt perfekt. Jag hittade även ett par jeans skjorts och går lite högre i midlan ni vet. Skit snygga =)

Här kommer lite bilder på de olika saker som vi gjort

Även Sydney har ett litet hjul som man kan åka upp i, som så många andra storstäder har skaffat sig. Men när man är uppe i sydneytower så känns detta hjulet ganska litet =P



Operahuset



Harbour Bridge



En väldigt mättsam våffla med två glasskulor, chokladsås, gärdde och chokladströssel =) Tror ni jag orkar hela eller? =P



Jag på Manly beach =)



Lite kul att de har julgranskulor i träden på vägen =)



Sydneytower, operahuset och liten bit av harbour bridge =)



Jag glad för att få vara vid operahuset =)



Nu får de nog vara med bilder. Vi har ju fortfarande lite kvar att göra i Sydney så det kommer mer info och bilder vid ett senare tillfälle.

Ikväll blir de nog Resident Evil på 3D =) Hihi...


Canberra

10-11-15

Jag säger bara de, man slutar aldrig att förvånas!!!

För ett par dagar sen så åkte vi från Melbourne till Canberra. Vi va där över en natt bara. Det va en liten mysig stad med ett enda hostel. Vad jag har hört så blev Canberra huvudstaden för att man inte kunde enas om sydney eller Melbourne skulle bli de. Canberra låg emellan så de fick helt enkelt bli den istället. =P

Det vi gjorde i denna huvudstad va att äta middag på en restaurang på kvällen när vi kom. Vi åt frukost på en annan restaurang på morgonen. Och vi gick till ett av alla museum som fanns att titta på. Shangern på museum som vi valde va krig =)

Vad jag vet så har Australien aldrig haft ett eget krig, men däremot så verkar dom vara väldigt stolta över hur många de varit med och hjälpt till i. Det va väldigt många liv som ofrades för att hjälpa andra länder i krig. Så här kunde de se ut i museet.

Med mig och hatten =)











Det va två hela väggar fyllda med namn på folk som hade dött vid olika krig och blommor satta på väggen brevid en del namn. Kanske folk som känner de som har dött och sedan satt en blomma för att visa att de tänker på dom.



Det bästa va att det va helt gratis att komma in =)

Det va istort sett de vi han med i Canberra =P Sen drog vi vidare med Greyhound bussen mot Sydney. Endast tre timmar på bussen så va vi framme.

Här har vi planerat att va tills på söndag. Så det kommer allt att komma upp lite fler bilder och inlägg på vad vi gör här, men inte idag =P


Great Ocean Road

10-11-10

Jag tänkte passa på att skriva lite om våran reda idag. Det tar sån himla tid om jag lägger allt på hög. Vi kom hem lite tidigare än planerat också så de va bra =)

Jag hade ställt klockan på 5.30 för att vara beredd att åka kl 6.25. Jag hade äntligen en jätte skön natts sömn för att inte tala om morgonen. Ni vet hur gott de kan va när klockan ringer och man ligger som en prinsessa i sängen. Så hade jag de, men de va bara att gå upp. Fast när jag hade ätit frukost och kom tillbaka till rummet för att dubbelkolla när bussen gick, så visade de sig att den inte skulle gå för ens 7.30 så jag hade kunnat sova en timme till förut. Typiskt, men jag kunde iaf att lägga mig igen o de va riktigt skönt. =)

Vi kom iväg och jag kände mig ytterliggare lite bättre idag. Dagens väder blev väl lite sådär såklart. Det va molningt, kyligt och till och med lite droppar regn på eftermiddagen. Men men. Jag ska visa lite bilder på vad vi gjorde. Hela dagen gick ut på att sitta i en buss och gå ur när vi kom fram till olika häftiga platser.




Ett av stoppen som ni ser här va de absolut roligaste på resan. Vi han knappt gå ur bussen så kom fåglarna och ville ha mat. De satte sig i händerna, på axlarna och på huvudet. =) Hur fina och söta som helst. =)





Vi såg även två vuxna och en bäbis koala, i de vilda förstås. Detta va inget zoo eller så, utan helt i de fria.

Nästa stopp va i regnskogen. Super fint, de va lätt den finaste regnskogen hittills som jag varit i.





De sista stoppen va vid de så kallade 12 apostlarna. Riktigt häftigt va de att se. Vi åkte runt allt för att se från olika vinklar. Tydligen så håller de på att rasa ihop en efter en. Men än så länge är de 14 kvar av de tidigare 18. Bergskanterna och allt runt i kring är rätt maffigt också!













Det va lite kallt när vi gick runt, men som tur va så hade vi filt med oss. Folk kom fram och sa att de tyckte vi va jätte söta och de som inte kom fram och sa något gock förbi med värsta leendet =) Tur man kan förgylla andras dagar lite =P



Vad ser detta ut som? =)







Detta är såkallad London Bridge. Eller har varit iaf, för den rasade för x antal år sedan. Men att den fanns i Australien hade jag ingen aning om =P



Det va dom bilderna jag hade idag =) De va skönt att få bloggat av sig med en gång =) Så fick ni se lite va vi gjorde sista dagen i Melbourne också.

Hörde att de snöade hemma nu igen. Tänk lite på mig när ni tittar ut vettja, så ska jag tänka på er när vi har de soligt och varmt =)


Hej o hå...

10-11-09

Ja ni, de va länge sen man va så här sjuk vill jag lova. pust o stön...

Jag kanske ska börja där jag slutade sist. I fredags så va Julia ganska dålig, jag hade kvar min halsont som jag fick i Cairns, men för att hinna med så mycket som möjligt så bokade vi in två resor. En till Phillip island på lördagen och en till Great ocean road på måndagen.

Natten till lördagen va ganska dålig för oss båda. Vi låg med snoriga näsor och hosta hela natten och på lördag morgon vaknade vi och kände oss sämre än dagen innan. Men vad gör man, har vi bokat så har vi. Iväg med buss vid 11 för att ha första stoppet vid ett litet minizoo. Här fick vi klappa kängrur och wallaby. Vi fick även se Wombat, dingos, koalas, emuer, fåglar, tasmanien devil och några andra roliga djur.



Har ni någonsin sett en albino kängru? Det hade iaf inte jag innan jag kom hit =P



Efter detta första stopp och lite lunch och fika däremellan så kom vi till Phillip island. Varför vi åkte dit och vad denna ö är mest känd för är alla pingviner som kommer upp ut vattnet vid skymmning för att hitta ett bo att sova i över natten. ( i detta fall den minsta pingvinarten i världen).

Så här kan ön se ut från en sida =P



En jätte söt pingvin =) Som tur va fick vi se en när vi gick på den här boardwalken som ni ser på bilden ovanför, för när själva pingvinstimmet kom ur vattnet på kvällen va de kameraförbud åt alla håll och kanter =P



Bara de att ju längre dagen gick desto sämre mådde min kropp. Jag frös ständigt, även om vi hade tagit med våra varmste kläder och en filt att värma oss med. På kvällen när vi satt och väntade på att pingvinerna skulle komma upp från vattnet så skakade hela kroppen på mig. Så de va nog pricken över it.

På kvällen när jag la mig hade jag hög feber och natten va hemsk. Jag kravlade mig upp vid 5 efter att ha sovit kanske 5 minuter mellan lördag och söndag. Jag ringde mamma och pappa för att få prata med någon och lovade att gå till doktorn. Bara de att jag frågade tre pers i receptionen här jag bor och alla gav mig olika svar vart läkarstation låg. Två av dom fanns de inget sjukhus eller liknanade och de tredje va stängt. Så Tillslut ringde mia och pratade med mig så hon fick kolla upp hur de låg till här nere i Melbourne. Konstigt de där. Ingen vet vart man kan gå till doktorn här, Jag frågade till och med folk på stan, men de svarade bara "jag tror de ligger ditåt" och så pekade de bara åt något håll =P

Så på söndageftermiddagen gick jag och Julia till akuten, satt där i 4.5 timme innan jag kom in. Men va skönt de känns efteråt. Jag fick penicillin och råd om att ta andra tabletter med.

Bara de att måndag hade vi bokat in en annan resa, så de va ju bara att ringa och boka om. Som jag tydligen inte ens fick göra med så kort varel. Men vilken tur att jag hade varit hos läkaren. =) Jag fick dock lägga ner ytterliggare tid till att ringa upp akuten igen för att få intyg o shit, men de va de värt, för nu har vi bokat om resan till onsdag istället =) Då blir det Great ocean road =)

Så ja, nu blev de som vanligt en ganska lång historia om något som kunde varit kort. Men de vi har gjort mestadels hittills är iaf att sova och tycka synd om oss själva =P

För utom i eftermiddag =) Jag är så nöjd!!! Vi köpte en spårvagns biljett för att slippa gå runt i Melbourne igen. Och efter att ha fixat lite bra ha göra saker så tog vi oss ut till detta stället som ni alla känner igen (hoppas jag)



Vi har pratat om hur mycket vi kommer att sakna svensk mat och framför allt typiskt svensk julmat/godis. Men här fanns allt!!! =)







Så nu känns de rätt så bra igen =) Då vet man att man kan fira jul lite mer som hemma. Jag vet inte hur jag hade klarat de utan lussekatter och glögg annars =)

Jag känner mig bättre och bättre för varje stund som går så nu hoppas jag att det kommer bli fler upplevelser igen. På torsdag drar vi vidare mot Huvudstaden Canberra. Och förmodligen åker vi till Sydney redan på fredag. Så nästa gång vi höres blir nog när vi är i syndey.

Bye bye


Melbourne

10-11-05

Då ska vi se vad vi har gjort här nere hittills. Första dagen låg vi som sagt och sov och värmde upp oss efter att ha varit ute och letat efter något billigt hostel.

Dag 2 gick vi ut på stan och kollade vad de hade att erbjuda. Melbourne är, om inte jag minns fel, 2:a största staden i Australien, så lite måste de finnas. Ikea vet jag finns i denna stad, men förmodligen utanför city för vi har inte hittat något hittills. Däremot så har de, som så många andra städer, folk som sitter längs gatona och spelar för att få in lite pengar. Den här mannen va riktigt duktig.



Vi satt och lyssnade på han en liten stund faktiskt. Spelade många bra låtar som man känner igen.

Det börjar bli väldigt julinspirerat i butiker och köpacentrum runt om i Australien. Dom börjar tidigt här. Det har allt funnits granar och julpynt i vissa butiker länge, men nu kännes de som det börjar komma på de flesta ställen.



Här inne fanns en riktigt rolig affär med massa spel. Det va spel som man har sett och spelat när man va liten, men också spel som va grymma som man inte sett förut. Som till exempel detta. Det skulle mycket styrka till för att hålla pengarna i styr när man såg de.





Det blev nog bara fönstershopping denna dag. Det va bara mat vi betalde. De bästa va att vi hade fått rabatt checkar på olika saker när vi anlände till Melbourne. Så vi gick till ett pannkakeri som vi fick två tjocka goda pannkakor var med grädde till och betalade halva priset.  =)

Dag 3 gick vi till Melbourne museum. Åh va tråkigt kanske ni tänker då, de hade iaf jag gjort =P Men detta museet hade allt. Det fanns massa olika avdelningar som man fick klämma och känna, se och röra. Lyssna och titta och va med i händelser.
Det kunde handla om t ex människokroppen, våra minnen och sinnen. Hur vi ser ut innanför skinnet och utanpå. Vad händerna kan betyda och hur en fot har kontakt med hela kroppen. Hur man drömmer om vad och varför man drömmer olika saker. Hur man upplever ett rum eller vilket minne du har efter har sett eller hört något. Det fanns allt om oss människor på en avdelning.

Det fanns också om abourginer och hur de lever, varför de lever som de gör. Hur deras liv påverkas av oss andra. Hur deras målningar ser ut och bla bla bla. Det skulle tydligen va den mest intressanta delen på museet, men för att va tråkig så va de den delen jag gick igenom på 5 minuter. =P
Den delen jag gillade mest va Djuren =) Förvånande va? =D Först fick man se Dinosarieskelett och hudbitar från typ 300 miljoner år sedan. AS häftigt!!!

Gissa vad detta är för sort? =)



Eller denna =)



Det fanns verkligen alla sorter =)









Sen hade de ett maffigt rum med alla olika sortes djur som finns runt om i världen. Det va häftigt, synd bara att kan kan så lite om djuren. Det hade varit roligt att kunna namnen på alla här inne =)





Den här kan jag iaf namnet på, kan ni? =)



Vet ni vad detta är för djur? Synd att inte dom finns kvar. Tydligen dog de ut på typ 30 talet.



Lite typiskt mig att ta närbilder på katt djur men visst är dom fina =)



Sälar och Platypus är inte så fula heller =P



Eller dessa sötingar, Ser ni vilka djur de är? Än så länge har jag inte sett den till höger i de vilda. Tydligen ska den va ganska argsint. Namnet börja på W. Vet ni då?



Dessa coolingar ska jag och Julia förhoppningsvis åka och se i de vilda. Det finns ett ställe man kan ta sig till här ifrån Melbourne som det bor pingviner på. Dom kommer fram på kvällen när det börjar bli mörkt. Så förhoppningsvis får vi snart se dom vilda också =)



Ser ni likheten på denna fina puman och den jag har på min axel?! =)



Nu är ni säkert trötta på alla fina djur som jag har visat er, de va iaf djur avdelningen som jag gillade mest med museet. Sen fanns de en del med hur de levde i Melbourne förr i tiden. Hur staden såg ut med de små byggnaderna som de bodde i. Man fick gå in i modeller som de hade byggt upp. Och se porslin och böcker de hade sparat från början av 1900-talet. De va lite intressant faktiskt. Se att en storstad som denna har haft de ungefär samma som vi i sverige förr i tiden.

Jag tog mig en liten flygtur upp till månen, för de kunde man visst göra på detta museet också. Det va rätt kallt men mysigt =)




Mitt i Museet hade de en avdelning med regnskog. De hade planterat regnskogens växter och smådjur där inne så att man fick gå in där och titta hur det lever och rör sig på sådana ställen.  Lite häftigt hur de kan bygga allt på ett ställe.

Sen kommer jag nog inte ihåg så mycket mer. Jo de fanns så klart ett cafe, men de gör de ju på alla museum väl =P Sen fanns de en Titanic avdelning. Fast den kostade extra att gå in till och så va den fullbokad hela dagen. Så de blev inget Titanic för oss. Hade kanske varit lite kul att se, för det va säkert delar av fartyget och mycket intressanta kort och historier. Men de kostade därefter också. Jag är inte ens så jätte förtjust i de så, a. =P

Det är väl de mesta vi har gjort hittills i Melbourne. =) Vi har bott på två olika hostels faktiskt. Det började med att vi lyckades anlända samma dag som melbourne cup pågick. Vilket tydligen betyder att hela denna veckan har accomodationen gått upp i pris. Tydligen världens största häst race. Folk klär upp sig i ståtliga kläder och fina hattar för att åka och kolla på detta. Ni kan ju googla på de får ni se =)

Iaf, vi va trötta, sjuka och kalla så vi tog in på närmaste hostel. Bara de att vi han knappt checka in och komma till rummet innan jag fick lite kalla kårar. Det kom in en securitas gubbe och haffade en kille på rummet. Jag har försökt förstå varför detta hände men under våran två nätters vistelse på detta ställe så va de enda jag hörde att denna killen hade kommmit in på natten för att hitta en tjej som bodde här. Han hade också letat efter en pistol och sen hade det hänt något i duschen. Förmodligen inget mord, men ngt lindrigre. Så de va bara att packa ihop sakerna för att leta upp ett annat ställe. Med lite sömn och mat i magen så hittade vi ett ganska billigt och bra ställe faktiskt. Här ingår de till och med frukost =)

Idag är de min och Kristoffers 4 månaders dag =) Hoppas du har det bra hemma! Kram på er alla, vi höres väldigt snart igen =)


Great Barrier reef

10-10-05

I måndags blev det av =) Med flera väckarklockor på och en dålig natts sömn för att jag inte ville missa de, så kom vi till slut iväg till Barriär revet!

Checka in och klev på båten som skulle ta oss ut till havs. Det va en mycket trevlig personal som jobbade på båten. Mycket hjälpsamma och super goa mot alla. Kl 9.20 skulle vi som hade bokat dykning gå upp på däck för att få instruktioner på hur man går tillväga med all utrustning. När jag satt där och lyssnade på all information så blev jag allt mer nervös. Vad har jag gett mig in på? Massa tecken på om man är ok, eller behöver hjälp. Hur syrgasen fungerar och hur man vet om det ens finns sygas kvar. Vad man gör om man tappar munstycket ur munnen? A, ni fattar. De va en hel del info att prenta in i min lilla hjärna.

Med tanke på att jag och Julia skulle flyga vid midnatt så va vi tvugna att vara bland de första som dök. Så inte han jag kolla hur de andra gjorde innan heller. Ne, först på med dräckt, sen tygnder runt magen och sist men inte minst den stora gastuben på ryggen. Tänk er klena mig med en sån på. =P Haha, men de gick faktiskt bra =)

Vi hade såklart också simfötter och stora feta glasögon, som man skulle spotta i för att kunna se något. Jag som inte ens kan spotta. Men a, de va ju bara till att försöka för annars fick någon annan göra de. O jag ville verkligen inte ha någon annans spott på mina simglasögon!

Allt va klart och jag hoppade i vattnet. Först hade vi en snabb genomgång för att visa att vi uppfattat allt som sades. De va nog tur de, för man känner sig mycket tryggare av att ha provat alla tecken och saker först. Julia fick lite panikattacker under träningen så hon blev kvar när vi andra simmade iväg. Jag kände mig inte så lugn i början, men de släppte ganska snart när man fick se alla fina färgglada fiskar och rev i vattnet. Vi dök som djupast 10 meter och de va helt otroligt maffigt vill jag lova. Något som jag lätt skulle kunna tänka mig att göra igen =)

När jag kom tillbaka till båten fick jag höra att Julia skulle få ett andra försök, vilket gjorde mig glad. För de va lätt värt att uppleva. Jag tog av mig dykarutrustningen och på med snorklingssakerna för att försöka lugna ner Julia med att det blev lättare allt eftersom man dök.

Jag tog med mig undervattens kameran och tog lite kort, för efter en kort stund så bar hon iväg =) Jag fick göra mig redo med mig vanliga kamera för att ta kort när hon kom tillbaka =)





Tyvärr så blev de inga bilder på mig i varken dykar eller snorklingutsrustningen. Men ni kan ju tänka er hur snygg jag va iaf ;) Så här såg revet ut uppifrån vattnet.



Vi fick snorkla på två olika ställen. På det första stället, där vi även dök, där såg jag en haj =) Inte en vithaj asså, men en storing som säkert va 1,5 meter lång. Jag tog kort på den med vattenkameran, så jag hoppas verkligen att det blir bra bilder =) Vi har inte lämnat in kameran än, för vi hittar inget ställe att lämna in den på. =P

På andra stället vi snorklade va det mycket finare. Vi kom mycket närmare revet med snorklingen där också. Så himla häftigt med alla färger. Det va så man kunde ta på revet och fiskarna, men de gjorde jag inte såklart. =P Däremot så tog fiskarna på mig. Himla tur att jag hade dräckten på mig, annars hade jag nog varit lite panikslagen. Synd bara att jag inte tog på mig luvan som fanns på den. För en fisk va väldigt glad i min toffs. Så han attakerade mig bak huvudet, såg toffsen sitta i slutet på min fläta som jag hade gjort och snodde den. Grrr... Dumma fisk! =P Efter de fick jag simma med hår överallt i ansiktet =P

Vid halv fyra drog vi oss tillbaka till hamnen. De jag och Julia hade att se fram emot då va inte en skön dusch direkt, ne vi skulle lämna tillbaka bilen, så den fick ju städas ur och göras rent. Sen fick vi vänta på flygplasten resten av tiden för att chacka in kl 22. Bara de att vid 22.30 när vi kom fram för incheck så fick vi höra att planet som skulle ta oss till Melbourne hade inte lämnat Melbourne för att komma till Cairns med sina passagerare än. Men för första gången måste jag säga att det kändes ganska bra att de va försenat, eftersom vi hade dykt och ju längre tid vi väntar på att komma upp i luften, ju bättre kommer kroppen att må när vi flyger. =)

Vid 3.15 kom vi iväg iaf och landade kl 7.15 istället för 4.15. När vi gick av planet fick kroppen en chock. Från att ha varit i värmen sen vi kom till Australien. Men att ha haft 35 grader i Cairns så kom vi till Melbourne som hade 10 grader. LITE skillnad. Jag hade ingen aning om att de va så kallt här nu i november. Vi har inte ens några kläder packat för kyla. Så med halsont redan från Cairns så blev det bara värre kan jag lova när vi kom till kylan.

Så hittills i Melbourne har jag inte haft så mycket röst, tät i näsan från och till och huvudvärk. Till och med ont i munnen. Konstigt de där. När jag blir sjuk så får jag ofta blåsor och sår i munnen. Så svårt och äta har det varit med. =P Men men, jag gillar inte att bara ligga stilla, jag känner mig bara sämre och mer tät i näsan om jag stannar inne. Så efter att ha tagit igen sömn dag 1 så tog vi oss ut dag 2 och 3. Jag tog såklart på mig allt jag kunde hitta i ryggsäcken =) Dubbla tights, dubbla linnen, dubbla tröjor, tjockaste sockarna och varmaste skorna. =) De va bara mössa och vantar som saknades =P

De får nog bli ett nytt inlägg om vad vi har gjort i Melbourne. Ni ska inte få läsa allt på en gång =)


RSS 2.0