Vad gör man på nyårsafton?

10-12-30

Här sitter jag dagen innan nyårsafton och har inga planer inför imorgon. Helt osant är de också att bussbolaget kommer att va i strejk hela nyår. Så de går inga bussar någonstans. Jag och Julia hade som plan att åka till Noosa för att gå ut på någon nattklubb. Men de sket sig rätt gött när vi fick höra att de inte går bussar och taxin är tydligen inte att prata på. Jag försökte boka förut, men de går inte ens idag att komma fram på linjen till dom.
Här är vi i Australien och vet inte vad vi ska göra på nyårsslaget. Jag tänker inte jobba iaf, de är en sak som är säker! Jag åker inte utomlands för att jobba på de speciella tider man alltid måste jobba hemma. Så vi får väl se vad som händer.

Jag har iaf fått jobb hos Mia och Shawn i deras cafe. Jag kommer att jobba mornar måndag, onsdag, torsdag och fredag framöver. Jag lovade även ägarna till detta hotellet som vi bor på att jobba alla helger så vi får väl se om de blir någon ledig tid över =P Men mycket bra att de finns jobb iaf. De är en sak som är säker! =)

Ne, nu får jag nog ta o lägga mig om jag ska upp och jobba imorn bitti =)

God natt på er och gott nytt år!!!

Julafton :)

10-12-27

Först vill jag börja med att visa er min julegröt som jag och Julia gjorde häromdagen =) Den blev jätte lyckad på vanligt ris måste jag säga. O va enkelt de va. Visst att de tar lite tid, för man måste vänta på den att gegga ihop sig, men vadå. De här måste jag göra oftare =) Jag glöde ta kort första gången jag hälde i gröten i tallriken så jag fick fylla på en gång till =P



Sen skrev jag i förra inlägget om jag inte minns fel att jag skulle ta ett kort på granen. Så här är den =)

 

 

Mias tradition här nere, för att göra de lite svenskt, är att smaksätta svensk vodka med lite kanel och nejlikor. Och så här ser den ut när den är nybehandlad.

 

Eftersom vi firar Australisk jul nu så firar vi på juldagen istället. Klapparna öppnar vi på morgonen. Men först en puss

 

 

Om man inte har någon familje medlem som kan komma och fira jul så får man ta till sina vänner. Här är Mia och Shawns vänner som firade jul och åt svensk julmat med oss.

De va shawn som stod för julskinkan iår.

 

Sen har vi de allra bästa kortet på hela julen. Jag måste säga att de här är nog de finaste jag har tagit på länge. Så himla nöjd. Jag har till och med fått godkännande denna gången. Inte så vanligt nämligen att jag får de. =P

 

 

Man får inte glömma bort vad man har fått i julklapp heller. Så alltid bäst att dubbelkolla lite då och då. Påminna sig själv om vilka fina klappar tomten kommit med.

 

 

Sist men inte minst, de regniga och dystra vädret vi hade på juldagen här nere. De va lite solglimtar in i mellan men också lite regn droppar då o då.

 


Jag glömde visst att ta kort på maten när den stod på bordet. Men de vi åt va Jansson, köttbullar, rödbetssallad, lingonbröd, ägghalvor, julskinka och såklart julsnapsen som Mia hade gjort. =) Allt hemmagjort! Jag är mycket stolt över allt jag har åstakommit denna julen. Jag har nog gjort mer iår än vad jag har gjort i hela mitt liv tror jag =P Haha, nyttit o komma bort lite.

Jag fick en mycket bra julklapp ocskå. Presentkort hos frisören som jag gjorde slingor hos sist. Hon va riktigt duktig och jag skull verkligen behöva gå sit igen. Så de kunde inte blivit så mycket bättre faktiskt. =) Sen fick jag choklad också =) Mycket uppskattat!

Dagen efter juldagen blev de jobb för hela slanten. Så nu är nästan jul pengarna tillbaka på kontot igen =P Känns bra! =) Hoppas på att de blir mycket jobb nu framöver bara. Så man kan få ihop till usa igen. =P

God fortsättning till er alla!


Lussekatter & Golf

10-12-23

Nu har jag och Julia bakat lussekatter. Vi lyckades göra 23 stycken och efter 10 minuter så va de bara 5 kvar =P Vi tog fram julmusten och pepparkakorna vi hade baka ett par dagar innan och hade lite julmys =)





Så här ser de ut i lägenheten efter vårat julpynt. Ser ni den fina tomten på fönsterdörren? =)



Igår va jag och Julia ute för att köpa lite julklappar till Mia och Shawn. Om man säger så här, Mia är super lätt. Det går att köpa hur mycket som helst. Man får bara prioritera vad hon mest vill ha eller behöver. Men Shawn, även om vi har levt med han i 3.5 månad så blir de inte lättare för de. Men vi får hoppas att de blir bra ändå. Lite fiffiga har vi nog varit tror jag.

I måndags kom Alex hit och hälsade på. Så i tisdags passade vi alla på att åka ut till golfbanan och spela lite. Innan vi börjar måste man visst strecha. =)



Sen ska man ha någon som kör runt på klubborna =)



Då va de dags att börja spela, här är jag i full action.



Mia in action



De kan bli lite långdraget när en annan ska spela. Eftersom jag bara provat en gång innan. Då får de lite mer proffsen stå och vänta så länge =P



Synd bara att de va för blött i gräset. Vi hade tänkt att köra runt i golfbilarna, men de gick inte. Då får vi helt enkelt ta en golf dag till. =) De är ganska kul att spela golf tycker jag. Förutom när de kommer ikapp folk bakom. De är lite stressigt spel måste jag säga. Hade man varit själv ute på banan hade de inte varit några problem skulle jag tro =P

Idag blir de till att prova göra gröt på vanligt ris. De finns som sagt inget rundkornigt ris här nere och de är heller ingen som kunde svara på frågan. Så nu blir de upp till bevis idag. Jag ska försöka komma ihåg att ta kort på gröten innan jag äter upp den så får vi se hur de ser ut. =)

God jul till alla där hemma! Jag vet inte om jag kommer blogga något mer innan julafton. Kanske, kanske inte. Men i annat fall få ni ha en jätte bra julafton!

Pepparkakshus...

10-12-18

Nu va de allt ett tag sedan man skrev här. Jag tänkte lägga upp lite bilder på de vi gjort de senaste. =)

Här är jag i min nya bikini

Brisbane, på väg till bion frammåt kvällen för att se Due date. =) Himla bra den.

I tisdags så åkte vi allihopa på picknick. =) Himla mysigt måste jag säga. Som vanligt så tajmar vädret in de med Mia och Shawns lediga dag =) Himla bra!

Najs utsikt hade vi också =)

En hel skön dag, som slutade som så många andra nu för tiden. Mario bros på nintendo wii =) Himla roligt när man kan samla stora mynt och upptäcka lite mer utöver de vanliga.

I onsdags fick jag hjälpa till lite på cafet, så där slutade min ledighet på ett par månader. I torsdags började jag och Julia jobba här i samma byggnad som vi bor i, Clubb Coolum. Himla tur måste jag säga. Som några av er redan vet, så regnar de väldigt mycket här. Tydligen så har de inte regnat så är mycket på 30 år. Men nu är de värre än så. Det är storm och hagel med blixtar som inte har ett enda mellanrum mellan sig.

Stormen gör så att utemöblerna på balkongerna flyger av och ner i poolen flera meter ner. Haglet är stora som golfbollar, förstör bilar och skulle förmodligen ge dig en regäl huvudvärk om du skulle få den på dig. Blixtarna och åskan håller på utan mellanrum. Nästan så man tror att det är dag när blixten lyser upp hela himelen på kvällen.

I igår (fredag), tog jag och Julia fram pepparkaksdegen som vi köpte på Ikea. Vi hade som plan att baka ett pepparkakshus och lite pepparkakor. De såg ut lite så här...

Frammåt kvällen när vi höll på att sätta ihop och pynta pepparkakshuset så dog strömmen av allt oväder. Då kom ljusen fram så att man såg något.

Detta är Julias sida

Och min =)

Ser ni vad de står på taket? =)

Vi har även köpt indgredienser till lussekatter så de blir nog snart av hoppas jag.

En sak undrar jag lite. Vi hade tänkt att göra risgrynsgröt imorn på 4:e advent. Men de har inget sånt speciellt ris som man ska göra de på. Finns de något annat ris man kan göra gröt på? Risottoris? vanligt ris? Funkar något eller går de inte alls? Är de någon som vet? Hade varit väldigt gott att göra det annars.

Idag har vi jobbat igen, imorgon blir de också jobb här på hotellet.

Kram och god jul på er så länge.


Grattis Alice!

10-12-09

Nu har vi äntligen fått sol. De började lite smått i tisdags på morgonen när vi åkte till Seaworld. Igår höll de i sig fram till på sena eftermiddagen. Idag är de fortfarande strålande sol och klockan är halv sex på kvällen.

Så idag har vi passat på att vara på stranden. Vilket va väldigt gott. För utom, jag antar att ni kan gissa vad som har hänt =P Jo då, hon har gjort de igen. Julia har bränt sig. Man tror ju att tillslut borde hon bli bara brun. Men inte då. Det finns alltid ställen som hon inte har solat på som är extra känsligt. Hela Julias kropp va insmörjd, från topp till tå. Så det hade inget med de att göra. Utan hennes mage och överdelen av benen som hon har haft byxer på förrut va lite smått vitare än resten av kroppen. Så efter ett par timmars solning så valde vi att gå till ett cafe. Trodde att vi båda hade klarat oss denna gången. Men när vi kom hem insåg vi att ne e, inte denna gången heller. De värsta är att det blir värre och värre för varje gång. Sist gång hade hon blåsor på ryggen, men klagade ändå inte jätte mycket på hur ont de gjorde. Men denna gången kan hon inte göra någonting. Inte sitta eller böja sig. Inte ha några kläder som sitter tajt på. Så de ska bli väldigt intressant hur detta utvecklar sig om ett par dagar.

Men jag gillar solen. Jag fick knappt ett märke efter solningen. =P Lite tråkigt kan jag tycka, men jag har väl fått nån tendens åt färg iaf. =)

Grattis världens sötaste 2 åring på din dag idag! Moster tänker på dig! =)


Shit va kul =)

10-12-08

Nu har jag och Julia varit pa Seaworld oc traffat de sma sotingarna. Hur goa ar inte delfiner da? Helt kar! Jag har dock inga bilder pa mig med delfinen, fick inte ha med kamera in till omradet. Daremot sa tog dom kort sa jag har ett riktigt foto pa oss nar vi haller i varann jag och delfinen =) De enda kortet jag har ar pa mig innan...



Efter att vi haft varan livs upplevelse sa gick vi vidare i parken for att se vad de fanns mer for djur.













De hade en mycket bra sjolejon show. Vem tror ni att poliserna letar efter har? =P





aven en mycket bra delfin show fick vi se









Det va en mycket bra dag, men lite sol och mycket regn. =P Men jag vet inte riktigt om de va vart 75 dollar att overhuvudtaget fa komma in i parken. Sen va de saklart ytterliggare 225 dollar for att traffa delfinerna. Och sa fick man ju inte ha med sig nagra saker varken till delfinerna eller till de fa attraktionerna som va oppna, sa ytterliggare 10 dollar for ett skap att lasa in allt i. Maten kostade dubbelt sa mycket for dubbelt sa lite. Men men, en bra dag anda. =)

Idag ar de soligt och fint, sa just nu ligger jag ute pa bakongen och har de gott. Hur gar de for er hemma? Nagon snoangel gjord an? =)

Finally

10-12-07

Tankte bra saga att vi antligen ar pa vag att simma med delfiner. Weho!!! Hoppas att det kommer ga bra. Snacka om mitt livs upplevelse. See you..

NSW - QLD

10-12-04

Från New south wales till Queensland

Vi åkte som sagt till Port Maquire och där stannade vi i en natt. Vi hade jätte fint väder och bara glassa i solen vid vattnet i två dagar =)



Hur gött som helst, tydligen skulle de finns delfiner här, men vi såg inte en enda =(

Sen måste jag visa en sak som påminde mig väldigt mycket om hemma. Nästan så jag började gråta när jag såg dessa.



Mina va dock snyggare, mattare o så. Men oj vad jag saknar min bil.

Sen har folk velat att jag ska lägga ut bilder på mig när jag har mina nya kläder. Jag har ett kort på min med klänningen som är lite halvmörkt, men iaf.



Stranden i Byron bay. Här va de fullt av ungdomar i 17 & 18 års åldern som har tagit studenten. Väldigt fin strand och varmt och gott. Såklart så brände sig Julia även här =P Haha...



Sen har vi hostelet vi bodde på i Byron Bay. Helt okej får jag säga. Mycket plats för alla och stort kök. Många duschar och toaletter. Sen hade de storstädning av allting på morgonen när alla sov. Mycket bättre än många andra hostel vi bott på.





För att hålla sig vid liv här nere i värmen så får man köpa mycket vätska att dricka. Kan bli långtråkigt med vatten o då är bästa knepen en sån här =)



Jag har köpt en sak till =P Jag hade faktiskt planerat att köpa denna innan, bara de att jag ville inte gå och bära på allt så därför har jag väntat. Som tur va, för när jag gick ut här om dagen och fördrev tiden med att kolla i affärer, så va de rea på dom. Jag har inget kort på mina nya vita jätte fina Hörlurar än, men de kommer nog de med =) Jag behöver dom när jag lyssnar på musik i mobilen och så när jag pratar med folk på skype. Nu har jag och Julia snart var sin dator att sitta vid. Då kan vi passa på att prata med folk samtidigt istället för att vänta på varann. Hur bra som helst.

Ne de va väl de för nu. Här på Guld kusten regnar det väldigt mycket. Vi hade två soliga dagar när vi kom, men efter de så har de bara regnat ständigt. Men men, skulle de hindra mig från att gå ut? Haha... Ne, de är ju inget snökaos direkt ;)


Kläder...

10-12-02

Tänkte bara göra ett snabb inlägg på de lilla jag har köpt de senaste. Jag kan inte hjälpa de, men jag tycker om alla mina nya saker =)



Man ser säkert bättre om jag lägger upp de en och en, men äh. Bara så ni får en liten hum tänkte jag. Så himla nöjd för allt! =)

De värsta är att de blir säkert mer så småning om. Men nu börjar de bli att jag kan gå in i affärer utan att jag hittar något. Känns bra =)


RSS 2.0