Nu bär det av!

26-02-11

Skulle bara meddela att nu ska jag och julia ner till cafet en sista ggn och äta frukost. Sen kommer Dave och köra oss till flygplatsen. För att kl 12 ta flyget till sydney. Där ska vi spendera två dagar på att göra de sista som vi inte gjort i Sydney än.

På måndag kommer vi att åka till USA och då blir jag också av med mitt australienska mobilnr. Så från och med måndag kommer jag att använda mig av mitt svenska mobil nr. Glöm inte skriva 0046 innan eller +46 om ni vill mig eller julia ngt. Vi får se om vi skaffar ngt amerikanskt mobil nr men förtillfälet har vi inte tänkt de iaf.

Weehooo, off we go..


Sista tiden i Coolum Beach

24-02-11

Nu är de bara två dagar kvar tills jag och Julia åker till Sydney. Alltså på lördag. På måndag bär det av till Amerika =) Fatta vad roligt det kommer att bli?!!!! =) Jag längtar så jag spricker känner jag.

I fredags iaf så gick jag och Julia för att spela Lawn ball. Det funkerar lite som boul. Man kastar först en liten vit kul som man ska komma så nära som möjligt med de andra större som man kastar efter hand. Skillnaden är att det finns en tyngd i dessa större. Så istället för att man ska kasta så rakt som  möjligt mot den vit lilla kulan så ska man kasta åt sidan, så att den svänger i riktining mot den lilla vita. A, jag vet inte om ni fatta, men de är iaf en typiskt Australiensk sport som jag tyckte att Julia skulle försöka sig på innan hon lämnade landet.



Jag måste säga att Julia gjorde ett riktigt bra jobb. Vi höll på en timme tills vi sedan gav upp av uttråkning =P

I söndags hade vi bokat bord i Mia och Shawns restaurang. Jag och Julia hade konstigt nog itne provat att äta där på kvällen en enda gång under tiden vi varit här i Australien. Så vi kände att det va dags. Vi Beställde tre rätters för att verkligen få smak av allt. O jag säger bara de, så J*vla gott!!! Himelriket kändes de som man va i.

Vi påväg till restaurangen



Den första rätten som kom in va en aptitretare. Liten taste av soppa med smak från gröna ärtor.

Förrätten som vi hade beställt bestod av bröd, som va nybakt riktigt gott och som man hade flingsalt och olja till. Även inbakta oliver med va de nu va runt. Tråkigt nog va vi så hungriga att ajg glömde som vanligt att ta kort på de =(

Varmrätterna som vi beställt tog jag däremot kort på. Mias rätt är den godaste risotton jag någonsin har ätit.



Min bestod av risotto också, fast med fisk =) Åh vad gott de va.



Julia tog något helt annat. Kött och potatis =)



Desserterna va också att dö för. Julia tog vit choklad och crisp med glass och lite smått och gott runit i kring.
Jag tog choklad, de va lite liknande som choklad mousse & chokladpudding fast hårdare. Med kex till.
Mia tog äpplepaj med vaniljglass.

Detta kan ni ju förstå att jag verkligen inte han ta kort på, efterrätt är svårt att hålla fingrarna borta från. Men jag tog kort efteråt =P Men de är nog ingen ide att lägga ut. 

I måndags så va de fint väder, Mia jobbade till tolv och sen gick vi alla 3 till stranden. Vi bada och kastade freespee och pressade en stund. Glömde såklart att ta kort även där =P
När vi kom hem gick jag till gymmet och när jag kom tillbaka va de riktigt dåligt väder. Julia hade lyckats ta kort på de under tiden när de va påväg in.



Man ser verkligen skillnaden från hur de va till hur de kommer att bli. =P

Efter detta har de varit dåligt väder i flera dagar. Igår (onsdag) försökte jag och Mia spela tennis. De va sol i 5 minuter, men efter de så börja de blåsa så hårt att när jag sköt iväg bollen så blåste den tillbaka till mig. =P Haha, sen kom regnet. Men de va roligt att få provat tennisen här iaf.

Ne, nu blir de till att börja tvätta och packa snart =) Weho!!! Hoppas att man kan komma åt någon dator där bara så att jag få chans att blogga lite och lägga ut bilder på allt vi gör =)

Caloundra

17-02-11

Nu har jag och Mia varit i Caloundra på semester som ni vet och jag säger bara en sak. Coolum Beach is the shit! =) Vi hade de jätte mysigt trots att de va regn o rusk väder. Men det finns iaf inget som kan jämnföra sig med Coolum där Mia och Shawn bor. Rena paradiset här vill jag lova. Men iaf...

Vi kom fram till hotellet på söndag eftermiddag. Så här såg de ut.







Vi bodde på högsta våningen såklart =) Med min höjdskräck =P Som tur va fanns de bara 6 våningar på detta hotellet. Ser ni havsutsikten vi hade? ;)





Poolen såg vi från våran balkong med =)



Första kvällen gick vi till ett mycket trevligt ställe som heter Fortyfive 51. Fråga mig inte om valet av namn, för jag vet inte =P Men här spenderade vi större delen av kvällen iaf. Mat för 8 dollar och drink för 5 dollar. Helt ok =) Livemusik va de hela kvällen med.



Kort på hotellets utsida. Om ni ser på botten, bakom telefonkiosken, så ligger restaurangen som vi va på. Med andra ord i samma byggnad som vårat hotell. Hur bra kan de bli? =)



På Alla hjärtans dag lyxade vi till de med en mousserande i rosa =)



Så här såg himelen ut större delen av tiden som vi befann oss i Caloundra.



Min outfit på Alla hjärtans dag =)



Skål



Tanken att de va alla hjärtans dag slog ju inte riktigt förens vi skulle gå ut och äta. "Hmm, undra om de finns några bord lediga på restaurangerna? =P Smart, kanske skulle kollat upp de innan."

Så när vi kom ut för att hitta en bra restaurang så va de ganksa fullt. Alla, och nu menar jag verkligen Alla ställen hade dukat upp bord för två =P Under den tiden jag och Mia hade letat restauranger längs med gatorna upp och ner så såg vi inte ett enda bord där de satt mer än två pers. De va BARA par, överallt!!!! Jag skämtar inte. Hur orkar folk? Men vi hittade ett bord till slut. Också för två, fast skillnaden va att vi va dom enda som inte kom som par. Ni kan ju tänka er hur kul de är att sitta på restaurang, där det är smockat med folk. Runt dig överallt sitter de kärlekspar, för att vi fick sitta mitt i smeten också =P Som pussas och myser hela tiden. Ja, jag säger bara de. "In med flaskan." =P Jag och Mia beställde in en flaska mousserande som vi skulle dela på till maten. Himla lyxigt =)

Detta stället va de bästa av de bästa. Om ni någonsin åker till Caloundra i Australien så gå till La Dolce Vita. Dom har Riktigt god mat där. Så efter att fått i oss allt vinglade vi så smått hem.

Dagen efter började i samma bar som första kvällen. Vi tog en drick för 5 dollar och tacos som de serverade den kvällen för endast 2 dollar =) Super gott. Vi gick efter en stund vidare till La Dolce Vita som vi va på 2:a kvällen. Vi kunde inte motstå den delikata smaken från maten. Så vi tog en drick även på detta stället och betällde in ytterliggare mat =P




På dagarna va vi ute och strosade runt i staden. Vi gick powerwalk längs med stränderna och handlade lite små saker. Vi hade tänkt attt hyra tandhemcykel också. En med fyra hjul och tak över huvudet. Men han som hade hand om de ville inte svara på telefonen. Så sorligt nog blev de inge med de. De hade varit himla skoj annars.

Ja, och så va de avresedagen. Packa ihop, för att åka hem.



Borta bra men hemma bäst =) Man blir inte ledsen av att bo i Coolum iaf de är en sak som är säker =)

Semester =P

13-02-11

Nu bär de av. Jag och Maria åker på semester till Caloundra =) Vi ska bo på hotell i tre nätter och är tillbaka på onsdag eftermiddag =) Ska bli riktigt roligt!!! Äta ute hela dagarna. Mumma!

Lägenhet i vargön uthyres =)

11-02-11

Nu har jag sorgligt nog fått reda på att min hyresgäst inte ville stanna i min lägenhet över sommaren. Snarare lämna den innan kontraktet har gått ut. Så nu förstördes mina planer kan man säga. Om det är någon som vet någon som vill hyra min etta i centrala vargön med fin uteplats, så hör gärna av er. Möblerad eller inte spelar ingen roll. Från siste mars eller mitten på april fram tills när som helst. Huvudsakligen över sommaren, men längre gör ingenting. =) Jag kan tänka mig att hyra ut den så länge som möjligt. =)

Annars så händer de inte mö förtillfället. Jag och Julia låg ute o solade igår. Hon har börjat vakna sent på dagarna igen, så jag sitter här vid datorn på morgonen =P Tar mig en kaffe och kollar på nyheterna in i mellan =P

Idag blir de nog Noosa skulle jag tro. Fönster shoppa lite och kanske sola på stranden en stund.



Äntligen bilderna =P

07-02-11

Nu tänkte jag kolla om de funkar att ladda upp lite bilder från Australia Zoo. =)

Bevis på att Julia faktiskt klappar en krockodil =)



Jag som matar en elefant =)



Känner ni igen dessa människor? Familjen Erwing =) Himla roligt att få se dom får jag säga. De gjorde jag inte sist jag va där.



Fina fåglar som hade uppvisning





Grr, tänk att få va så här när en krockodil =)



Mums med korv



De fina elefantparadiset



Här är de bästa stället på hela prarken, o de bästa va att han gillade verkligen att visa upp sig framför kameran =)







De bästa va att de stod en liten unge på andra sidan glaset som stod och pekade på tigern och va jätte glad över att se ett sånt fint djur. Tigern såg även ungen och gick fram till glaset, precis framför denna överlyckliga unge som trodde att tigern kom för att hälsa och titta genom rutan. Men med en helt annan inställning från tigern lyfter tigern benet och börjar kissa rakt på glaset i samma höjd som ungens ansikte. =) Är inte katter smarta djur?

Här är bästa bilden =) Här går vi runt och ser oss om kring på massa häftiga djur som man aldrig sett förut. Men som man säger, borta bra men hemma bäst. Varför inte ta en paus vid de djur man känner igen =)



En oerhört liten söt tasmanien devil. Men skenet bedrar när man kommer nära.



Samma här, Wombat är allt ett av de sötaste vilda djuren, men våga komma nära.



Enorma sköldpaddor =) ligger o vilar





Kul o möta denna Krockodilen i verkligheten



De va väl de, resten får ni se när jag kommer hem. =)


Bara sol =)

05-02-11

Tänkte bara säga att de är sol hela dagarna här =) Ingen storm hos oss inte =P Coolum är allt ett väldigt bra ställe ändå. Jag och Julia har legat och solat ett par timmar varje dag nu de sista. Himla skönt! Strandpromenad har vi tagit ett par gånger. Tanken va att vi skulle göra de som rutin, för att få fina fötter. Bara de att vi kom inte så långt innan Julias kropp sa emot.
Hon har som de flesta vet haft hosta ganska länge nu. Varit hos läkaren två gånger gått på hostmedicin, två pencillin kurer och nu fått en ny variant av botemedel som kallas nässpray =P Vi får väl se hur smart den sista läkaren va när han kom på de nya symtomen och tyckte att nässpray skulle göra susen när Julia inte har en enda tendens åt varken förkylning eller snuva. Men men, om 5-6 dagar skulle de bli bättre sa han. =) Får hoppas på de.

Kram på er!

När är de slut på dessa naturkatasrofer?

02-02-11

Tro de eller ej, men efter alla dessa översvämningar som har varit så trodde man att de skulle vara slut på all skit. Men inte då, jag antar att nyheterna sänder ut i sverige med om vad som just nu håller på att hända här nere. Det är en cyklon som heter yessi som kommer idag in över Queensland. Den ligger i skala 4 och är Riktigt farlig!!! Den är uppe i 200 km/h och är 70 km bred. Alla som bor i risk området ska flytta sig för man röknar inte med att de kommer att vara någon överlevade kvar där Yessi har svept förbi. Jag och vi andra här i Coolum ligger snäppet nedanför riskzonen. Så förhoppningsvis flyttar den sig inte neråt mer än tänkt! För då blir de inte roligt.

De är beräknat att Yessi ska komma in från havet om ett par timmar och hålla på i 12 timmar innan den börjar att lugna ner sig. Helt sjukt!

Men tro inte att New South Wales och Victoria som är staterna nedanför har de lugnt o skönt och klarar sig ifrån allt detta. Ne då, översvämningarna nådde dom efter att de hade varit kaos här uppe i Queensland. Så dom har haft de jobbigt dom med. O nu när de börjar rinna undan så har de fått brandvarningar. De är så tort så just nu, idag, så är de bränder som är på över 1000 hektar stora. Och mer blir de.

Jag säger bara de, när är de slut på dessa naturkatastrofer?

Samtidigt som vi här omkring har haft sån himla tur med allt, (än så länge) =P

Vet ni vad vi gjorde igår? =) Vi åkte go kart! De finns en utomhusbana som är rikigt stor och tydligen så hade de köpt in nya snabbare karts nu för ett par månader sedan. Då va vi ju tvugna att prova de. Vi bokade för 30 minuter eftersom banan va så pass lång. Så att man fick köra några varv. Bara de att efter 15 minuter så kom regnet. Min tanke när de första dropparna kom va bara skit i de, jag kör tills de ryker. Men de skulle jag visst inte tänkt. =P För två sekunder senare gjorde jag en 360 och lite till och landa inne i däcken =P Haha, men kul va de. Jag fick snart hjälp av crewn och körde direkt därifrån. Efter min fina snurr så började alla att snurra omkring på banan. Fatta hur halkigt de blev eller?! =) Stora pölar på banorna med varmt vatten eftersom vägen va så varm. Ni kan ju tänka er hur Pisseblöta vi blev =P Lite kul va de.

Shawn kom på att han hade mobilen i fickan så han gav upp 8 minuter innan vi va klara. Julia kom på efter lite regn att hon hade ett vitt linne på sig, så resterande tid fick bli mer crusing med en hand på ratten och en på brösten =P Jag och Mia bara körde, passa på att ha roligt medans man kan =) De tråkiga va att de fanns ingen tidtagning, så man hade ingenting att sträva efter. De enda man gjorde va egentligen att bara köra, o kartsen va inte direkt snabba heller faktiskt. Så ne, de blir nog ingen mer ggn där. Inget kan än så länge jämföra sig med Trollhättan tycker jag. Där är de perfekt!

De bästa va att Julia blev lite sugen på att åka till thn för att prova där. Detta va hennes första gång att köra go kart, så nu jäklar ska hon få prova på i thn när hon kommer hem. O Madde, du ska med! =)

Åh, en sak till. Jag och Julia va på bio igår och såg BURLESQUE. Ni som inte har sett den än, Gå o se den!!! Jag vill ju inte ge någon värsta höga förväntningarna, men den va riktigt jävla bra asså!!! Jag trodde verkligen inte de efter att ha sett trailen, men ändå så att jag ville ha sett den. Nu efter att ha sett den så är jag riktigt nöjd att jag gjorde de! Jag lär köpa den när den kommer ut på film =) SE DEN!

RSS 2.0