Solkompis...

09-09-30

Igar borjade dag med att jag tranade riktigt hart igen, fast annu mer. =) Ah, va skont de kanns nar man staller sig i duschen helt genomsvett efter en traning och kommer ut som en ny manniska.

Mia ar fortfarande hemma fran jobbet, men klarar sig battre och battre hela tiden. Vi at frukost ute pa terassen igar igen vilket ar sa harligt. Sen la vi oss i solstolarna vid poolen i flera timmar. De ar mycket lattare att sola och gora saker nar man ar tva. =P

Frammat dagen sa blev vi rastlosa och bakade faktiskt brod. De ar ett brod som hon har bakat forut har i australien och det va sa himla gott. Svart att halla fingrarna borta kan jag saga. =)
Har ar lite kort ifran igar nar vi satt pa terassen och gottade oss med lite kaffe. Som ni kanske ser sa har vi inte haft regn pa ett tag, sa till och med palmerna som ar vana med varmen borjar torka ut.



Aven blommorna torkar ut...



Och sen har vi ju de "sota" trollslanderna ocksa =P



Men nagra fina blommor har vi allt.





och en av alla snygga pickuper =P



Det kommer fler sanna bilar under tiden jag lyckas fa kort pa dom. Det finns verkligen manga snygga sanna har av olika marken.

Sedan va de dags att goa middag, och igar blev de faktiskt stuvade makaroner och veggie bullar. Hemma gjorda =D Super gott!!! O sa va de dags for sangen igen... =P

Imorgon har jag lite bilder till dig Mikael, som jag lovade ;)  Hihi...

Kramisar fran mig... =D

Mandag...

09-09-29

Antligen kunde jag ga till gymmet igen =) Jag tranade som aldrig forr =P Nastan iaf. De kom in en mamma o ett barn och bara stod och vantade pa att jag skulle bli fardig pa lopbandet. Vada stressande! Ja, sa de fick bli en kortis, 30 minuter bara. Battre an inget.
Nar jag hade duschat klart sa Ville faktiskt Mia sitta ute i solen och ata frukost. De kandes bra att hon kom upp ur sangen och kunde ta sig utanfor terassdorren. Men sen lag hon i soffan resten av dagen. Battre an tidigare dock, for innan va de sangen hela dagen. =) Sa lite battre med tiden blir de nog, men sakta gar de.

Jag la mig lite vid poolen och sola, tog hand om tvatten och sa at vi tacos pa kvallen. De va for mig forsta gangen sedan jul forra aret som jag fick i mig tacos. O de va till och med helt okej. Jag blev namligen magsjuk precis efter min taco kvall sist, sa de har inte varit sa laskande att ata de overhuvudtaget. Men nu gick de ner. Dock bara en men mycket bra anda tycker jag. =)

Sen gjorde vi inte sa mycket mer. Jag ar mest hemma med Mia nu om dagarna, o de ar alltid kul att fa traffa henne lite mer an att hon bara jobbar. Trots att hon ar dalig.

Inga bilder idag dock, men de kommer nagra imorn. =) Nu ska jag ata nybakat brod =)

Sondag...

09-09-28

Ni har ju redan hort hur dagen borjade. De va ambulans, besok pa sjukhuset, ater hemma.

De Mia gjorde under hela dagen va att ligga i sangen. Hon sov och at lite och sov annu mer. De ar enda sattet att forsoka fa smartan att minska.

Pa eftermiddagen akte jag, Tania och Alex till ett litet shoppingstalle. De va ju sondag sa endast tre kladaffarer va oppna. Alltid natt, men inget hittade vi for de. Jag sag dock min forsta kackellacka. Bla.... Sa har sag den ut.



Sen va de lunchdags, och denna gangen tog jag faktiskt kort pa min mat. De va inte mycket pa menyn som jag kande for men denna "grona" maten blev de for min del =P



Och sa har vi ju de sota paret Alex och Tania igen, tillsammans =)



Efter maten akte vi hem. Frammat kvallen sa kom hela familjen och at indisk mat har hemma. Sen va de bara att ga till sangen igen. Alex och Tania skulle hem igen pa mandag morgon sa vi fick saga hejda till dom redan pa kvallen. Alex kommer daremot tillbaka pa onsdag igen =)

Ha de bra mandag tillbaka till jobbet. ;)

Tillbaka...

09-09-27

Dasa, here wee go....

Som sagt Jag pratade med dom och de va sa roligt att hora ifran er igen. Kanns som de va sa lange sen, men de ar ju bara tre veckor sen =P

Efter de samtalet pa skype sa tog jag min morgonliga dusch. Det blev ingen traning denna dagen heller. Mina benhinner gor lika ont an. Sen gick jag ner till cafet och at frukost for att sedan ga och lagga mig i solstolen vid poolen ater igen. Jag tror jag lag ganska lange faktiskt. 1.5 timma eller sa. De va bara for att jag tog mig ett bad emellan.

Jag har ingen musik nar jag tranar pa gymmet, sa jag gick in for att lagga in lite av Shawns latar i min mobil. Jag han val  med ett 10 tal latar innan jag somnade sa gott i soffan istallet =P
O de va nu overraskningen kom, eller snarare suprisen som jag skrev pa forra inlagget. Tania och Alex knackade pa dorren. Josses va kul! Tania ar Shawns syster och Alex ar hans basta van, nu ocksa Tanias kille. =)

Har ar Tania



Och Alex, med en solkram i handen =P

Jag har fatt kompisar att umgas med!!! Weho... Vi drog raka vagen till stranden och badade i havet. Kul, kul... Sen va de bara att fira overraskningen med alkohol. For mig blev de rosevin och fanta, Alex korde pa ol, samma for Shawn, Mia oppnade hennes cider och Tania vet jag faktiskt inte riktigt vad hon drack. Bade ol o vin tror ja =P

Mia i sin fina klanning



o jag i min


Nar alla jobbat klart och va iordning gick vi till surfclub och tog en ol. Sen bar det av till en restaurang. Dar vi at god mat och drack lite till =) June och Dave va hemma och passade hotellet at oss under tiden. Jatte snallt!

Nar vi kom tillbaka och alla gatt och lagt sig, sa satt jag och Mia fortfarande kvar i soffan tittandes pa teve. Da jag helt plotsligt horde Mia skrika till. Stackarna har haft ont runt revbena pa hoger sida i nagra dagar och nu brot de ut helt. Hon hade skit ont rent ut sagt. Hon klarade inte ens att ga. Men pa nagot vanster sa lyckades vi tillslut att hamna i sang.

Jag vaknade tidigt morgonen darpa (idag) av att jag horde hennes rost. Det hade blivit varre. Shawn och Mia bestammde sig for att Tania skulle komma och hamta oss sa Mia kunde aka till en doktor. Dom har en slags vardcentral har som har oppet alla dagar i veckan. Sa vid 7.45 forsokte vi fa upp Mia ur sangen, ( Centralen oppnar kl 8) Men utan nagot resultat. De gjorde for ont. Vi fick helt enkelt ringa ambulans. Dom va har pa 2 minuter. Snacka om servic. Efter mycket snack om vad de kan vara sa beslutade dom sig att hon fick aka in till sjukhuset. Och jag foljde med. De kandes ratt konstigt att sitta fram i ambulansen och ha en sjuk syster darbak. Usch.....

Nar vi kom fram sa va de mycket for dom att gora. De lag patienter overallt. Till o med i korridorerna.  Vi fick saga samma saker flera ganger hela morgonen, for det va sa manga olika personer som tog hand om oss. Inte gick de fort heller. Men tillslut hade dom kommit fram till vad det va. Musklerna hade tvistat sig och lagt sig emellan revbena. O de gor tydligen asaremega ont!!!!! Stackas Mia...

Hon fick en spruta, tva vita tabletter och en gul. Allt for muskeln och hon sjalv skulle slappa av och fa mindre ont. Sen fick vi vanta o se om dessa ens skulle hjalpa. Som tur va, sa gjorde dom de efter ca 30 minuter och Mia kunde ga pa toa efter flera timmars vantan pa att kunna resa sig ifran sangen. Smartan gick verkligen inte over, men den blev atminstande lindrigare. *Pust*

Sa tillslut akte vi hem, Tania korde, och Mia kunde fa i sig lite frukost. Vi va hemma vid 12 tiden. Man hinner bli lite hungrig nar man har varit vaken sedan tidig morgon... Sa nu far vi se hur lang tid det tar innan det gar over. Dotorn sa inte sa mycket, "du marker nar smartan forsvinner, da kan du ga upp och rora pa dig." sa han. Och att det tar minst ett par dagar.

Ja resten tar vi val imorn... Krami


Suprise...

09-09-27

Gar dagen borjade med att jag stallde kl pa 5.50. Jag skulle namnligen fa prata med nagra goingar fran Sverige. =) Jag satte mig vid datorn loggade in overallt, men ingen dar =( De va ju ett par dar, men ingen av dom jag skulle prata med. Hmm, konstigt. Forst kl 6.15 sa blev dom online. Jag fick pratat och sett bade Mikael, Erik, Robin och Andreas.

Oj ,jag aterkommer snart. Jag ska visst aka och shoppa nu.... Skriver sen igen...

Jag far stanna!

Forresten...

Jag fick ju reda pa igar kvall att jag far stanna har. Sa jag kommer formodligen att stanna till nov-dec. Min pappa och min syster med familj kommer ju hit i november. Sa tanken ar att jag vill aka hem med dom.
Min fraga ar nu, ar det nagon som vet nagon ansvarsfull person som kanske vill hyra min mysiga etta i Vargon under denna tiden. Hor garna av er vare sig det ar ett par veckor eller hela tiden ut. Jag kommer hem som senast den 3 dec. Sa fran och med nu, fram till dess kan ni fa hyra den. =)

Shit va kul att vara har i tre manader =D...

Mikael, du far allt ta att pallra dig hit nu! ;)

Slappar dag...

09-09-26

Igar gjorde jag orehort lite. Jag vaknade, bloggade de lilla jag skrev. Gick till gymmet for att gymma, men val pa lopbandet insag jag ganska snart att det inte skulle ga. Det va for forsta gangen fullt av folk inne pa gymmet ocksa. O dar stod jag och klarade itne av att ga pa lopbandet ens. Jag fick bryta. Sa jag stretchade lite grann for att sedan ga upp till rummet igen. Mina benhinner gor fortfarande ont. Shit ocksa. Jaja, battre lycka nasta gang. =P

Jag duschade av mig och gick sen ner for min frukost. Denna gangen provade jag faktiskt nagot nytt igen =) Banan brod med smor farska jordgubbar och gradde pa. =P Gradden va tydligen bara for att Mia ar van att se mig med gradde pa mackan. De va gott, men valdigt mattsamt.

Efter de gick jag och la mig i solen i 30 minuter. Mer orkade jag inte i denna varmen som haller pa att komma. Jag gick in och la mig i soffan =P Dar lag jag och tittade pa tv hela dagen. Just de ja, jag hjalpte till i convinience ett par timmar pa dagen ocksa. =) De va ju ratt bra gjort. Men annars lag jag i soffan anda tills jag gick och la mig i stort sett. Jag at middag ocksa.

Forresten, ni har val inte sett vara ackliga grashoppor som vi har har nere. Skit stora. Kolla in denna.



Kram pa er.....

Cleaning day....

09-09-25

Igar borjade dagen med att jag bloggade, men kande att de ar nog dags att jag stadar lite har hemma =P

Jag tog hand om tvatten, plockade undan disk, damsog hela lagenheten, moppade golven och damma av lite. Stadade aven mitt sovrum och badrum, konstigt nog sa ar de alltid dom platserna som ar sketnast =P
Det blev skinande rent.

Sen gick jag for att trana lite pa gymmet igen, denna gangen tranade jag faktiskt sa pass att jag markte av de under dagen. Jag har nog varit lite snal med farten pa mina steg innan. Hehe....

Sen va de bara att duscha av sig och ga ner att ata lite frukost igen =) Igar va en san dar bra dag i cafet ocksa. Det va en hela del folk som kom och at frukost. Sa mitt besok blev inte sa langvarigt denna morgon.

De blev helt enkelt en dag i solen for mig. Jag till och med badade i poolen, trots att det va massa snorungar dar =P

Sen nar klockan drog sig mot 15 sa skulle jag ater igen hjalpa Mia i cafet. Jag tog emot en hel del inne i convinience faktiskt. Borjar komma in i de dar nu =D

Sen kan jag inte pasta att det har hant sa mycket mer faktiskt. Vi at pizza till middag och sag pa en film. Sen gick vi och la oss... =P

Glom inte att hora av er om hur ni har det ocksa. Skicka mejl, skriv ett inlagg eller tajma in msn nar jag sitter dar =P
Kram kram pa er....

Shopping dag

09-09-24

Igar vaknade jag runt 6 da Mia skulle ta meg ut pa en langpromenad. Hon visade mig alla dessa otroligt fina hus som ligger ovanfor oss. De roliga med villorna har ar att de ar byggda pa hoga stolpar. Det finns sa mycket trad som inget tycks vilja ta bort, istallet bygger de hus pa flera meters hojder for att fa den vackra havsutsikten =P

Har ar de huset som Mia och Shawn tydligen vill ha nar de blir "stora". Hihi.



Har ar ett annat fin hus som de haller pa att bygga upp.



Dessa husen ligger sa hogt man kan komma. Det ar en valdigt brant backe och valdigt lang, men de hus som ar pa toppen, dom ar ju byggda pa mark om man sager sa. Inte pa nagra stolpar. Har ar ett hur som ar lite ovanligt byggt och ar nog mestadels gjort av glas.



Sen sa har vi ju dessa roliga faglar igen =P Kolla in den ovre, han maste haft en jobbig fylla, for han oga ar helt rott.



Detta ar en av deras vanligaste faglar



Sanna har trad finns det overallt och jag har fortfarande inte fatt reda pa vad det ar for nagot. Men troligtvis ar det som ser ut som frukt inte atbart iaf. =P



Efter att vi hade varit ute och gatt i ca 1.5 timme sa lanade vi bilen for att aka och kopa nybakt brod till frukosten. Nar vi kom tillbaka till hotellet (dar vi bor) sa at vi sa vi storkna. Man blir LITE smatt hungrig nar man ar uppe flera timmar och inte far i sig nagon mat. =P Vid 10 tiden hade vi lovat bort oss for att folja med June och Dave till deras vanner som bor nagra meter ifran oss =) Dar skulle vi fa aran att smaka pa en hemmagjord fruktkaka. De ar tydligen nagon som ar typisk Australien. Att ata fruktkaka, speciellt pa jul. =/ Den va allt god, men jag gillar nog battre vara mjuk kakor som vi bakar hemma =P

Efter detta trevligt besok hos Gay och Gail, sa hade vi ater igen lovat bort oss. =) Vi skulle aka med June och hennes van Yvonne till ett mega stort kopcenter. O nu pratar vi inte overby har, utan sakert tre eller fyra ganger storre. =D Assa hade jag vetat de sa hade jag nog akt dit nan dag nar jag hade fran oppning till stanging pa mig att ga igenom allt. Men nu hade vi bara ett par timmar. Shit vad mycket affarer. Jag hittade faktiskt lite ocksa. Jag vet inte hur jag ska kunna fa med mig allt hem, men de ordnar sig val antar jag =P
Antligen hittade jag mig ett par sandaler som jag har letat sa efter. Jag kopte en t-skirt. Mer som en mys t-skirt lixom. Ett par orhengen och ett halsband. Sa jag ar nojd och Mia med sakert. Hon kopte skor och svarta korta byxor till jobbet. Jag har tyvarr bara en bild ifran nar vi va och handla, Sa har ar de.



Helt plotsligt nar vi va pa vag att aka hem, sa ser vi hur disigt det ar ute. Det har hallt pa att blasa valdigt mycket i ett par dagar och nu har sanden och all smuts pa gatorna lyft utav vinden. Det ar, som dom kallar de, "Dust" overallt. Man ser kanske tio meter framfor sig och sen ar det helt disigt. Det skulle tydligen va de varsta "duststormen" pa 70 ar. O har star vi, mitt i de, o ska ta oss hem. Fatta vad acklig man sjalv blir tillslut. Efter att ha varit ute i de och andats in denna skit sa ar man som en torr skit lort till slut. =P Bla, de kandes som jag hade sand i munnen och pa lapparna nar jag at mat. Pa nyheterna sager dom att det kommer att ta veckor att fa stadat rent efter allt smuts som ligger overallt. Flygplan har varit avstangda, batar har fatt stanna till hamn. Operahuset i Sydney syntes tydligen inte langre =P Men allt gick over under natten. Sa nu ar det bara att tvatta och tvatta allt som finns i hela Australien. Hus, flyg, restauranger, turistatraktioner. Havet ar sketet, djuren som lever dar kanner ocksa av detta smuts. Ja, ni fattar nog. Men jag har det bra iaf. Jag ar ju bara har pa semester, in i duschen sen ar jag redo for beachen igen =P Tihi....

Da va de dags att trana lite ocksa... Ha de gott o hors imorn...

Tack for inlaggen forresten. Kul att ni gillar att lasa min blogg. =D

Golf och kangrur..

09-09-23

Igar Va jag och Maria pa golfbanan. For mig va de faktsikt forsta gangen, men Maria har allt golfat lite har nere i Australien forrut. Hon tog mig till en golfbana dar det garanterat finns kangrur pa jamnt. =) Weho, jag har sett kangrur vilda. O inte pa de avstandet sa jag knappt ser dom utan med knappt en meters avstand. Fatta va haftigt. Jag och Maria rakade sla bada golfbollarna precis precis en hel kangru familj. Gissa vem som fick ga och hamta dom... Jag!!! =D Fy va coolt. Dar stor jag, mitt i en vakande klump av kangrur. Jag vart helt overlycklig. Sen fanns det mer kangrur och andra haftiga djur pa vagen, men de dar forgyllde iaf min dag =P Har ar lite kort pa dom ocksa.







Lite bilder pa mig och Maria ocksa





Mer an dom fran golfen far ni inte se =P

De va roligt att golfa, men lite smatt stressande. Alla dessa manniskor som ocksa ar ute och spelar samtidigt. Dom har ju sa brattom. =P Fast de valdigt roligt att kora baggie daremot. Weho, de ar ju de enda jag far kora har. Dom kor ju for tusan pa fel sida med bilarna har i Australien. Vanster trafik ar inget jag ar van med dirket. Med golfbilen fick jag kora var som helt iaf. (inte pa puttinggreenen dock). Sa har ser bilarna ut inne i har nere.



Haha, de roliga va nar vi kom till en rondell. For de forsta sa kommer vi till rondellen pa vanster sida och sen sa aker man ju runt med sols istallet for motsols. O nar man blinkar in och ut i en rondell sa blir ju allting ocksa tvart om. Haha, de ar nog tur att jag inte far provkora deras bil anda. De maste vara skit jobbigt att gora allt tvart om. =P

Pa kvallen sa at vi middag pa en thai restaurang i samma byggnad som vi bor i. Det va jag, Mia, Shawn, June, Dave och Daves bror och hans fru. Dom va jatte trevliga. O sa himla roligt vi hade. Assa Shawn, han ar inte mycket for gronsaker, speciellt inte gurka. Ater ganrna kott och kyckling o sant. Nar han fick in sin mat, som han trodde va allt detta som han ater, sa fick han in en sketa stor salladstallrik, men massa gurka, tofu (en vegetarisk "kottbit") och helt utan katt och kyckling =P Alla verkligen asgarva. De va nog ingen som fick riktigt vad de hade tankt sig faktiskt.

Efter detta roliga besok sa gick vi alla tillbaka till sangen, utom jag och Mia. Vi hade kul med kameran istallet =) Har har ni nagra exempel pa de ;)












Forresten pa denna bilden ser ni hur de kan se ut nar det ar lite mer strand o mindre vatten pa beachen



Thats it for today... byebye

Internet trubbel...

09-09-22

Idag har inte internet funkat forens nu. Sa jag kunde inte lagga in nagot inlagg pa morgonen. Men battre sent an aldrig =)

Igar da som sagt sa tog jag faktiskt inte strandpromenaden, utan jag gick ner till gymmet och trande lite. Trots att de faktiskt va ganska svalt dar sa blev jag helt genomsvett =P Jag at en god frukost och sen drog jag faktiskt in mot butikerna igen, hehe...

Jag hade lite arenden som att posta lite kort ;) Kopa en termometer till mamma o pappas pool. Det blev en med en sot haj pa toppen. Den sista ocksa, sa de ar nog fler som gillade hajen.
Just de ja har ar en bild pa drive in systemet. =)




Jag tog aven lite bilder pa Mia och Shawns cafe och convinience. Sa har ser de ut:



Shawn i arbetsklader =)



Affaren:



Sa har ser deras fina skylt ut



De har ar lite mer av hela cafet



Pa kvallen sa gick jag och Maria ut o at lite god mat sen gick vi till surfclub och spelade lite pa banditerna. osv... =P Vi hade alltsa valdigt trevligt. Men vi va tvugna att lagga oss tidigt eftersom vi skulle golfa pa morgonen efterat.

Ne nu far ni vanta tills nasta inalgg... =) Bye bye.

Forresten...

Zandra, jag tankte pa dig nar jag sag dessa i Sydney. =) Australienska poliser pa hast!



Det ar inte ofta man ser poliser ridandes sa har inne i vanerborg =P

Sol o bad...

09-09-21

Igar tog jag som sagt lite bilder pa stranden och utsikten som vi har. Ni ska fa se den med en gang. Denna dagen ar de inte sa mycket strand. Jag ska ta ett kort nar vattnet ar lagt sa ska ni fa se hur vi har de da. Vattnet varierar har namligen. De gar inte sa mycket langre upp an de ni ser pa detta kortet. O sen kan det sjuka ner jatte mycket sa stranden blir asaremega stor.



Man kan ocksa ga till en utsikts plats och darfiran kan de se ut sa har.





En sot liten fagel =)



Vagorna smaller emot berget



haftiga trad med rotter ovanfor jorden =P



Nere pa stranden



Har ser ni en som surfar och en som haller pa att ramla av =P



Sa har kan de ga nar flod blir till ebb



Ja de va dom bilderna jag hade for denna gangen. =)

Dagen bestod av att jag tog min vanliga promenad langs med stranden. Med kameran denna gangen da som ni ser. Jag at god frukost glomde som vanligt kameran till frukosten. =P Sen lag jag i solen ett par timmar. De tar ju att tag innan de hander nagot pa mig som de flesta vet. Jag ligger ju med 30 solkram ocksa. Vilket gor att de hander annu mindre. Fast solen har ar sa grymt mycket starkare an hemma, sa man maste ha kram.

Vid 15 tiden sa slutade fakiskt Maria jobba. Sa vi fick lite tid att umgas. O vet ni vad vi gjorde? Hehe... Tjejgrejer.... Vi la pa aniktsmask, fixade naglarna, la pa nagelack, aven pa tanaglarna. Vi klippte ocksa topparna pa varann. Hade med andra ord en helskon eftermiddag och kvall. ( i solnedgangen far jag val lagga till ) Tihi...

Ja, sa nu ar jag fitt for fight igen. Yeah... De ar sa skont att vara har assa. Jag tror nog att ni ar LITE avundsjuka ;)

Mer bilder pa Cafet kommer imorn. Ha de super bra dag, for de ska jag ha =D

Harliga dagar...

09-09-20

Nu har jag faktiskt tagit lite bilder som ni ska fa se pa. =)

Fredagen skrev jag aldrig om i forra inlagget, men de va i stort sett samma som ons och torsdag. Jag vaknade, tog en promenad, at frukost. Solade i solstolarna har utanfor. Gick faktiskt och kopte mig ett USB minne pa 8 GB. Jag maste ha nagonting att lagga alla dessa bilderna i. Han som salde Minnet till mig tyckte att jag var tokig som skulle ha ett minne pa 8 GB bara for bilder. Men jag sa att jag har bara varit i Australien i en vecka hittills och mitt minnes kort i kameran ligger pa 4 GB o de ar redan fullt. =) Sa 8 fick de bli.

Igar va de lordag och morgonen sag ut som vanligt. Gick upp vid 6.30. Pratade iof lite pa skype denna morgonen. Efter de tog jag min strandpromenad och sen at den goda frukosten. Jag far nog borja ta kort pa dessa frukostar sa ni far se vad jag ater ocksa. =) Sen va de bara att lagga sig vid poolen igen.

Runt 17 snaret, varan tid sa ringde mama och pappa pa skype. Tro de eller ej, mende va forsta gangen sedan jag kom hit till australien som jag pratade med dom. Antar att det ar for denna bloggen dom inte har hort av sig tidigare =P Har star ju de mesta som jag gor. Jag lovade ocksa att ta lite kort. Vilket jag faktiskt har gjort. Har ar jag och mia nar vi badar. Jag invigde faktiskt poolen igar. =P Haha, den va ju uppvarmd. Va har jag haft och va orolig over. Jag trodde att det skulle vara svin kallt. Men inte, den va varm. Och den uppvarmda bubbelpoolen va annu varmare =P



Sa har ser de ut frammat kvallen



De har kortet har jag tagit in i lagheteten med poolen i ryggen. om ni forstar. =P



Har ar ett pa Mia och Shawn



Har har vi teve hornan



Koksbordet (med min hatt pa stolen) =P



Mitt egna badrum. Jag tankte inte pa att jag sjalv syntes =P Duschen syns inte, men den ar till vanster om mig.



Mitt eget sovrum. Till hoger om mig sa har jag dubbelgarderop, med helspeglar som dorrar =) (syns ej pa bild)



Mia och Shawns sovrum



Deras badrum. Mia har precis duscht, de ar darfor de fortfarande ar imma pa speglarna. Dom har ocksa en dusch till vanster om  mig, men dorren ar ivagen for att ni ska se den. =P



De va de for nu. Nasta gang ska ni fa se lite bilder pa varan harliga strand och utsikt.
So long for now....

Coolum Beach...

09-09-19

Jaha da ska jag borja skriva om vad jag gor i Coolum. Jag tankte att jag laggar ihop alla dagar som gatt har pa en enda blogg. Det finns namligen inte sa jatte mycket att saga. Hander lite samma sak varje dag for tillfallet. Skont att bara kopppla av ibland ocksa.

I onsdags vaknade jag runt 8.00, men gick inte upp forens halv nio. Jag tog mig en dusch och gick raka vagen ner till Mia och Shawns cafe for att ata lite frukost. Denna dagen va ju lite premiar anda. Jag hade inte satt mig pa cafet for att ata en riktigt maltid innan. Sa de kandes somjag skulle passa pa att ta det som jag tycker ar godast.
Mia har namligen sagt att jag maste prova allt som ar pa menyn. =P
Det blev Turkish bread med apelsinmarmelad och scrembled eggs vid sidan om. Mmm... Mumma.

Efter den goda frukosten sa begav jag mig ut pa liten shoppingtur. Jag va i behov av lite bra och ha saker. Som Schampoo, balsam, ansiktscreme, tops o ja ni vet. Det kan man lungt saga att jag hittade. Mer an sa. Jag kom hem med cremer i alla dess slag. Schampoo, balsam, tval och handcreme av innehallet endast orter. Ansiktscreme som Mia har, den ar jatte bra. Jag fick ocksa tre olika cremer till ogat gratis for att jag kopte en hel del. (antar att det va darfor). Ja, de va val halften. Jag har bestamt att jag ska bli lite duktigare pa den har med kropp och hud. Sa nu ar jag ute och tar mig en promenad varje morgon ocksa. =)
Iaf, efter de dyra besoket med alla cremer sa gick jag vidare for att hitta en hatt. Och det gjorde jag i nasta affar redan. Perfekt, jag letade ju bara igenom hela Sydney, men jag va tvungen att aka till Coolum for att kopa en =P

Av tva affarer sa har jag redan hittat det jag va ute efter. Bra gjort. Da va de bara att strosa resten. Gick in i den tredje och de blev faktiskt den sista. For dar hittade jag en t-skirt. Rea iof, men jag hittade en planbok ocksa, som jag kom pa att jag ocksa ville ha. Jag har faktiskt kvar samma planbok som jag hade i mellanstadiet. Kande att de va dags att kopa en ny =) Ja, ne dar hade jag redan handlat for ca 1500:- (svenska)

Tanken med denna lilla tur runt butikerna va aven att ta ut pengar. Men nar jag kom till en automat sa visade sig inte vara riktigt sa enkelt som jag trodde. Om jag inte ville ta ut en liten summa vill saga. Och de ar ju onodigt att gora de. Jag vill ju inte betala 40 kr hur manga ganger som helst. Sa efter andra forsoket, med flera i ko efter mig, sa tog jag mitt kort och gick tillbaka till cafet =P Tihi... Pinsamt, jag kan inte ens ta ut pengar.

Sen hande det inte sa mycket mer den dagen forutom att jag fick vara med och jobba lite redan forsta dagen i coolum. Sa nu kan jag Convinience butiken ocksa.


Torsdagen va lite samma morgon. Fast jag borjade dagen med att promenera langs med stranden, valdigt harligt. Sen till cafet for lite god frukost. Denna morgon med hemmagjord musli och grekiskt yoghurt och farska frukter. Mmmm... De ni. Gick hem for en dusch och insmorning av alla dessa cremer =P De tar en stund ma jag saga. O sa  solcreme pa de efter, haha.

Torsdagen bestod mest av alla ligga i solen, sova i solen och sen in for att blogga. De kanns lite som jag har bloggat typ halva min tid har i Coolum =P Men nu ar jag snart i kapp och da blir de lite lattare. Bade for mig och for er att hanga med ordentligt.

Jag tankte jag skulle visa en bild pa tva av de som jobbar i cafet. Jag har bara en bild an sa lange. hehe. Men de kommer fler jag lovar. Har ar Whitney, hon jobbar med servering och kassa. Och sa har vi Lisa, hon ar kocken.



Pa kvallen denna dag sa gick bada jag, Mia och Shawn till surfclub. Det ar precis som de later. Ett party stalle for surfare. Typ iaf. Alla far ju ga dit, men de ligger vid stranden. De haller pa att byggas om. Surfclub ar ett ute stalle som istort sett alla strander har. Fast detta haller nu pa att blir de storsta i hela Austrlaien. Ganska grymt fakiskt. =)

Haha, vet ni vad. Det finns ett drive in systembolag har. Ja holl pa att do av skratt nar jag horde de, och sag de for den delen. De har vi inte hemma. Nagon som vill oppna ett. De hade nog varit lite grymt att ha hemma faktiskt.

O alla dessa regler. Jag blir tokig. Man far till exempel inte komma in pa en bar eller an pub, om man inte har tackta skor. Du far alltsa inte ga in med flipflop. Du far inte heller ga in med hatt, vare sig du ar tjej eller kille. O inga mjukisklader. Assa jag hade ju inte passat in i langden. Jag vill kunna ha pa mig vad jag kanner for. O sen sa finns de folk som ar medlemmar for nogot jag inte vet vad de heter. Men de har tillstands kort somsager att de far ta med sig egen alkohol in pa restauranger och cafen. Ja stallen dar det saljs alkohol med andra ord. Men hur sjukt ar inte de da?

Men oj vad jag skriver, ne nu far de bli paus. Aterkommer ikvall igen. Tata...

Vale Watching

09-09-18

Denna dag va de dags for valsightsing, (eller hur man oversatter de till Svenska). Vi gick upp tidigt, for bussen som skulle hamta oss utanfor dorren skulle vara har vid 8 tiden. De va bara till att packa med sig solkram, hatt och solglasogon, for att sen ta en liten macka nere pa cafe't. June (Shawns mamma) hade bokat denna resa at oss och hon sa att de ingick frukost, lunch och afternoontea. Men nar vi kommit pa bussen och fatt forklarat hur dagen sag ut sa skulle vi inte alls fa frukost. Ja men halla, bra planerat. Sa vi fick sitta hungriga i bussen fram till kl 12. Da anlande vi i Harvey Bay. Det va darifran baten skulle ga.

Under resans gang stannade vi till och hade en benstrackare pa 10 minuter. For att sitta ihopklamd pa en buss i 4 timmar sa kandes inte de som allt for lang rast maste jag saga. Men dessa fina djur fick vi se pa rastplatsen iaf.





Vi bestallde ocksa vad vi ville ha for mat nar vi kom fram, sa nar vi satte oss till bords inne pa restaurangen sa fick vi in den direkt. Och tur va de tyckte bade jag och Mia. =)

Det fanns lite butiker att kika in i sa efter maten gick vi raka vagen dit. Mia kopte en klanning och ett par byxor. Men jag hittade inte sa mycket den gangen heller. Precis innan vi skulle samlas och vi ar pavag mot samlingsplatsen, sa kommer de en dam, som va med pa samma buss, och sager att vi glomde ata deserten. Ja men shit. Haha, dar gick vi och va sa sotsugna, medans efterratten serveras bakom ryggen pa oss =P Vi fragade restaurangen om vi inte kunde fa slanga i oss den, om de gick att fa fram den sa har 20 minuter efter alla andra hade atit. Som tur va sa gick de bra. Pust, vilken tur. Ha, hur glomsk far man inte bli. Vi bestallde ju deserten pa bussen.

Nu bar de av mot baten iaf. Sa har sag den ut:



Vi akte en bra bit ut pa vattnet. Efter misslyckanden av mina forsok att ta kort pa en jatte stor skoldpadda och tva delfiner sa kommer har nagra bilder pa en val unge iaf:







Vi sag ju manga valar forstas. De va oftast mamma och barn. Men vi sag ocksa ett par valdigt stora hanar. Dom simmar sjalva eftersom som lamnar honan efter han gjort sitt behov med henne =P De va valdigt haftigt att se dessa otroligt stora djur.

Efter denna upplevelse va bara att satta sig i bussen hem igen. Vi va inte hemma forens kl 21.30 pa kvallen. Sa snacka om hela dags aktivitet.

Hor av mig snart igen =) Kram pa er

Dag 5...

09-09-17

Denna dag ar de dags att aka "hem" mot Coolum Beach. Alltsa dar Mia och Shawn bor. Flyget gar inte forens 13.50 sa tanken ar att vi ska hinna shoppa lite mer och saklart, fa i oss en god frukost. Vi hittade som vanligt inget speciellt under shoppingturen. Men battre lycka i Coolum forhoppningsvis. =)
Vid 12 tiden tog vi taxi mot flygplatsen. Chufforen skrattade at oss nar han forsta hur tidiga vi skulle bli. Ja men vada, de ar val battre att va i god tid, an att va forsenad. =P
Vi vantade inte sa lange anda. De tar ju faktiskt ett tag innan man gatt igenom alla kontroller och incheckningar o grejer. Val pa flyget bar de av mot Coolum. Vid 15.30 va vi framme och Shawns pappa kom och hamtade oss i hans bil.

A men shit, ni skulle se bilarna har nere. De finns en variant, i mangder iof, men den ar sketa cool. De ar en pick up. Ingen av dom vi har hemma. O de ar val de som gor den sa intressant. Jag maste ta kort pa den nan dag sa ni far se. Ah sa fuskigt. Alla bilar har nere ar rena hela tiden. Dom har ju inge regn eller vinter som gor den sketen. Hur fuskigt ar inte de da?

Iaf, nar vi kom fram sa fick jag hejat pa alla har nere. Ah va lange sen de va jag traffade Shawn. De va roligt att se han igen. Jag maste ta kort pa han i hans foraldrar sa ni far se dem ocksa. De hande val egentligen inte sa mycket mer den dagen. Jag o Mia packade upp, at lite mat och packade igen, for dagen darpa skulle vi ge oss av pa en heldag for att se valar =)

Jag har mitt eget sovrum, eget badrum och allt ar sa snyggt. Wow assa, utsikt mot havet har vi ocksa. Pool precis utanfor terassdorren. Ett traningsrum vaningen under, som jag har tankt prova sa snart jag orkar. =P Solarium, finns det ocksa vilket jag inte riktigt forstar mig pa. Men de ska tydligen vara bra att ha. tssss......

Ne, nu bar de av till sangen ater igen. Ni som vill komma o halsa pa. Tveka inte. Kom hit!!!!!! "Tata"

Dag 4

09-09-16

Nu ska vi se vad som hande dag 4.
De va ett mycket frachare uppvaknande an gardagen. Super skont. Dag 4 ar sista hela dagen vi hade i Sydney. Sa de va bast att hitta pa sa mycket som mojligt. Vi at frukost pa ett cafe' som lag vid vattnet. Super mysigt. Gott som tusan va de ocksa. Efter den goda frukosten begick vi oss genom hela innerstaden for att ta oss mot bussarnasom gar till den kande stranden Bondi Beach. Dit maste jag innan jag lamnar Sydney. De ar stranden alla pratat om hela resa till Australien. Bussarna har ar precis som hemma. Man far inte betala pa bussen har langre heller. Fy va jobbigt. Busschufforen ville inte garna beratta vasrt vi skulle kopa biljetten heller. Sa vi fick springa runt och leta. Tills slut hittade vi ett 7-eleven och dar salde dom bussbiljetter. Pust, tiden bara rullar nar man springer omkring och letar.

Val pa bussen sa tog de en evighet for att ta sig till bondi. Men vi kom fram till slut. Just den dagen vi va dar sa va de Kate festival. De innebar att det finns valdigt mycket drakar och folk kommer dit for att tavla om att ha upp sin drake langt =P Har kommer lite bilder dar ifran. De va valdigt mycket folk dar for att vara vinter har nere, tihi.



Denna pool ar ocksa ganska kand anda, den finns med pa manga vykort o sant. De ar saltvatten i.



Ja de va valdigt roligt att ha varit dar iaf. Mycket fint stalle. Affarer och restauranger langs med hela stranden finns de ocksa.
Efter denna fina utflykt sa drog vi vidare mot Luna Park. Det ar ett litet nojesfalt. Saklart sa maste jag ju dit och aka lite berg och dalbana. Detta ligger i Norra delen av Sydney. Sa nar vi tagit bussen ifran Bondi Beach in till hamnen igen, sa fick vi ta baten over till Luna Park. Gratis va de att komma in, men 60 kr kostade de att aka en karusell. Vi gick raka vagen till biljettkassorna och fragade efter den haftigaste Rollercostern som dom hade. Tydligen sa finns de bara en, och de va Wild Muse. Okej, sa vi. En biljett var till den da. Men nar vi kom dit insag vi att de va precis som den pa grona lund fast annu barnsligare =P Sa har ser den ut.





Har ar jag o mia =)



De va i stort sett de vi gjorde inne pa Luna park. Hehe, sen akte vi hem for att ga ut o kaka lite gottit igen. O de va istort sett de. Man hinner pa natt satt inte med sa mycket under en dag. Inte under en helg heller =P Det blir morkt ratt sa fort har ocksa just nu. Men de blir bara battre och battre. Ljusare och varmare. Weho.... Vi traffade iof en van till Mia o Shawn denna dagen ocksa. Men de va en jatte snabbis.

Ne nu blir de sangen for mig igen. Klocka rinner fort ivag har nere maste jag saga. See ya tomorrow...

Dag 3

09-09-16

Hej hopp, nu har jag fatt sova lite, de va gott. Dromde dock en lite jobbig drom, men jag ska ta hand om den senare denna manaden =P

Da ska vi se vad som hande dag 3 nu da.
Vi vaknade upp pa hotellet i varat lilla rum och opptackte att de va hjul pa sangen. For den stod inte kvar dar den stod nar vi la oss. =P Vi va mitt pa golvet istallet. Haha, jag skulle vilja sett hur de sag ut nar vi dromde och rorde pa oss sa att den stora sangen flyttade pa sig.

Efter att ha gjort iordning oss redo for att upptacka annu mer av den stora staden, sa begav vi oss mot ett nytt cafe' for att ata god frukost. Lite radd for forandringar som jag ar, sa tog jag yoghurt med musli aven denna dagen. Fast jag sag inte att det stod honung pa nar jag laste menyn. Shit, nar jag fick in tallriken sa va alltihopa fullt av honung. Jag tankte, de ar nog gott, och ta en en sked for att smaka. Men usch va sott. Jag tryckte i mig halva och lamnade resten, som tur va sa at Mia bara halva sin scrembled egg macka, sa vi bytte. =) Jag blev matt denna frukosten med.

Efter uppvaknandet pa rummet och den goda frukosten sa kande vi oss fortfarande daliga fran gardagen. Bade jag och Maria fick nog i oss LITE val mycket kandes de som. Men de fick inte hindra oss fran varan tur till Bluemounten som tanken var. Vi begav oss tilll den sakallade bussterminalen dar Mia hade hoppat pa for. Men nar vi kom fram sa var de lika mycket ombyggnationer dar, som runt hela Sydneystad. Dom haller pa att fornya allt kanns det som. Sa vi fick ju fraga oss fram. De slutade med att vi kom tillbaka till De dar stora casinot som vi va pa har om dagen. Dar stod de en gubbe som hade hand om dessa resor. Men vi hade saklart missat busssen. De skulle ta oss 3 timmar att aka hela vagen till de tre systrarna och de blaa bergen. Sa darfor gick de tydligen bara en buss om dagen. Kl 8 pa morgonen. Och den va till och med tvungen att bestallas. Sa vi kunde helt enkelt inte komma ivag pa nagon resa denna dag. Det innebar mer promenader och upptacksfard in mot staden. Vi begick oss mot chinatown. Dar va allt upp byggt med kina hus och byggnader. Lite haftigt faktiskt. Och sa fick jag se var Maria har bott innan hon traffade Shawn som hon nu ar gift med. Som sagt, allt ar egentligen gangavstand har. Hon tog mig aven till en stor marknad som ligger under ett stort hus och som alltid finns dar. Alltsa ingen marknad som forflyttar sig varje dag som den gor hemma. Men de va samma typ av saker. I mangder!!! Vi fick kopt tva glasogon var och jag kopte lite kort som jag ska skicka ivag har sa smaning om. =) Jag har tyvarr inga bilder pa detta. Men daremot sa akte vi Monorail eller vad de nu heter exakt =P Och den ser lite ut sa har:



Det roliga med denna ar att den gar lixom over vagar och gator. De ar lite som i futurama =P Sa med denna akte vi till Sydney Tower. Nar vi kom fram sa kopte vi biljett och tog hissen upp med en gang. Sydney Tower ar ungefar som lisebergs tornet, fast Mycket hogre. Och de insag vi nar vi va i hissen och locket for oronen slog hela tiden oc vi aldrig va framme. Den bara akte upp mer o mer o fort gick de, men fram kom vi aldrig. Vi kom ju saklart pa hur hojdradda vi ar ocksa undertiden. Men gud vad hade vi gett oss in pa. O sa stannade hissen o vi skulle kliva ur.O de va de enda jag ville gora ocksa. Jag tog ett steg ur hissen, men langre villle jag inte ga. Assa shit, ni kan inte ana hur hagt de va. Amen jag ar ju asaremega hojdradd. Killen som jobbade dar fragade om han skulle ta ett kort pa mig och Mia i fonstret. Hell no tyckte jag, men du kan fa ta pa utsikten at mig, sa jag. =D Han bara skratta och tog ett par bilder och gick o snackade om detta for hans kollega. Amen vada, de gungade ju som bara den dar uppe i tornet. Kandes som om de skulle ga av pa mitten nar som helst. Ne, jag holl mig pa golvet krypandes, medans Mia satt i fonstret och tog kort. Sa har ser tornet ut.



Och har kommer lite utsikter fran tornet.





Pa detta hotellet bodde vi i har i Sydney- hotell ibis



Maria sittandes vid fonstret



Jag staendes en bit dar ifran, hihi



Just de ja, nu ser jag pasen jag haller i, jag kopte en najs vaska pa marknaden ocksa. =)

Efter att vi varit uppe i detta laskiga torn,s a akte vi ner till marken igen. I biljetten som vi kopte for att fa komma i upp i tornet, sa ingick de aven en film om Australien. For att inte slosa bort pengarna sa fick vi ju se den da. =) Forst sa koom vi till ett stalle dar det sag ut som en dock teater, men de va en liten scen med rekvisita, och sa hade de lagt pa en film med manniskor fran en filmrulle. A, lite svart o forklara, men typ sa. Efter vi suttit o tittat pa de en sund sa skulle vi ga vidare mot en sto bio duk. Nar vi kom in i denna salen sa insag vi att de va en simulator. =D Weho, de va jatte frackt. De va som att vi va med pa alla platser de visade. Jatte haftigt. Tur att vi gick in och tittade pa dessa filmer.

Efter att vi kommit ut fran torn och filmvisningar, sa bar vi oss av mot en farja som gar till Manly. Det gar manga farjor till olika delar av staden. O Manly ar ett av dom, med fin strand och en del affarer och pubar. Nar vi narmade oss hamnen i Manly sa sag jag ett rosa hus o jag tankte pa dig Julia. Jag tog ett kort pa de som du ska fa se. =P



Har gick vi och kollade i affarer, tittade pa stranden och tog en ol i baren. Sedan begav vi oss hemm igen for att kaka lite middag. Denna kvallen blev ganska lugn faktiskt. Sa nar vi kom hem till hotellet ville Mia bli fotad. Jag tror jag tog ca 20 bilder pa bara henne. Men anda vill hon inte visa dom. =P De va allt under dag 3. Nu ska jag ner till Mia o Shawn och ata frukost o sen ut i solen o gotta mig =) Ha de mysigt hemma. See you later...

Nasta dag...

09-09-15

Da ska vi se, var va vi nu. Dag tva ar det jag ska skriva om.

Jo, denna dagen borjade med en mycket god frukost pa ett av Mias favorit cafe'. Vi bestallde in en super najs yoghurt med musli och farskpressad applejuice. Mumma!


Efter de gick vi och tog en kaffe pa ett fik som Mia sjalv faktiskt har jobbat pa. Vi traffade Ron, en av hennes arbetskamrater pa den tiden och aven en van till dem bada, vars namn va Adam. Mycket trevliga manniskor har nere maste jag saga.

Ja men nu kommer vi till de roliga. Vi gick till Wildlife World for att se Kangrur och Koalor m.m. Sa oerhort fina och mysiga djur. Har kommer lite bilder darifran.





Detta ar den farligaste ormen i varlden, o den finns har i austarlien. Usch...





Har kommer den storsta ormen i varlden, pytonormen.



Och har ar den absolut farligaste spindeln i varlden!









Sa, de va lite bilder av vad som fanns inne pa Wildlife. Jag sag saklart betydligt mer bade sota och ackliga djur. Men lite ska ni ju fa se nar jag kommer hem ocksa =P
Efter att va gatt runt dar inne ca 3 timmar och myst med en del av djuren, sa gick vi vidare i mot city. O vad finns de dar? Jo, Operahuset! De ar ett maste tycker jag, att sta nara operahuset och se hur stort de faktiskt ar. Ska vi se vilken bild jag ska lagga upp, av alla bilder jag tog. =P



Och den fina bron maste ni fa se ocksa.



De finns sa mycket att se pa har i Sydney, jag tror nog inte det finns nagon manniska som skulle tycka att det va trakigt har. De ar helt underbart faktiskt. O sa klart, nar man ar ute o strosar har sa kan man inte missa dessa lackra Abourginer. Har har vi en av dom:



De blir en hel del promenader emellan stallena. Men jag maste saga att de mesta ligger anda valdigt nara varandra. Frammat kvallen va de dags att gora iordning sig for middagen. Vi hade bokat bord pa en fin restaurang, dar vi satt kvallen innan och tog lite champanj. Som vanligt sa slutade de med att vi fick rusa o anda blev vi sena. Smatt pinsamt. Men men, de va ingen fara som tur va. God mat och dryck blev de. Efter detta finbesok, drog vi vidre mot en av alla krogar for att traffa en god van till Mia. Hans namn ar Mike. Och sa har ser vi ut frammat smatimmarna =P



Ja de va nog de for denna kvallen. Resten ar reducerat =P

Sleep tight!

Finally!!!!

09-09-14

Wow, ni anar inte hur bra jag har de har nere. Forresten, forbered er pa att det inte finns nagra svenska aao har. A ni fattar =P

Vart ska jag borja, haha. det kommer bli massa info nu.

Jag kom till landvetter for att checka in bagaget, o tydligen har de elektoniskt incheck nu for tiden och det ar ju mer an vad jag kan med. Som tur ar sa finns det ju folk att fraga. =) Inga problem dar iaf. Vid 18.40 gick jag pa forsta planet som skulle ga till frankfurt. Ah vad spannade, jag alskar att flyga. Starten gick prima.

Framme vid forsta stoppet: Frankfurt.
Jag kom ut ifran flyget, kande mig lite stressad over att hitta. Jag har hort sa mycket om denna flygplats. Det ar stort, tar lang tid att hitta o.s.v. Sa nar jag kommit ut fran planet stod inte bara jag framfor tavlan och sag vilsen ut. Lite svarforklarad va den maste jag saga. 50-50% chans att hitta, eftersom det va tva hall att ga at, sa valde jag vanster. O yes, det vera va ratt. Nar jag val hittat var jag skulle fa mitt boarding kort, och lamnat fram mitt pass och visum, sa ser jag hur tjejen som tagit emot de ser loite misstanksam ut. Jag tankte de ar nog som vanligt, men sa hor jag henne saga att visumet inte stammer med mitt pass. Det star att jag ar fodd 1966. Ja men va tusan, de bad jag ju My Planet andra. Jag fick de fel fran bojan, men dom lovade att fixa de. Tydligen inte. Amen vada, ska jag inte fa aka med nu tankte jag. Hon fick ga bort till en kontrolant, och dar stannade hon i 30 min. Men sen efter totalt 45 minuter sa loste sig allt. pust.

Har stod jag i 45 minuter...

Efter incheckning hamnade jag pa planet till Singapore, redo for 7 timmars flygning. Dar ingick det mat och dryck, filt, kudde och en massa grejer. Helt exalterad satt jag och tittade ut genom fonstret. nastan hela vagen =P Va ju tvungen att sova lite ocksa.
Framme i singapore va det bara att ga ur planet och sedan pa samma stalle checka in igen. =)

Mitt plan

Weeehooo, 6.5 timmar senare ar jag framme i australien =D
Nu ska jag bara sitta och vanta pa Mia i 7 timmar ocksa. Haha, lika lange som jag flygit en resa. Jag va valdigt pigg i borjan, men allt eftersom tiden gick sa blev jag bara trottare och trottare =P Men de ar valdigt roligt att titta pa alla manniskor. Ah, de hande en ganska harlig sak faktiskt nar jag satt och tittade pa folk som kom och akte. Det passerade en kille, med massa packning, som sag ut att vara i min alder. Snart darpa slapper han sina grejer och borjar springa. Fran andra hallet ser jag en tjej som springer, och pa mitten moter de varandra och borjar kramas och pussas. Hur underbart ar inte de da? ah sa mysigt.

Utsidan av flygplatsen

Nar de va ca 2 timmar kvar till Mia skulle anlanda sa akte jag till inrikes. De ar en ratt stor flygplats assa. Jag fick aka buss ett tag for att komma dit. Sen satt jag dar och sov, tills hon kom upp smygandes bakifran och skramde mig. Ah va roligt de va att traffa min goa syster igen =)



Antligen bar det av mot Sydney storstad och hotellet. De forsta vi gjorde nar vi kom fram va att halsa pa lite folk som Mia kanner. Sedan gick vi till hotellet och gjorde iordning oss. Valdigt skont att fa duscha efter en 28 timmars flygresa. Da va de dags att utforska Hela staden. Jag laste om att de hade varldens storsta biografduk. Pa IMAX, men jag han aldrig dit, tyvarr.



Vi tog en snabb macka vid vattnet for att hinna med saker under dagen. Vi gick till Aquapark, for att se fiskar, hajar, dughons m.m. De va riktiga haftigt assa. Man fick se de pa valdigt nar hall. Det fanns ocksa ett zoo precis brevid som heter Wildlife World, men de fick vi ta dagen darpa.



Har ar nagra djur som fanns inne pa Aquarium







Efter detta trevliga besok, gick vi till ett kasino. Inte vilket som helst, utan Starcity. Oj oj oj, de va precis som Las Vegas. Hugh! Riktigt kul att ga dit och spela kan jag saga. Storsatsare i mangder. Hehe... Fina bilar fanns de dar ocksa. =)



Ne, nu far jag nog ta en paus. Det blir mycket for er att lasa ocksa. De hander sa mycket hela tiden, sa jag far dela upp de lite. Men detta va de mesta som vi gjorde forsta dagen iaf. Tog drinkar lite har och dar, och at god mat ocksa sa klart. =) Vi har de helt jakla underbart. Sant otroligt fint vader har. Weho! Natti natti...

Nu bär de av!

09-09-08

Nu åker jag!!!!! Jöeese vvad spänd jag är... OJ oj oj, Jag hinner inte skriva så mycket mer. Jag har träffat Zandra och Nils idag hela morgonen och pratat om mängder. Tur att ni va här asså, annanrs hade jag gått i taket av nervositet =P Så har jag tvättat bilen också. Jag ska lämna den till Acke nu. Så lite brådis har jag allt.

Vi höres när jag kommit fram. Aaaaaa, klump i magen! Jag tänker på er här hemma!

Kram


Klump i magen..

09-09-07

Jag han inte skriva ngt inlägg i går heller, men nu så blir de av iaf.
Jo klump i magen kan man säga att jag har nu. Det börjar kännas att jag ska åka snart. Jag är mest nervös för att jag inte ska komma fram. Att jag kommer bli kvar i någon tull o åka fast för något löjligt, som att jag råkade ha lite dricka med mig eller liknande. Så de jag önskar mest av allt, är att jag är framme i Sydney nu!

Tillbaka till lördagen. Jag fick sluta 30 minuter tidigare. Tur va väl de, för då han jag duscha och göra iordning mig lite innan jag skulle iväg. Efter att jag kommit hem så kom Lotta och umgicks lite med mig =) Tanken va att vi skulle öppna en vinare och börja dricka redan hos mig, men när vi båda tagit fram våra vinflaskor med kork, så hittade jag inte min vinöppnadre. Tror ni jag blev lite smått irriterad över de eller? =P Kvällen kunde ju inte börja gå åt skogen redan innan vi kommit till kräftskivan. Jag laddade mitt mod och gick till grannnen som jag knappt hejat på sedan han flyttade in för ett år sedan. När han öppnade dörren och jag klämt ur mig frågan om han har en vinöppnare, så visade sig att han tydligen inte dricker vin. För han hade ingen öppnare =O Min tanke då va ju bara att det är inte sant. Jag gick tillbaka in till Lotta för att klura ut något annat sätt att få tag på en. Efter ytterligare 20 rotningar i mina lådor efter denna jäkla öppnare så beslutade jag mig att gå ut för att ta mig till grannen i andra trppuppgången. Jag kom på att dom är nog rätt så party ändå. O turen va med mig den gången. Dom hade en. Jag sprang in öppnade flaskan och sprang tillbaka. Vi han till o med ett par glas innan skjutsen kom. =P

Trots att vi va lite sena så hade inte alla kommit än =P Men ingen ide att vänta =P Vi började hugga in på kräftorna med en gång =) En shott fick vi alla till att börja med också. De är så de ska va =P Lite kort blev de tagna med. Hela kvällen va super trevlig. De hände ett par olyckor på vägen iof, men de är sånt som händer lixom. Inget ovanligt alls. =) Jag fick ta hand om lite, men de gör mig inget alls. Jag och alla andra tycker om dig ändå =) Jag hoppas att du hade roligt fram tills dess iaf =D Jag är helnöjd med kvällen måste jag säga!

Söndagen va lugn. Jag vaknade väldigt snurrig o de kändes att jag hade roligt dagen innan =P
Kl: 11 va jag hos Anna på fotmassage och lite pedikyr. Så himla gött. De är så intressant att gå till henne på olika behandlingar, för man får reda på så mycket om sin kropp =) Prova de vettja!

Efter behandlingen så gick jag hem för att städa klart i lägenheten. Sakta men säkert så blev jag till slut klar =) Packat klart och städat klart. Bara Acke som saknas =P Vi bestämde att jag skulle hämta honom på stationen i Öxnered vid 20.00 
Jag åkte hemmifrån för gott på några veckor. Åkte raka vägen till Mc Donalds för att käka och sedan till hemmakväll för att hyra 3 filmer. Då va min kväll klar. Jag han och se på två av filmerna innan Acke ringde och sa att han va framme på stationen. Jag hämtade honom och sen åkte vi till hans syster Lisa för att se på hennes nya hus. O jävlar vilket hus! Stort som fasen och lyxigt som bara den. Svårt och förkalra allt, men fint va de iaf =) Sen lämnade jag av Acke i min lägenhet, kändes lite konstigt att lämna och låta någon annan bo där i flera veckor. Men jag tror de blir bra. De är ju gött ändå att allt blir användt. Känns bättre än att det bara står. Jag ska även lämna bilen imorn innan jag åker. Måste tvätta och städa den först :P
Efter de tittade jag klart på den tredje filmen. För att sen somna bums.

Idag har jag sovit länge kan jag säga. Fy va gött. De är riktigt najs med semester asså =) Men jag har inte bara sovit idag. Jag har varit på banken och fixat lite, sen till Apoteket och fixat lite och sen till min lägenhet, igen, för att kolla min post. Jag fick höra att jag fått ett kuvert som jag ville öppna. Och så hade jag ju så klart glömt att packa ett par saker. =P

Men nu är jag hos mamma och pappa iaf. Jag ska gå igenom allt som jag packat. Jag har nämligen hört talas om att jag kommer få skriva ner allt som jag har med mig i väskorna. De tycker jag låter helt sjukt. Hur ska jag kunna komma ihåg alla jag packar om jag inte skriver ner de innan jag åker. Och hur ska jag kunna skriva allt på engelska? Asså jag fattar inte. Hur gör alla andra när dom åker till Australien? Är de verkligen sånna här omständigheter varje gång? Jag blir tokig. Jag kommer gå vilse också jö. Ah, bajs, jag vill inte flyga sj. Det är precis därför jag vakna på morgonen nu med en klump i magen. För jag har ingen att prata med på vägen, igen att fråga saker till när jag blir osäker. Jag kommer säkert åka fast för att jag ser osäker ut o så tror vakterna att jag smugglar eller nått. Ne, nu ska vi tänka positivt. Jag kommer bara att gå igenom alla kontroller med ett leende och utan att bli stoppad eller misstänkt. =/ blääääääääää.......

Ne, nu kommer snart Julia, vi ska betala stugorna till hundfjället. =) Kul att jag har någonting att se fram emot när jag kommer hem från Ausralien också =P

Ja, ne... Jag ska försöka skriva lite imorn innan jag åker också. Ha de så underbart här hemma allihopa nu. Kram


Nedräkning

09-09-05

Nu är de bara 5 timmar kvar tills jag slutar jobbet innan semestern. =) Jag sitter o snackar med Lotta. Vad tusan ska man ha på sig ikväll? Oj, nu ska hon visst hem. Alla har åkt i frukosten och städet, så nu är de bara jag, restaurangen o köket kvar. Snart kommer alla från DKW gänget tillbaka och ska fika. Så snart blir de massa att göra igen. =P
Jag får nog skriva mer imorn eller nått, förr jag hinner inte riktigt med idag. Ha en sketa sköjig lördag och parta på vettja...
Party party!


Fredag!!!!

09-09-04

Äntligen är de fredag!!! Jag har slutat jobbet för dagen, Reception idag. De va faktiskt lika kul som i somras.

Sen blev de raka vägen till Willys för att handla kräftskive grejer. Det kommer bli super det här. Efter Willys blev de Z-fisk. Jag hade beställt kräftor och räkor till mig och ett par till. O de gick super.

Nu är jag hemma hos mamma och pappa, Jag skulle åka hit för att få en överraskning =) O de kan man lätt säga att det var! Jag fick ngt som jag verkligen kommer att ha nytta av i Australien =D Weho, tack mami o papi o moffa! Nu ska jag nog klara mig tror jag =P

Snart är de bandy också. De va inte igår jag spelade de. Jag har nästan glömt av hur man gör =P Så vi får la se hur de kommer att gå idag ;) Efter bandyn ska jag och några till duka upp och förbereda inför kräftskivan imorn =) De kommer också att bli kul, eftersom vi hittade massa bra grejer!

Ne nu måste jag dra mig... See you all...


Känns som fredag idag...

09-09-03

Idag har jag gjort mina sista frukostdag innan semestern. Eftersom jag har tänkt så mycket på de så känns de som fredag och att jag inte ska jobba mer. Men så är ju verkligen inte fallet. Jag ska jobba två dagar till, fast i receptionen. =P Hoppas att det blir lika kul som i somras.
Annars har det gått väldigt bra på jobbet idag måste jag säga. Jag har konstig nog varit pigg hela dagen, fram tills jag slutade. O nu när jag kom hem blev jag helt plötsligt super trött. Men de är bara att bortse ifrån de, och börja "jobba" här hemma. Jag måste få gjort de mesta idag, här i min lägenhet. För nu börjar de dra ihop sig =) Om en vecka är jag i Australien och min syster har kommit till Sydney för att umgås med mig =D

Igår under drill träningen, som består av springa/gå fort promenad. Så va de bara jag och Martina där. Så vi fick gå själva. De va helt otroligt nog uppe håll sålänge vi gick, men när vi cyklade hem vill jag inte påstå att de va torrt. Tvärt om, de spöregnade asaremega mycket. Men jag fick se bygglov jobba i Vargön på vägen. De va lite roligt faktiskt. Visste inte ens att de va här i vargön.

Resten av dagen idag kommer bestå av städning av min lägenhet. Jag har ju sovmorgon imorn också, så jag kan greja lite längre ikväll =) Börjar inte förens kl 7.00 Weho...

Imorn är de fredag, yeah.. Ha en bra kväll allihopa...

Konstigt väder.

09-09-02

Asså de har varit konstigt väder hela sommaren verkligen, men idag slår väl allt. När jag var på jobbet i förmiddags, så kom en kollega till mig, in för att börja jobba. Då va de sol. När hon hade tagit sina 10 steg in i receptionen och tittat ner på dataskärmen, för att se titta snabbt upp igen när hon hörde smacken i marken av de hårda regnet, så blev vi båda mycket förvånande. Tycker att de va märkligt. Men sen när jag stod inne i köket och jobbade så såg jag en blixt och sekunden därpå kom åskan. O då va min första tanke, " Nu är ovädret här för att stanna ett tag ". Men när jag gick ut till receptionen igen för att titta på ovädret, då lös solen igen. Amen ja blir tokig. Inte undra på att man känner sig konstig i kropp och själ när vädret växlar så fort. =P

Igår som sagt så gjorde jag istort sett ingenting. Irra runt och va allmänt glömsk och trött. =P Så jag la mig.

Idag är jag nog ännu tröttare =P Jag har väl inte gjort några tokigheter än, men de kommer nog. Jag ska ut o springa med drillen senare. Hoppas de är soligt då. =) Efter de blir de nog sängen igen =) Nu har jag bara tre arbetsdagar kvar innan semestern =D Yeah!

Ha de mysigt så här på lill-lördagen =)

Sommar o sol.

09-09-01

"Nu är de sommar nu är de sol, nu är lilla jag uti hagen..."

Äntligen lite sol och värme. Jag älskar det här. =)
Igår planerade jag och Julia som sagt skidresa. O vi lyckades ganska bra måste jag säga. Vi hittade ett bra och billigt ställe. Så nu är de faktiskt bokat två stycken 20 bädds stugor. =D Någon som vill med? Hör av er innan söndagen 6/9 vettja.
Efter de så dansade vi på min dansmatta och spelade lite Wii sports =) Mycket roligare att vara två måste jag säga ;)

Idag har jag jobbat. Ovanligt va? =P Slutade när jag egentligen ska sluta, kl 14.00. De va faktiskt ovanligt. Sen så åkte jag och Lotta in till vbg för att hon skulle köpa buss kort. Hon börjar ju skolan imorn. Vi höll oss ganska sysselsatta under vägen dit och hem måste jag säga =) Lotta ska nu snart ta körkort. Då måste man kunna trafikregler och skyltar. Så vi gick helt enkelt igenom alla skyltar vi såg. Jag tog till o med Några extra svängar för att hitta fler. Så nu har hon nog sett mer av vbg än någonsin tidigare =P

Väl hemma så kom min pappa för att fixa lite på min terass. De va ju himla bra. Då fick jag rensat i rabatten samtidigt. Så nu sitter de uppe lite skydd, lixom som en gräns till min tomt. Super fint blev de. Tack pappa!

Nu ska jag ut och läggamig i solen lite. Weho... Sen blir de väl sängen som vanligt... Solkramar på er...

RSS 2.0