Vale Watching

09-09-18

Denna dag va de dags for valsightsing, (eller hur man oversatter de till Svenska). Vi gick upp tidigt, for bussen som skulle hamta oss utanfor dorren skulle vara har vid 8 tiden. De va bara till att packa med sig solkram, hatt och solglasogon, for att sen ta en liten macka nere pa cafe't. June (Shawns mamma) hade bokat denna resa at oss och hon sa att de ingick frukost, lunch och afternoontea. Men nar vi kommit pa bussen och fatt forklarat hur dagen sag ut sa skulle vi inte alls fa frukost. Ja men halla, bra planerat. Sa vi fick sitta hungriga i bussen fram till kl 12. Da anlande vi i Harvey Bay. Det va darifran baten skulle ga.

Under resans gang stannade vi till och hade en benstrackare pa 10 minuter. For att sitta ihopklamd pa en buss i 4 timmar sa kandes inte de som allt for lang rast maste jag saga. Men dessa fina djur fick vi se pa rastplatsen iaf.





Vi bestallde ocksa vad vi ville ha for mat nar vi kom fram, sa nar vi satte oss till bords inne pa restaurangen sa fick vi in den direkt. Och tur va de tyckte bade jag och Mia. =)

Det fanns lite butiker att kika in i sa efter maten gick vi raka vagen dit. Mia kopte en klanning och ett par byxor. Men jag hittade inte sa mycket den gangen heller. Precis innan vi skulle samlas och vi ar pavag mot samlingsplatsen, sa kommer de en dam, som va med pa samma buss, och sager att vi glomde ata deserten. Ja men shit. Haha, dar gick vi och va sa sotsugna, medans efterratten serveras bakom ryggen pa oss =P Vi fragade restaurangen om vi inte kunde fa slanga i oss den, om de gick att fa fram den sa har 20 minuter efter alla andra hade atit. Som tur va sa gick de bra. Pust, vilken tur. Ha, hur glomsk far man inte bli. Vi bestallde ju deserten pa bussen.

Nu bar de av mot baten iaf. Sa har sag den ut:



Vi akte en bra bit ut pa vattnet. Efter misslyckanden av mina forsok att ta kort pa en jatte stor skoldpadda och tva delfiner sa kommer har nagra bilder pa en val unge iaf:







Vi sag ju manga valar forstas. De va oftast mamma och barn. Men vi sag ocksa ett par valdigt stora hanar. Dom simmar sjalva eftersom som lamnar honan efter han gjort sitt behov med henne =P De va valdigt haftigt att se dessa otroligt stora djur.

Efter denna upplevelse va bara att satta sig i bussen hem igen. Vi va inte hemma forens kl 21.30 pa kvallen. Sa snacka om hela dags aktivitet.

Hor av mig snart igen =) Kram pa er

Kommentarer
Postat av: Zandra

Jätte fina bilder!

Gud va kul att se valar!!

Det vill jag meee=)

Ha det bra

kram

2009-09-18 @ 08:03:29
URL: http://zockervadd.blogg.se/
Postat av: Anita Fock

Hej gumman! Oh, vad roligt det är att läsa dina anteckningar dag för dag. Längtar efter dig. Förstår att du har det helt underbart, men du TÄNK INTE PÅ ATT STANNA BARA. Kramis från mamma.

2009-09-18 @ 11:09:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0