Dag 3

09-09-16

Hej hopp, nu har jag fatt sova lite, de va gott. Dromde dock en lite jobbig drom, men jag ska ta hand om den senare denna manaden =P

Da ska vi se vad som hande dag 3 nu da.
Vi vaknade upp pa hotellet i varat lilla rum och opptackte att de va hjul pa sangen. For den stod inte kvar dar den stod nar vi la oss. =P Vi va mitt pa golvet istallet. Haha, jag skulle vilja sett hur de sag ut nar vi dromde och rorde pa oss sa att den stora sangen flyttade pa sig.

Efter att ha gjort iordning oss redo for att upptacka annu mer av den stora staden, sa begav vi oss mot ett nytt cafe' for att ata god frukost. Lite radd for forandringar som jag ar, sa tog jag yoghurt med musli aven denna dagen. Fast jag sag inte att det stod honung pa nar jag laste menyn. Shit, nar jag fick in tallriken sa va alltihopa fullt av honung. Jag tankte, de ar nog gott, och ta en en sked for att smaka. Men usch va sott. Jag tryckte i mig halva och lamnade resten, som tur va sa at Mia bara halva sin scrembled egg macka, sa vi bytte. =) Jag blev matt denna frukosten med.

Efter uppvaknandet pa rummet och den goda frukosten sa kande vi oss fortfarande daliga fran gardagen. Bade jag och Maria fick nog i oss LITE val mycket kandes de som. Men de fick inte hindra oss fran varan tur till Bluemounten som tanken var. Vi begav oss tilll den sakallade bussterminalen dar Mia hade hoppat pa for. Men nar vi kom fram sa var de lika mycket ombyggnationer dar, som runt hela Sydneystad. Dom haller pa att fornya allt kanns det som. Sa vi fick ju fraga oss fram. De slutade med att vi kom tillbaka till De dar stora casinot som vi va pa har om dagen. Dar stod de en gubbe som hade hand om dessa resor. Men vi hade saklart missat busssen. De skulle ta oss 3 timmar att aka hela vagen till de tre systrarna och de blaa bergen. Sa darfor gick de tydligen bara en buss om dagen. Kl 8 pa morgonen. Och den va till och med tvungen att bestallas. Sa vi kunde helt enkelt inte komma ivag pa nagon resa denna dag. Det innebar mer promenader och upptacksfard in mot staden. Vi begick oss mot chinatown. Dar va allt upp byggt med kina hus och byggnader. Lite haftigt faktiskt. Och sa fick jag se var Maria har bott innan hon traffade Shawn som hon nu ar gift med. Som sagt, allt ar egentligen gangavstand har. Hon tog mig aven till en stor marknad som ligger under ett stort hus och som alltid finns dar. Alltsa ingen marknad som forflyttar sig varje dag som den gor hemma. Men de va samma typ av saker. I mangder!!! Vi fick kopt tva glasogon var och jag kopte lite kort som jag ska skicka ivag har sa smaning om. =) Jag har tyvarr inga bilder pa detta. Men daremot sa akte vi Monorail eller vad de nu heter exakt =P Och den ser lite ut sa har:



Det roliga med denna ar att den gar lixom over vagar och gator. De ar lite som i futurama =P Sa med denna akte vi till Sydney Tower. Nar vi kom fram sa kopte vi biljett och tog hissen upp med en gang. Sydney Tower ar ungefar som lisebergs tornet, fast Mycket hogre. Och de insag vi nar vi va i hissen och locket for oronen slog hela tiden oc vi aldrig va framme. Den bara akte upp mer o mer o fort gick de, men fram kom vi aldrig. Vi kom ju saklart pa hur hojdradda vi ar ocksa undertiden. Men gud vad hade vi gett oss in pa. O sa stannade hissen o vi skulle kliva ur.O de va de enda jag ville gora ocksa. Jag tog ett steg ur hissen, men langre villle jag inte ga. Assa shit, ni kan inte ana hur hagt de va. Amen jag ar ju asaremega hojdradd. Killen som jobbade dar fragade om han skulle ta ett kort pa mig och Mia i fonstret. Hell no tyckte jag, men du kan fa ta pa utsikten at mig, sa jag. =D Han bara skratta och tog ett par bilder och gick o snackade om detta for hans kollega. Amen vada, de gungade ju som bara den dar uppe i tornet. Kandes som om de skulle ga av pa mitten nar som helst. Ne, jag holl mig pa golvet krypandes, medans Mia satt i fonstret och tog kort. Sa har ser tornet ut.



Och har kommer lite utsikter fran tornet.





Pa detta hotellet bodde vi i har i Sydney- hotell ibis



Maria sittandes vid fonstret



Jag staendes en bit dar ifran, hihi



Just de ja, nu ser jag pasen jag haller i, jag kopte en najs vaska pa marknaden ocksa. =)

Efter att vi varit uppe i detta laskiga torn,s a akte vi ner till marken igen. I biljetten som vi kopte for att fa komma i upp i tornet, sa ingick de aven en film om Australien. For att inte slosa bort pengarna sa fick vi ju se den da. =) Forst sa koom vi till ett stalle dar det sag ut som en dock teater, men de va en liten scen med rekvisita, och sa hade de lagt pa en film med manniskor fran en filmrulle. A, lite svart o forklara, men typ sa. Efter vi suttit o tittat pa de en sund sa skulle vi ga vidare mot en sto bio duk. Nar vi kom in i denna salen sa insag vi att de va en simulator. =D Weho, de va jatte frackt. De va som att vi va med pa alla platser de visade. Jatte haftigt. Tur att vi gick in och tittade pa dessa filmer.

Efter att vi kommit ut fran torn och filmvisningar, sa bar vi oss av mot en farja som gar till Manly. Det gar manga farjor till olika delar av staden. O Manly ar ett av dom, med fin strand och en del affarer och pubar. Nar vi narmade oss hamnen i Manly sa sag jag ett rosa hus o jag tankte pa dig Julia. Jag tog ett kort pa de som du ska fa se. =P



Har gick vi och kollade i affarer, tittade pa stranden och tog en ol i baren. Sedan begav vi oss hemm igen for att kaka lite middag. Denna kvallen blev ganska lugn faktiskt. Sa nar vi kom hem till hotellet ville Mia bli fotad. Jag tror jag tog ca 20 bilder pa bara henne. Men anda vill hon inte visa dom. =P De va allt under dag 3. Nu ska jag ner till Mia o Shawn och ata frukost o sen ut i solen o gotta mig =) Ha de mysigt hemma. See you later...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0